Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@very_sad Asi vacsina z nas, neuspesnych snaziliek, ma taketo pocity. Nam sa z druheho IVF podarilo mat syna. Potom som po roku neplanovane prirodzene otehotnela, co bol obrovsky zazrak. Ale asi som si to malo vážila (nechcela som deti tak rychlo po sebe 😕), tak som o babatko prisla. A odvtedy uz ziadne uspechy, po tretom IVF a niekolkych KET bolo aj zvysene HCG, ale nikdy nic z toho. Raz som jednej kolegyni povedala, ze to, ze mam jedno dieta, nic nemeni na tej obrovskej tuzbe mat znova babatko. Ked uz viem, ake to bolo uzasne, byt tehotna. Na spravy o tehulkach reagujem uz vlazne, netesim sa s nimi, negratulujem, ale ani neplacem. Po 16-tich rokoch snazenia som sa dostala do stadia, ze si vravim, ze to tak asi malo byt. Bolo nam sudene ist do adopcie a nase druhe dietatko na nas caka.
Taktiez sa pripajam ,mam tie iste pocity ,neviem sa akosi tesit ked mi niekto oznami tehotenstvo,vecsinnou si to doma odplacem.A to uz mame jedno osvojene dievcatko a druhe v stadiu osvojenia...Mam na vas jednu otazku.Keby chceme aby nas kontaktovali v pripade,ze by sa nasim detom narodil surodenec musime byt znova.v poradovniku?
@simona2007 Nám povedali, že áno. Iba keby sme boli v poradovníku, tak by nás mohli osloviť.
Ale možno- iný kraj, iný mrav🤷♀️
@simona2007 Simi, určite sa choďte spýtať k vám na úrad. Lebo ja som počula už aj tak, že neboli zapísaní, ale dieťatku sa narodil surodenec a ten pár kontaktovali, aby súrodenci boli aspoň spolu.
@simona2007 Ja mám pocit, že v poradovníku byť musíte, ale môžete byť aj na 200. mieste, mali by ste byť uprednostnení. V najhoršom vám môžu dať vedieť a vy si rýchlo dorobíte prípravu. Ale ako vraví @laura1994, určite sa choďte opýtať.
Ahojte, tak po dlhých rokoch snaženia a neúspechoch v centrách sme sa aj my rozhodli pre adopciu🙂 sme síce ešte len na úplnom začiatku (pri žiadosti) ale na ceste nášmu veľkému snu
@continental, aký vysoký vek? Ak sa môžem spýtať?
tato tema na modrom konikovi, mi pride hyper pozitivna, v zahranici som nasla takych co to maju ako ja , ale tuna su vsetci len happy..mala niektora s adoptujucich mamiciek tyzdne pred adopcikou strach, pochybnosti o sebe, pochybnosti o danom rozhodnuti? I ked mi to trvalen par hodin ale trva...a nepoznam nikoho kto adoptoval, tak sa pytam tuna
@teleskop áno a už aj 2 týždne co je dieta doma. Každý deň na mňa príde chvíľka kedy mi napadne ci som sa rozhodla správne, ale našťastie je viac tých chvíľ kedy si uvedomujem, že by som sa už nedokázala dieťatka vzdať. A to som mala veľkú chuť vrátiť malinku prvých 24h co bola u nas
za seba dakujem vam vsetkym ze tak otvorene pisete o tom,,o vasich pocitoch,,aj ja sa seba pytam ci som urobila dobre,ci bude vsetko ok ,ci budem dobra mama,atd tesi ma ze su to normalne pocity a ze ich nemam iba ja.
