icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

berginkan
3. jan 2020

@joannita tak pre mna to tazke je. Uz som stara a maly je zivy. A napriklad moj zmysel zivota nie je byt na materskej arobit dookola tie veci. Takze asi tak to myslia aj ti ini.

berginkan
3. jan 2020

@laura1994 tak napriklad ukazovat viac spisov ako jeden je zakazane, no robia to. A podla mna je to totalne nevhodne. Ale tak tiez som to nejak skusla..

joannita
3. jan 2020

@berginkan ja mam po 40tke, ale citim sa na 20 (niekedy na 15 😂) , mozno tym to bude. A mam dobre roozbehnutu karieru, super pracu ktora ma bavi, tiez niesom ziadna ta typicka mamča domaca a rozhodne materska dovolenka nieje moj zivotny zmysel....platim hypoteky, leasingy a ucty.... Ale skratka je to asi o nastaveni, po 15 rokoch driny mam oddych od prace a uzivam si to neskutocne. Proste je rozdiel vstat po 5 hodinach spanku k dietatu a rozdiel vstat do prace kde musis podat 9 - 12 hodinovy vykon bez prestavky.
Vsetko je v hlave 🤷‍♀️😉

hariet
3. jan 2020

@joannita presne moja rec! 😀 ja sa citim ako na dovolenke vacsinu casu. Okrem toho predtym som pracovala s detmi, takze byt v pritomnosti len jedneho dietata je pre mna naozaj oddych a pohoda.

hariet
3. jan 2020

@joannita ano, tak to mam aj ja. Pred dietatom som dlhe roky makala a som nastavena tak isto, aj ked som moju pracu vzdy mala rada a tiez sa k nej rada vratim, byt doma a robit si program s dietatom je pre mna nieco nove a vzacne. Ved ked som aj unavena, idem spat s nim, na dlhych prechadzkach pocuvam podcasty alebo hudbu, atd.

joannita
3. jan 2020

@hariet och boze, tak konecne niekto dalsi okrem mna a mojej sestry 😂 dakujem 🙏 ano presne dovolenka, u mna jednoznacne.... Bez srandy.
Ale jasne, zalezi aj od dietata, ake je.
A 2 deti je samozrejme uz zas nieco ine, teda podla mna (neviem posudit), ale moja sestra tvrdi ze aj to je dovolenka, tak neviem 🤷‍♀️
Nikoho tymto nechcem provokovat samozrejme 🙏 ak to tak niekto chape, tak je mi to luto....

berginkan
3. jan 2020

@hariet tak u nas to nehrozi kedze maly je uz vacsi 😂 podcasty jedine vecer v posteli
@joannita ale ano to mas pravdu aj ja oddychujemhlavne psichycky, kedze som bola veduci pracovnik tiezmamza sebou kadeco. Ale nemozem povedat ze je to dovolenka. A dost ma aj tento pojem rozculuje. O to viac ked to hovoria chlapi

erio
3. jan 2020

@simona2007 áno znovu musíte byť v poradovníku.

joannita
3. jan 2020

@berginkan vies co bude tazke? Ked sa po materskej vratime do prace. Rano vstat skor a vychystat a odviest dieta do skolky/skoly, potom si odmakat 8,5 hodiny (nadcasy nehrozia) a makat rychlo spat do skolky, skoly, aby si nebola posledna..... nakup, varenie, ulohy..... 😭 A ked mas 2 deti.... Masaker.
Toto je podla mna tazke. Na materskej mas tych 8,5 hodiny na to aby si sa postarala o domacnost a navarila, ale potom ich uz mat nebudes 🙂

berginkan
3. jan 2020

@joannita a na neustale hranie sa, davanie pozor, stale v strehu atd. Proste mame nato iny pohlad. Pre mna to isto nie je nic jednoduche. Ale som zato vdacna a nemenila by som. No napriklad nieco si najdem popri ked bude maly vacsi, uz teraz mam pocit ze som osprostela

