icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

joannita
17. jan 2020

@zuzlicek44 a ak ich tam nedate, tie kopie, urcite si ich vezmite aspon na pojedko. Na pojedko si zoberte uplne vsetko co mate ohladne maleho.
Aj ked sudca tam tie uzneska vidi pred sebou, ale nikdy nevies....

hariet
17. jan 2020

@berginkan vy ste mali dieta z utajeneho porodu?

zuzlicek44
17. jan 2020

@joannita dakukej pekne.radsej to tam dám ako prílohu
Veď nič sa nestane keď to tam bude navyše,nie?🙂

joannita
17. jan 2020

@zuzlicek44 jasne radsej daj, urcite sa nic nestane

berginkan
17. jan 2020

@hariet nie, ale dostali sme iba meno matky. Nic viac

bosorkabb
18. jan 2020

@zuzlicek44 nie nedávali, len sme ich spomenuli a ich spisové značky. Sudca si to vie dohliadať sám v systéme.

zuzlicek44
18. jan 2020

@bosorkabb ďakujem 😊

lili153
18. jan 2020

Dobrý deň.. Mal niekto dieťatko priamo z nemocnici?koľko asi trvá kým ho dostaneme domov?

wodanka
18. jan 2020

@lili153 nás mal týždeň keď sme ho videli prvý krát a trvalo presne týždeň, kým sme dostali neodkladne a zobrali si ho domov

johanka121
18. jan 2020

@lili153 my sme v pondelok videli syna 1x a v piatok už sme išli traja z pôrodnice.. Malý je z utajeného pôrodu, vo štvrtok bol súd aby nám ho dali.. Takže to bolo veľmi rychlo

hariet
18. jan 2020

@lili153 moze to byt rychlo aj nemusi. Vsetko zavisi od rozhodnutia sudcu, v kazdom pripade, aj keby ste mali babo doma rychlo, plati lehota 8 tyzdnov, dokedy si to moze bio rozmysliet.

lili153
18. jan 2020

A pri utajenom už matka nemá žiadny nárok?

tecko28
18. jan 2020

@lili153 vzdy je tam ta lehota

lili153
18. jan 2020

Ja ešte chodím do práce takže som zvedavá ako to budeme riešiť kým budem mat nárok materske😕

ja1986
18. jan 2020

@lili153 my sme nášho prvý krát videli keď mal týždeň a keď mal 16 dní brali sme ho domov.. čakali sme za rozhodnutím súdu, ktorí rozhodol v úplne posledný deň...

tecko28
18. jan 2020

@lili153 na materske mas narok hned ako ti sud zveri dieta neodkladym opatrenim a prevezmes si dieta

mana85
18. jan 2020

@lili153 Záleží od súdu , my sme nemali utajený pôrod bio dala súhlas pred pôrodom a po pôrode tiež k osvojeniu a po dvoch dňoch v pôrodnici odišla nás kontaktovali o 5 dní potom (neviem či si dali takú rezervu že či sa náhodou nevráti) o dalsie 2 dní nás spoločne prepustili domov , ešte v ten deň ako ma prijali k malému prišla kolizna s papiermi na 24 hod. Predbežne op. to nám aj schválili, bio mala nárok cca 3 mesiace pokiaľ bola úplne zbavená rod. práv.

lili153
18. jan 2020

A to neodkladne opatrenie ma nejakú lehotu?

tecko28
18. jan 2020

@lili153 7 dni

laura1994
19. jan 2020

Ahojte. Nemá niekto telefónne číslo na úsmev ako dar v Košiciach? To, čo je na internete nefunguje. Ďakujem.

mana85
19. jan 2020

@lili153 je viacero opatrení poznám 24 hod. 7 dňové aj 30 dňové.

tecko28
19. jan 2020

@mana85 24 h už nie je

lili153
19. jan 2020

A podla čoho sa určuje koľko dňové?

tecko28
19. jan 2020

@lili153 nás sa kolizna pýtala aké chceme podať a ci vôbec chceme, mohli sme podať len návrh na predosvojitelsku, ale to by bolo na dlho

lili153
19. jan 2020

Hmm.. Ja si myslím ze každý chce dieťatko čím skôr domov.. Ja som zvedavá.. Lebo myslím ze je normálne ze keď si dá niekto požiadavku že chce miminko tak nechce čakať rok kým ho bude mať doma... Pri malom to trvalo polroka... O všetko to najkrajšie.. prvé kroky, zúbky atď sme prisli.. Respektíve sa delili s profi mamou

tecko28
19. jan 2020

@lili153 v ideálnej situácii predsa pôjde s vami hneď z nemocnice, veľa záleží od úradov a súdu. Sú súdy, ktoré neodkladne opatrenia neschvaluju

lili153
19. jan 2020

A robí sa to tak ze ma môžu prijať do nemocnici ku miminku alebo sú len nejaké návštevy?

berginkan
19. jan 2020

@lili153 a vidis. Ja som napriklad vpohode s tym ze sme ho mali az ako rocneho. Chodit zacal az rocny a zubky ma netrapia lebo to neprezivame. Aj to ze mal uz vsetko zavedene mi vyhovuje. A citim sa akoby bol s nami od mala..

lili153
19. jan 2020

Ja viem ze niekomu to aj vyhovuje. Ja nvm... Ja som vždy túžila po miminku

hariet
19. jan 2020

@lili153 mna bola ochotna primarka prijat k malemu na tyzden, na zenske oddelenie aby som bola s nim, ale napokon isiel do profi rodiny na nejaky cas, nastastie kratky. Aj tak mi je za tymi dnami, kedy s nami nebol, luto... Deti tak strasne rychlo rastu a kazdy jeden den, hlavne ked su uplne malicke, je vzacny.