Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@berginkan veď ja len tak...... Aby boli pripravené..... Faktom je, že mnohé z nás museli hľadať iné možnosti vzdelávania keď z bábätka vyrástol školák a nebolo to nevenovaním sa, ani chorobou, ani neodborným prístupom... Nevadí. Sú naše, stojíme pri nich. Na bábätku nevidíš, dopredu nevieš. Nespajam to samozrejme s farbou pleti
Ahojte kočky 😘. Prosím vás,idem ku vám s veľkou prosbou.Prednedávnom ma súd určil ako poručnika malého drobčeka.Ak máte s tým niekto skúsenosti,ako a čo všetko sa má písať do správy, ktorú máme raz za pol roka poslať na súd🤔, nikdy som sa s takým niečím nestretla.Úprimne ďakujem za každú radu 😘
@continental aj moj muz bol porucnik a mali sme to pisat. nikdy sme nic nenapisali, ani sme sa nechystali. a nikto nic od nas ani nepytal.
@yukki boze, zuzi, ake su uz velke kocky❤
@maartinkaa ďakujem za odpoveď,ale mám trochu strach to neposlať😉
@maartinkaa ak si to sud vyziadal, tam odvaha/risk nenapisat, ci?
Úprimne si priznajme že deti určené na adopciu nepochadzaju od rodičov s vysokým IQ, je jedno či biele, rómske alebo polo. Sú to zväčša deti rodičov bezdomovcov, narkomanov, nie s usporiadanej rodiny. To je proste fakt. Bežný človek s intelektom nedá dieťa na adopciu, neopustí ho v pôrodnici.
@bosorkabb no pár percent sú utajené pôrody a tam môžu byť práve matky ktoré sú intelektuálne inde. A to že rodičia bio nie sú intelektuálne vysoko u detí nemusí byť poznať. Nie je to však pravidlo. Koľko rodičov malo základnú školu a deti pótom VŠ. Ukážka je aj ten film čo boli tie deti adoptované do švédska tuším. Ten jeden robil tuším 3 vysokú školu alebo 3 stupeň. Teraz Neviem presné. A inak pochádzal z hrozných pomerov ale mal súper adoptívnych rodičov. Tie druhé deti čo boli v dokumente žiaľ nemali to šťastie a bolo to poznať jedny rodičia chlastali a ten aj bol vo väzení... Ono jasné treba byť pevne na nohách ale niekedy sa skrátka stane že je dieťa vďaka podnetom úplne inde.
A len dodam, ze ak sa niekomu velmi chce nech si pozrie ako sa vyvija mozog a s cim sa da a s cim neda pracovat. Tieto deti naju max problemy v puberte/dospelosti vysporiadat sa atd.
@continental , mám takú šablónu a tam len prepisujem, pošlem ti do IP . Popravde ma ani nenapadlo nenapísať, je pravda, že keď zabudnem a prinesiem neskôr nik nenaháňa (Prinesiem, lebo mám cestu kolo súdu takmer denne, inak stačí poštou) .
Keď myslíte. Stačí sa opýtať lekárov v pôrodnici kto rodí utajene, kto je pod akými látkami. Mala som tú česť viesť s nimi túto debatu. Ale jasné vadsina je určite VŠ vzdelaná,vlastne sú to študentky.
Verte si čomu chcete.
@berginkan nejde o skodenie. Tieto deti potrebujú oveľa viac lásky ako iné. Zažili toho mnoho vrátane toho že boli nechcené a to by si mali náhradný rodičia uvedomiť. Ale veľa ľudí to nerieši. Nejde o gény ani o minulosť ich rodičov. Veľa robí prostredie kde a s kým vyrastajú. Nebudú viac kradnúť ako iné deti. Ani biologicky rodičia predsa nie sú všetci svätý.
@berginkan , pred rodičovskou som robila s deťmi a myslela som si, aká som pripravená, ako ma už nič nemôže pripraviť, veď už som videla deti aj také, aj onaké... Hm, chybička se vloudila, ono to je úplne iné, keď ich máš pár hodín a keď si s nimi nepretržite.....Veľa vecí sa ľahšie zvláda, keď si povieš, no čo, však nech rodičia riešia, ja to tu tých pár hodín zvládnem aj s takýmto problémom, ako keď si ty ten kto to riešiť musí....
A nehnevaj sa, ten tvoj "tovar druhej triedy" máme doma. A nie neškodíme ani tým, čo na adopciu čakajú. Či ti príde menej škodlivé pre dieťa to, že si ho nadšenec adoptuje s vidinou , že je to potomok vysokoškolskej študentky, alebo dobre živenej Rómky a potom doma zistí, že je to dieťa zranené stratou, nedobrou výživou počas tehotenstva a len vtedy začne hľadať príčinu problému a možné riešenia?
Inak, čo sa týka IQ, u nás je to 50:50 = 1 ĽMR : 1 pásmo vyššieho priemeru , Obe deti z najslabších sociálnych vrstiev .
@cairka myslim, ze kazdy si zvazi a ked vidi spis tak urcite necaka ideal a nema ruzove okuliare. Ale toto je ciste zavadzanie a sirenie predsudkov, ktore su uz aj tak hrozne hlboke a tazko ich vyhovarat. ja mam tiez doma tovar druhej triedy! Tieto deti potrebuju lasku. Vychova je 80%. Bodka.
Jakým čiernobielym zas..... Kurník. Snažíš sa nám do úst klásť niečo, čo sme nikde nenapísali. To nemá význam...

@yukki dakujem ze si to vysvetlila. Ale aby bolo jasne ze to musi byt zdravotny problem, predispozicia, dieta z incestu atd. IQ sa nededi uplne iba ciastocne. to je proste fakt. Su nato studie atd. U Romov sa mozeme bavit tak akurat o temperamente a lepsom sluchu ci nadani na hudbu tanec. ale je to presne tak, ze zato, ze rodic a najma matka ma nizsie iq dieta to automaticky zdedi a hotovo.
@mana85 nie nenapadlo. Vsetci to omielaju a koho sa spytas tak ti to povie.