Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@teleskop No, to mi mozes verit, ze aj bio matky to tak maju. Nie vsetky otehotneju planovane. Ja som po nasom synovi tuzila, snažili sme sa dlho. Ale ked mas to male v rukach, rozmyslas, ci robis dobre rozhodnutia, ci mu neuskodis. A cim som starsia, tym sa viac bojim.
Tie veci, o ktorych pises, su vsetky len docasne. Nas maly uz v pol roku prespal celu noc, v dvoch rokoch sa sam prestahoval do detskej izby. Kedze som nekojila, nebol problem, aby ho postrazil aj niekto iny. Ano, boli aj tazsie dni. Ale ubehlo to tak rychlo, ze teraz mi je uz luto, ze som si to jeho babatkovske obdobie este viac neuzila.
@teleskop teda, neviem, ake clanky si to citala, ale na nasho maleho to vobec neplati. Zalezi od dietata, niektore su aktivnejsie, ine kludnejsie. Ono asi ani nie je dobre, stale okolo dietata behat a robit mu program, mali by sa naucit zabavit sa chvilu aj same a spolahnut sa na seba.
mam 3 bio deti - hlavne pri najstarsej som kadeco citala - bolo to na nieco dobre, ale netreba ist podla tabuliek a sablon 🙂 Ked sa narodila nasjstarsia, tiez mi snad aj 2 tyzdne trvalo, kym mi docvaklo, ze uz som mama a to sa narodila normalne v termine, nie nahle, predcasne a aj utvaranie nasho vztahu... Co sa tyka napr zaspavania - najlepsie sa naucila sama zaspavat najmladsia - pretoze som napr kupala starsich a na nu nebol momentalne cas... tak zaspala sama 🙂
@teleskop myslim, ze tie pocity mas teraz take intenzivne preto, ze ako pises, ste druhi a zaoberas sa tym, ze za chvilu zavolaju a vypukne to 🙂 Mozog proste vytvara aj tie horsie scenare, poznam to podla seba.... Nas to zasiahlo dost necakane, boli sme tusim niekde okolo 10. miesta vyssie. Takze vo vire povinnosti sme nestihli vobec nad tym uvazovat, co nas caka. A potom sme tak bojovali o to, aby bol s nami co najskor doma, ze ked sme si ho priviezli, boli sme ako vo sne. Vsetky pocity aj tie negativne maju aj zeny s bio detmi, mozno niekedy aj viac, moje kamosky aj sesternica mali napr dlhe mesiace depresiu z toho, ze nemozu kojit a davali sa dlho po porode dokopy... a mesiace utekali a vobec si to dieta neuzili. Vsetky pocity su v poriadku, netreba sa za to bicovat. Neboj sa, bude dobre!! 🙂
@teleskop
Strach som mala a veľký.😉 Síce som už mala 3 bio deti, ale bála som sa a veľmi. Milión otázok mi chodilo po hlave- Robíme dobre?, Budeme “cudzie” dieťa vedieť ľúbiť? Budeme to zvládať? Čo ak bude zle spávať? (Tie naše 3 ako bábätka veru spávali hrozne🙁.) Ako si nájdem čas na ostatné deti, manžela? Na seba? .... Toľko bolo toho, čo ma trápilo. Na druhej strane som sa na ďalšie bábätko veľmi tešila.
Po príchode malého sa všetko časom “utriaslo”😉
Teraz by som si život bez neho určite nevedela predstaviť- i keď je veľmi náročný a akčný- ľúbime sa všetci šiesti bez rozdielu🙂
Baby PO kraj ste tu?
Potrebujem radu
@lubka1709 skuste
Ahojte, prosim Vas, potvrdenie od lekara k ziadosti sa dava na nejakom tlacive, alebo Vam len lekarka dala papier ze ste v poriadku?

@joannita mas super dieta a super muza 🙂