inak aj my sme manzelia 10 rokov. Myslim si, ze vsetky sme viac menej prechadzali podobnym procesom a mali rovnake pocity okolo tehotenstiev inych zien a vlastnych neuspechov... Ja som uz v poslednych rokoch presla takym nejakym psychologickym posunom, zacalo nam byt naozaj dobre a spokojne len nam dvom, kamaratom uz deti odrastli z babatkovkeho veku a zas sme sa nejak zblizili. Aj sme si vraveli, ze snad uz coskoro pride na nas rad, kym uz budeme prilis pohodlni.. 🙂 Ale iste je, ze to cakanie nas odmenilo krasnym darom v podobe nasho maleho, neprehanam ked poviem, ze obaja k nemu s radostou vstavame a ja ked citam o poporodnom blues a o narocnosti starostlivosti a dieta, alebo ked sa niekto stazuje ako mu to zmeni zivot a nema uz "social life" atd,tak si len poviem, ze to ste na dieta asi necakali 10 rokov... 😀 Chcem tym len povedat, ze potom si to clovek tak neskutocne vazi, ze mu ani len nenapadne sa stazovat alebo brat nieco ako "zataz". V tom spociva ta krasa nasej cesty, ze po cely cas, co mame maleho doma, citim neskutocnu vdacnost...
@hariet no wau, ze to takto citis. Akeho stareho synceka ste brali a kolko je uz u vas?
My sme cakali na babo podobne ako vy a presli si vsetkymi tymi vecami a predsa prichod noveho clena a rezim 24/7 spravi vela. A podla mna je to normalne a aj ta panika ci to zvladneme a aj postazovanie sa ake to je vlastne tazke.
Tiez tu casto citam ako su nove maminky najstastnejsie a zivot ma zmysel zrazu a vsetko je uz vlastne dokonale.
Ak to aj takto citit nebudete, je to v poriadku. Unava spravi svoje, deti si rozne a kazde ma ten svoj "balicek" a vek prijatia je tiez dost podstatny.
Nam vsetci hovorili, ze teraz uz musite byt stastni. Manzel dieta miluje najviac na svete a a usmevom na to reagoval "musime" a ja zase "vacsinou".
A dietatko mame uplne dokonale pre nas. ❤
@rebekarebekova ahoj, ale jasne, ja nechcem popierat nikomu pravo aj sa postazovat. Praveze si myslim, ze samotne dieta nemoze nikomu zarucit stastie a zmysel, aspon podla mna. Ak bol vztah aj pred dietatom pekny, to dieta to vsetko este obohati. Ak to bolo zle, bude to este horsie (ale predpokladam take pary sa na adopciu ani nedaju). Ale my sme s muzom tim, je dost vela doma, takto sme to dlhodobo planovali a chceli, to tiez spravi vela v starostlivosti o dieta.
Skor som v poslednom case zachytila nejake blogy o tom, ake je to po narodeni dietata strasne narocne a nehovori sa o tom, toto nejak vo mne rezonovalo a k tomu som sa chcela vyjadrit.
Mna tiez boli chrbat neskutocne, nemam ruzove okuliare, aj sa zamyslam nad buducnostou, ze co nam prinesie a ci budeme vediet vsetkemu celit, ale momentalne sme velmi stastni. Maleho sme si brali 2 mesacneho a mame ho cca pol roka.
https://kultura.sme.sk/c/22294669/su-ti-co-deti...
Od 12.1.2020 novy serial rtvs Hniezdo z prostredia bezdetnych parov a adopcie, zaujala ma ukážka, určite budem pozerať.
@hariet presne tak, ja sa citim az ako vyvrhel pred kamoskami ked im rozpravam aka je materska uzasna 😁 a oni mi neveria ze to myslim vazne. A ako ma vsetky pripravovali ake je to neskutocne narocne a tazke starat sa o dieta.... Wtf? Jedno dieta? Tazke? 🙈 Ako nechapem co je na tom tazke. Cely den mas len pre seba a pre dieta.... Nadhera podla mna 🙂

@ja1986 ani mne sa nikdy nepodarilo, a to sme skúšali možné aj nemožné, raz po jednom ivf som mala zvýšené hcg ale začala som hneď krvácať, spolu mame za sebou 4 inseminacie, 5 ivf, lieky od výmyslu sveta a nič.... Neskutočne trpím každý mesiac, keď vždy prídu, a to chodím každý mesiac na folikulometriu a nič z toho.