mana85
4. jan 2020

@joannita A ešte po škole krúžky ! 😉 keď pôjdu deti na vystúpenia alebo športové podujatia všade tréning či skúška aj každý deň + víkend a úplne najlepšie keď sa im vystúpenia a šport prelínajú 😏 občas o nervy , ale tak dá sa to zorganizovať , ešte je des keď ochoreju a najlepšie jeden po druhom 👏 a keď nemá už kto pomôcť ako u nás je to stres no všetko to stojí za to 💓

berginkan
4. jan 2020

@mana85 tak ja napriklad neplanujem, aby malo dieta kruzok kazdy den. Poznam take uhnane rodiny, Ja by som sa tomu rada vyhla. No ale kym pojde krpec do skoly to bude vsetko zase inak ako je teraz. Hlavne budem rada ak mi ho niekde zoberu. Lebo tu v BA je to katastrofa. Aj skolku si uz mam riesit 🤦🏼‍♀️

teleskop
Autor odpoveď zmazal
teleskop
Autor odpoveď zmazal
joannita
4. jan 2020

@mana85 och ano na kruzky som zabudla 😭😁
@berginkan jasne ked je dieta este male tak kazdy den kruzky su vela, ale od isteho veku ak chce napr. Nieco dosiahnut v sporte, trening kazdy den a zapasy cez vikend su nutnost.....
Akoze ti niekto povedal ze uz teraz mas vybavovat skolku? Ci zle som pochopila? Lebo my mame tusim podobne starych preto sa pytam.

miriam439
4. jan 2020

No ak sa môžem v skratke vyjadriť aj ja.
Po dieťatku som intenzívne túžila už na strednej škole, spolužiačky samozrejme nechápali ani nik, komu som sa s tým zdôverila. Vždy som chcela mať veľa detí. Ale napokon som sa dočkala až ako 40-tnička. Strašne som sa na to dieťatko tešila a keď prišlo, necítila som hneď k nemu ten úžasný materský cit. Ale mne pomohlo veľmi to, že mi švagriná ešte pred príchodom dieťatka z DeD hovorila, že nech sa nezľaknem, že ani ona necítila hneď úžasnú materskú lásku k svojim deťom hneď ako sa narodili. A presne tak bolo. Viac prevládala na začiatku radosť, že už bábo máme konečne doma a môžem si ho túliť k sebe, mojkať si ho... láska prišla postupne a rastie každým dňom viac...
Dieťatko máme tiež dosť živé, stále vyžaduje moju pozornosť, inak robí iba samú neplechu... takmer nič pri ňom porobiť nestíham... ale aj tak si materskú užívam. V práci som bola ako na strune, samé termíny, ak som niečo načas nestihla, hrozili pokuty... teraz... nestíham, OK, robota počká 😂 Každé ráno sa v posteli pomojkáme a užívame si tú pohodičku, že ešte nemusí byť stres, panika pri chystaní do práce, do škôlky...
Ale tiež občas pochybujem, ale nie o rozhodnutí vziať si to dieťatko z DeD, ale o sebe, či som mu dobrou matkou. Často sa sama seba pýtam, keď zareagujem prísnejšie na jeho vylomeniny, či by som tak isto zareagovala aj na vlastné dieťatko. Ale potom si uvedomím, že aj z vlastného dieťatka by som chcela vychovať dobrého človeka. A občasné pokričanie mu zas mnohonásobne vynahradím svojimi objatiami a stále mu hovorím, že je môj poklad najväčší. 😍😍😘😘

ja1986
4. jan 2020

@teleskop podľa mňa sa každá z nás aspoň trochu bála.. aj ja.. či to zvladnem či budem dobrou mamou pre Filipa.. či sme sa rozhodli pre "správne" dieťa.. ale netreba sa báť.. byť mamou je ❤❤❤

mana85
4. jan 2020

Tak to je ťažko vyhovoriť skôr usmerniť , naši majú dva krát do týždňa krúžky plus zápas alebo vystúpenie cez víkend.My máme teraz vyhodu ako sme sa presťahovali že všetko je v škole a tréner alebo učiteľka v Zuške si decká ide vyzdvihnúť do školy.

