Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@joannita dakukej pekne.radsej to tam dám ako prílohu
Veď nič sa nestane keď to tam bude navyše,nie?🙂
@zuzlicek44 jasne radsej daj, urcite sa nic nestane
@zuzlicek44 nie nedávali, len sme ich spomenuli a ich spisové značky. Sudca si to vie dohliadať sám v systéme.
@bosorkabb ďakujem 😊
Dobrý deň.. Mal niekto dieťatko priamo z nemocnici?koľko asi trvá kým ho dostaneme domov?
@lili153 my sme v pondelok videli syna 1x a v piatok už sme išli traja z pôrodnice.. Malý je z utajeného pôrodu, vo štvrtok bol súd aby nám ho dali.. Takže to bolo veľmi rychlo
A pri utajenom už matka nemá žiadny nárok?
Ja ešte chodím do práce takže som zvedavá ako to budeme riešiť kým budem mat nárok materske😕
@lili153 Záleží od súdu , my sme nemali utajený pôrod bio dala súhlas pred pôrodom a po pôrode tiež k osvojeniu a po dvoch dňoch v pôrodnici odišla nás kontaktovali o 5 dní potom (neviem či si dali takú rezervu že či sa náhodou nevráti) o dalsie 2 dní nás spoločne prepustili domov , ešte v ten deň ako ma prijali k malému prišla kolizna s papiermi na 24 hod. Predbežne op. to nám aj schválili, bio mala nárok cca 3 mesiace pokiaľ bola úplne zbavená rod. práv.
A to neodkladne opatrenie ma nejakú lehotu?
Ahojte. Nemá niekto telefónne číslo na úsmev ako dar v Košiciach? To, čo je na internete nefunguje. Ďakujem.
A podla čoho sa určuje koľko dňové?
Hmm.. Ja si myslím ze každý chce dieťatko čím skôr domov.. Ja som zvedavá.. Lebo myslím ze je normálne ze keď si dá niekto požiadavku že chce miminko tak nechce čakať rok kým ho bude mať doma... Pri malom to trvalo polroka... O všetko to najkrajšie.. prvé kroky, zúbky atď sme prisli.. Respektíve sa delili s profi mamou
A robí sa to tak ze ma môžu prijať do nemocnici ku miminku alebo sú len nejaké návštevy?
Ja viem ze niekomu to aj vyhovuje. Ja nvm... Ja som vždy túžila po miminku
@lili153 mna bola ochotna primarka prijat k malemu na tyzden, na zenske oddelenie aby som bola s nim, ale napokon isiel do profi rodiny na nejaky cas, nastastie kratky. Aj tak mi je za tymi dnami, kedy s nami nebol, luto... Deti tak strasne rychlo rastu a kazdy jeden den, hlavne ked su uplne malicke, je vzacny.

@zuzlicek44 a ak ich tam nedate, tie kopie, urcite si ich vezmite aspon na pojedko. Na pojedko si zoberte uplne vsetko co mate ohladne maleho.
Aj ked sudca tam tie uzneska vidi pred sebou, ale nikdy nevies....