icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

teleskop
4. jan 2020

@joannita mas super dieta a super muza 🙂

teleskop
Autor odpoveď zmazal
teleskop
Autor odpoveď zmazal
teleskop
4. jan 2020

@berginkan 😍

teleskop
4. jan 2020

@teleskop odbornych...

teleskop
4. jan 2020

@gelinka75 asi musim mysliet viac na to dobre...klasicke pozitivne myslenie..ach jaj ☹ hlava spravi svoje..

andrea_82
4. jan 2020

@teleskop No, to mi mozes verit, ze aj bio matky to tak maju. Nie vsetky otehotneju planovane. Ja som po nasom synovi tuzila, snažili sme sa dlho. Ale ked mas to male v rukach, rozmyslas, ci robis dobre rozhodnutia, ci mu neuskodis. A cim som starsia, tym sa viac bojim.
Tie veci, o ktorych pises, su vsetky len docasne. Nas maly uz v pol roku prespal celu noc, v dvoch rokoch sa sam prestahoval do detskej izby. Kedze som nekojila, nebol problem, aby ho postrazil aj niekto iny. Ano, boli aj tazsie dni. Ale ubehlo to tak rychlo, ze teraz mi je uz luto, ze som si to jeho babatkovske obdobie este viac neuzila.

andrea_82
4. jan 2020

@teleskop teda, neviem, ake clanky si to citala, ale na nasho maleho to vobec neplati. Zalezi od dietata, niektore su aktivnejsie, ine kludnejsie. Ono asi ani nie je dobre, stale okolo dietata behat a robit mu program, mali by sa naucit zabavit sa chvilu aj same a spolahnut sa na seba.

katkuz
4. jan 2020

mam 3 bio deti - hlavne pri najstarsej som kadeco citala - bolo to na nieco dobre, ale netreba ist podla tabuliek a sablon 🙂 Ked sa narodila nasjstarsia, tiez mi snad aj 2 tyzdne trvalo, kym mi docvaklo, ze uz som mama a to sa narodila normalne v termine, nie nahle, predcasne a aj utvaranie nasho vztahu... Co sa tyka napr zaspavania - najlepsie sa naucila sama zaspavat najmladsia - pretoze som napr kupala starsich a na nu nebol momentalne cas... tak zaspala sama 🙂

hariet
4. jan 2020

@teleskop myslim, ze tie pocity mas teraz take intenzivne preto, ze ako pises, ste druhi a zaoberas sa tym, ze za chvilu zavolaju a vypukne to 🙂 Mozog proste vytvara aj tie horsie scenare, poznam to podla seba.... Nas to zasiahlo dost necakane, boli sme tusim niekde okolo 10. miesta vyssie. Takze vo vire povinnosti sme nestihli vobec nad tym uvazovat, co nas caka. A potom sme tak bojovali o to, aby bol s nami co najskor doma, ze ked sme si ho priviezli, boli sme ako vo sne. Vsetky pocity aj tie negativne maju aj zeny s bio detmi, mozno niekedy aj viac, moje kamosky aj sesternica mali napr dlhe mesiace depresiu z toho, ze nemozu kojit a davali sa dlho po porode dokopy... a mesiace utekali a vobec si to dieta neuzili. Vsetky pocity su v poriadku, netreba sa za to bicovat. Neboj sa, bude dobre!! 🙂

teleskop
4. jan 2020

@hariet dakujem 🙂 bala som sa, ci som sa zle nerozhodla, ale pre 1 percento pocitov nemozem vahat

joannita
4. jan 2020

@teleskop nie neznamena to ze ked dieta odide ze budes nestastna. Ono sa len odstahuje a nadalej ostane tvojim dietatom. A to je stale stastie nie?
A ty nemas dieta svoje? Vidim tam v tvojom profile nejaky kocik 🙂 ci to uz sa pripravujes?

joannita
4. jan 2020

@teleskop male babatko drvivu vacsinu svojho casu spi. Citas divne clanky. Najlepsie je necitat lebo vela x su strasne bludy na webe 😉

mmag
4. jan 2020

@teleskop
Strach som mala a veľký.😉 Síce som už mala 3 bio deti, ale bála som sa a veľmi. Milión otázok mi chodilo po hlave- Robíme dobre?, Budeme “cudzie” dieťa vedieť ľúbiť? Budeme to zvládať? Čo ak bude zle spávať? (Tie naše 3 ako bábätka veru spávali hrozne🙁.) Ako si nájdem čas na ostatné deti, manžela? Na seba? .... Toľko bolo toho, čo ma trápilo. Na druhej strane som sa na ďalšie bábätko veľmi tešila.
Po príchode malého sa všetko časom “utriaslo”😉
Teraz by som si život bez neho určite nevedela predstaviť- i keď je veľmi náročný a akčný- ľúbime sa všetci šiesti bez rozdielu🙂

teleskop
5. jan 2020

@mmag ❤ dakujem

teleskop
5. jan 2020

@joannita boli to clanky odtialto ☹

teleskop
5. jan 2020

@joannita si ma nepochopila dobre, ja som chcela naznacit ze ludia by nemali stavat stastie len na detoch...mam vela kamaratok ktorym odrastaju deti a kamosky prestavaju "zit" "dychat" od strachu, ze to skonci. Kocik mam kupeny 🙂 vsetko mam uz kupene

very_sad
5. jan 2020

@ja1986 tiez ma to zaujalo

lubka1709
7. jan 2020

Baby PO kraj ste tu?

lubka1709
7. jan 2020

Potrebujem radu

rebekarebekova
7. jan 2020

@lubka1709 skuste

ja1986
7. jan 2020

@lubka1709 tiež som PO kraj

lubka1709
7. jan 2020

@ja1986 Ahoj mám pocit že sme sa dostali do začarovaneho kruhu čakáme už 9 rok a stále nič.Ako je to u Vás aky ste b poradí

lubka1709
7. jan 2020

@ja1986 minulého roku som volala na UPSVaR aký sme v poradí boli sme na 2 mieste a volám koncom roka a sme na 8 mieste a nik sa nevrátil z odkladu

ja1986
7. jan 2020

@lubka1709 ahoj, my máme už dieťa; dnes presne; 2 mesiace doma. Čakali sme 5 mesiacov, máme rómskeho zdravého chlapčeka novorodenca. najprv sme chceli "biele" ale čakačka 10-11rokov nás prinútila zmeniť kritéria a otvoriť srdce pre dieťatko iného etnika.

teleskop
8. jan 2020

@lubka1709 toto je vazna vec a mali by ste sa na to spytat na urade priamo,

ja1986
8. jan 2020

@lubka1709 na vašom mieste osobne sa isť informovať do po prečo je to tak a ak bude potrebne kľudne aj za riaditeľom.. určite by som len tak nečakala a zisťovala dôvod..

matula77
8. jan 2020

Ahojte, prosim Vas, potvrdenie od lekara k ziadosti sa dava na nejakom tlacive, alebo Vam len lekarka dala papier ze ste v poriadku?

nikadomi
8. jan 2020

@matula77 nám len na výmenný lístok..

nikadomi
8. jan 2020

@matula77 opravujem.. k súdu len na výmenný lístok. K žiadosti nam na Upsvare dali špeci papier. Ak Vám ho však nedali- tak postačí výmenný lístok 😉