joannita
4. jan 2020

@teleskop neviem co presne myslis tym bala sa a pochybovala? To som nejak nepochopila....
Ja som sa nebala ale jasne ze ma napadlo ci toto je to spravne dieta a bla bla, ci nepockame este na ine.... Atd. Prve 2 tyzdne co sme ho mali doma, nemozem povedat ze som citila nejaku lasku. Ano bol zlaty chutny, ale 2 tyzdne som mu nevedela dat pusu, proste som to tak necitila. Na 3 tyzden to prislo, prva pusa, druha a teraz ho neviem prestat pusinkovat a mojkat.

teleskop
Autor odpoveď zmazal
joannita
4. jan 2020

@teleskop v akom veku? Mat dieta neznamena automaticky prebdene noci, vela deti spi pekne celu noc, resp. Ked je malicke tak 2x za noc das mliecko. A ked bude plakavat, no nejak to uz zvladnete. Ked nebudes vladat pospis s nim cez den.
Vobec to nieje take strasne ako si myslis. Neviem toto som ja nemala, ze strata slobody, ano mala som rada svoju slobodu, ale nevzdala som sa vsetkeho, chodim do fitka, do sauny, ku kadernicke....to dieta ma aj otca nie? 🙂

berginkan
4. jan 2020

@teleskop nemyslim ze jedna. Ved vsetky sme mali obavy otazky atd. Je to normalne. A nie je to nic zle. Proste rozmyslas nad vsetkym. A prebdene noci? Poplaces si ako ja prve dve a potom sa telo prisposobi. Aj ked nerodis hormony robia svoje. A sloboda? Budes taka unavena a naplnena ze ti to chybat nebude. A ked bude pojdes a hotovo. Ved presne, jeden vecer bez teba vydrzia snad. A budes dobrou mamou? Budes takou akou najlepsie vies byt.
@joannita Ja napriklad neviem cez den dospat. Poprve to nie je taka kvalita a podruhe mi to skor uskodi. Kazda sme ina 😉

gelinka75
4. jan 2020

@teleskop tak tie prebdene noci to su extra pripad, skor to castejsie vstavanie v noci ked si zvyknuta spat v kuse celu noc, to je unavne, nas na zaciatku 2-3x vstaval v noci na mliecko, ako prve dni v pohode, potom prisla unava, ale aj odisla, da sa nato zvyknut, neskor sa budis nato, ze nejak dho spinka 🙂 proste uz to v sebe budes mat nastavene a zvladnes to..to by som nad takymito vecami vobec nerozmyslala, budes robit veci instinktivne...ked tak pozriem teraz ako maly obohatil nasu rodinu, kadzy je z neho paff, taky je zlatunky, akurat sa stavia na nozicky tak kazde rano o 6tej sa postavi a kuka na nas, ani neplace, len ako suchota a zablaboce, zapnem svetlo a on sa usmeje, aj zabudnem ze je skoro rano...proste ti tieto okamihy tak vnutorne pomozu a daju vela sily..ja by som nemenila za zivot predtym

berginkan
4. jan 2020

@teleskop a to si zober, ze ja som po dietati netuzila 🙂

joannita
4. jan 2020

@berginkan inak ani ja neviem cez den spat 😁 to bol len priklad lebo vela mam to tak robi a mne to kazdy odporucal ked sme dostali maleho. Ale nejak mi to nejde a hlavne ja by som potom vecer nezaspala...

joannita
4. jan 2020

@berginkan inak ani ja neviem cez den spat 😁 to bol len priklad lebo vela mam to tak robi a mne to kazdy odporucal ked sme dostali maleho. Ale nejak mi to nejde a hlavne ja by som potom vecer nezaspala...

teleskop
Autor odpoveď zmazal
teleskop
Autor odpoveď zmazal
teleskop
Autor odpoveď zmazal
teleskop
Autor odpoveď zmazal