icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

mana85
14. jan 2020

@berginkan Práve že sa tým nerobí nič a je to ďalej len horšie , stačí si pozrieť preferencie politických strán ...

cairka
14. jan 2020

@berginkan , a počula si dakedy z mojich úst, či teda písmeniek, kdekoľvek nie len tu v skupine, že nech si nik neadoptuje deti, lebo budú dementné a problémové? Myslím, že tieto bláboly idú skôr od iných ľudí, ako náhradných rodičov. HOWGH, už čuším.

laura1994
14. jan 2020

@bylinkaa Ahoj aj ja som z po kraja predpokladám že tak rok 2010. Vy ste kedy boli zapísaní.?

teleskop
Autor odpoveď zmazal
denka40
14. jan 2020

@teleskop aj ja som odmietla.....ja som nevedela povedat NIE.....dala som si za a proti a potom to islo..a ked som to povedala,sa mi ulavilo.ja som to mala tazke,,dieta mi ponukli uplne ine ako som chcela,,,,ale datum narodenia dietata bol pre mna znamenim,,,,napriek tomu som to odmietla,,aj ked myslim na dieta co je s nim,viem uz dnes ze som urobila dobre.

laura1994
14. jan 2020

@teleskop keď sa môžem opýtať prečo ste odmietli? A ako dlho čakáte.

berginkan
14. jan 2020

@teleskop je nas tu takych viac, co sme odmietli. netreba mat zly pocit. treba verit, ze si najde dietatko inu rodinu a vy ste mu neboli sudeni.

teleskop
Autor odpoveď zmazal
teleskop
Autor odpoveď zmazal
tanuska28
14. jan 2020

@teleskop a aky bol dovod co sa ti nezdalo ? Teda ak ti nevadi napisat...

teleskop
Autor odpoveď zmazal
teleskop
14. jan 2020

@teleskop vsetky...uz ani gramatiku neviem z nervov 🙂

bylinkaa
14. jan 2020

@laura1994 my sme zapísaní 8/2014

laura1994
14. jan 2020

@bylinkaa my 8/2017

miriam439
14. jan 2020

@teleskop My sme odmietli bio súrodenca nášho malého - novorodeniatko. Prišlo to dosť zavčasu po príchode nášho drobčeka z DeD k nám. Proste netrúfla som si na dve maličké detičky zároveň. Ani sme ho radšej nešli pozrieť, ale aj tak som kvôli tomu dlho plakavala. Dieťatko je teraz blízko nás, sme s ním v kontakte, aj tak to stále veľmi bolí, že nie je "náš". Ale už som pochopila, že to takto malo byť. A nie kvôli nám, ale kvôli tým dvom krásnym malým stvoreniam. ..

mana85
14. jan 2020

@amienne ďakujeme podobne

joannita
14. jan 2020

@teleskop ano 2 deti sme odmietli. Prve hned po telefonate a druhe po pozreti spisu. Tretie uz bolo nase 🙂

teleskop
14. jan 2020
ja1986
15. jan 2020

@teleskop my sme odmietli dve deti.. bolo to ťažke .. prvu noc som nikdy nespala a myslela na to dieťa.. ale nejako sme vtedy nemali pocit že to je to naše.. zato tretie dieťa náš filip toho sme chceli hneď vidieť.. aj to v mojom prípade bola laska až na druhy pohľad a trvá doteraz ❤

tecko28
Autor odpoveď zmazal
teleskop
Autor odpoveď zmazal
anina1211
15. jan 2020

@teleskop ja mám dieťa z utajeného pôrodu a žiaľ informácií som dostala málo,iba vek matky,ktoré dieťa bol v poradí a adgar skóre. A dôvody pre ktoré to urobila,u nej to boli ekonomické dôvody.

johanka121
15. jan 2020

@teleskop my máme syna z utajeného. Vedeli sme apgar skóre a rozbor krvi, že je zdravý. Sestričky tak neoficiálne povedali ze pochádza matka z iného kraja a už mal doma deti.. O ďalšie vy sa nevedela postarať. My neľutujem že sme si ho zobrali

teleskop
Autor odpoveď zmazal
tecko28
15. jan 2020

@teleskop vieme cele jej meno, v porodnej sprave bola aj adresa, ktora vsak nesuhlasi s tym ake info sme mali z UPSVaR zo socialnej spravy. Na urade nam na uvod dali citat spravu kolky to bol porod co ostatne deti, ze otec je neuvedeny, ale vie sa s kym zije, V nemocnici okrem toho co predlozila doklady-nerodila utajene a toho ze sa ustne vyjadrila, ze dieta nechce nepovedala nic. Porodila v noci, rano tam uz nebola. Ani len nepodpisala suhlas s adopciou. Takze standartne veci tykajuce sa dietata - AP

tecko28
15. jan 2020

@teleskop APGAR, zdravotny stav, priebeh porodu, ci bola gravidita sledovana, kolky porod v poradi, ze matka nespolupracovala, miery dietata

joannita
15. jan 2020

@teleskop ako sa vola, kde byva, kolko ma deti, mena a narodenia jej ostatnych deti, ci chodila na kontroly ku gyn, ci je zdrava/chora...... Dost vela info sme vedeli o nej. Aj viem ako vyzera a ako vyzeraju jej deti, kedze nieje problem najst ju na fb.

mata71
15. jan 2020

@johanka121 krááásny je,,,

teleskop
15. jan 2020

@tecko28
dakujem, toto asi chceme aj my, si rada tomuto svojmu rozhodnutiu? v rodine mam len utajene adopciatka, preto sa pytam

teleskop
15. jan 2020

@joannita @joannita
dakujem, toto asi chceme aj my, si rada tomuto svojmu rozhodnutiu? v rodine mam len utajene adopciatka, preto sa pytam