Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@amienne , podľa tejto stránky urobili chybu, keď to zamietli pred rozhodnutím súdu. Ako bola malá u vás doteraz? Na neodkladné opatrenie, alebo na hosťovský pobyt? https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
@tulipan43
@berginkan
@kikuska_wedge
@bosorkabb
Podarilo sa vybavit, DAKUJEM.
@amienne , aleto bolo aj na neodkladnom predsa....Neodkladné zverenie do starostlivosti tomu a tomu, právoplatnosť nadobudlo buď vzdaním sa odvolania všetkých zúčastnených strán, alebo po 15 dňoch od rozhodnutia.... Proste sa obávam, že to pokakali.... Ale skús kontaktovať Ústredie úradu práce,sociálnych vecí a rodiny, resp, keď príde písomné zamietnutie, tak sa odvolaj.
@amienne pockaaaj. Mozno uz mam zataveny mozog, ale ved:
"Nárok na príspevok zaniká uplynutím jedného rokaod posledného dňa kalendárneho mesiaca, keď nárok vznikol."
Takze ked tvrdia, ze narok je az po pravoplatnosti, tak nech sa paci. Odvtedy sa rata 12 mesiacov, nie?
@amienne no a nemas doklad ze si podavala uz vtedy ziadost?
@amienne ked som ja pisala mail "hore", tak ho preposlali a odpisala mi:
Mgr. Jana Kovárová
metodik odboru PHN a ŠSD
Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny
Jana.Kovarova@upsvr.gov.sk
Nenapises jej a nevysvetlis situaciu?
@amienne , ja by som určite skúsila ten kontakt, čo dala @rebekarebekova . Aj zdôrazni , že po neodkladnom ťa odbili, že nárok nie je. O mená sa neboj, to si oni zistia lusknutím prstov, keďže každá úradnička má na starosti klientov podľa trvalého pobytu.
@amienne prepac, zle som to precitala, ta rocna lehota skoncila 31.dec19. Ale nejaku ziadost si podavala v lehote, ked ti prislo zamietnutie. Podaj odvolanie v 15dnovej lehote. Mne tiez vyplatili ten prispevok pri zvereni (nie pestu) az na zaklade odvolania.
@amienne neviem presne, ktory ste pripad, ale ak si podala ziadost o prispevok v lehote, tak v odvolani popises situaciu. Ak vznikol narok neodkladnym, prilozis aj to neodkladne. Pri tom nasom odvolani mi volala pani z ministerstva a bolo to uplne ine kafe ako tety na upsvare.
@amienne tj nemusis dokazovat, ze ta oklamali, lebo napriek tomu si lehotu splnila (teda ak naozaj vznika narok tym neodkladnym, nepozerala som to teraz presne).

@teleskop nie. Ona chcela jednu radu. Ked jej bola odpoved podana niekolkokrat, tak ju neprijala a stale sa pytala to iste plus neprijala nic od skusenejsich. Okrem toho he to vysoko individualne. A tiez ma dost zarazil tvoj komentar..skoda ze to takto vnimas lebo toto je jedno z malo pozitivnych tu na mk