icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

amienne
Autor odpoveď zmazal
jesienka22
30. jan 2020

@amienne neodkladne bolo v decembri 2018 a ziadost si podavala kedy?

bosorkabb
30. jan 2020

@amienne napíš email na ústredie, odpisu behom týždňa. Mne tiež robili problémy a stačilo napísať, odpísali. Na úrade som im to otrepala o hlavu a všetko priznali a vyplatili. My sme dlho mali neodkladne (bio nepreberala zásielky) pestunstvo kým bol súd a kým to bolo právoplatne tak aj vyše roka a všetko vyplatili. Aj príspevok pri zverený aj ostatné.

bosorkabb
30. jan 2020

@amienne ak chceš žiadať o jednorazový príspevok pri zverený do pestúnskej starostlivosti tak s právoplatným rozsudkom o pestúnskej starostlivosti. Nieje tam určená veková hranica detí.

amienne
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
30. jan 2020

@amienne vyplatili po pravoplatnom rozsudku o pestunstve. Predtým sme mali malú na neodkladne opatrenie. Písala som na infolinku. Skúsim nájsť a pridám.

bosorkabb
30. jan 2020

@amienne cez tento formulár som písala.

bosorkabb
30. jan 2020
amienne
Autor odpoveď zmazal
jesienka22
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
30. jan 2020

@amienne kým sa stalo právoplatným tak áno. A oni neberú neodkladne opatrenie ale až pestúnsky súd. Ja som tam vtedy písala od kedy dokedy sme čo mali a či mám nárok na príspevok a ak nie tak prečo. Nič viac som nechcela. Do týždňa prišla odpoveď s právneho oddelenia.

amienne
Autor odpoveď zmazal
jesienka22
30. jan 2020

@amienne Ak je ziadost az z januara 2020, na zaklade toho neodkladka ten prispevok uz zrejme nepridelia. Ale mal by ti vzniknut narok aj na zaklade pravoplatneho rozhodnutia o pestunstve. Tak ak sa ti to nepodari nejako vyjasnit cez upsvar alebo ministerstvo (meno tej, s ktorou som hovorila ja, si uz zial nepamatam) este predtym, nez ti poslu rozhodnutie, urcite by som dala odvolanie k rozhodnutiu.

tulipan43
30. jan 2020

@rebekarebekova ja si myslím, že to pôjde patrí Vám to.

tulipan43
30. jan 2020

@jesienka22 aj mňa otočili pri stole so žiadosťou a tiež sme o tento prispevok prišli. Je smutné, že sa snažia ušetriť akurát na deťoch

jesienka22
30. jan 2020

@tulipan43 ani odvolanie vam nepomohlo?

laura1994
31. jan 2020

Ahojte baby. Včera sme boli v Úsmev ako dar. Podpísali sme s nimi zmluvu o sprostredkovaní. Pani nám vravela, že oni v podstate majú detičky s postihnutím. Je to naozaj tak? Čakáme už 2.5 roka ...prípravu sme robili cez urad

tecko28
31. jan 2020

@laura1994 možno sa mýlim a dievčatá ma opravia, ale detičky sa asi najprv ponúkajú cez úrad a až neskôr sa dostanú do ponuky neziskových subjektov, aby mali viac šancí sa umiestniť a preto asi oni ponúkajú skôr deti staršie, súrodenecké skupiny, deti s rôznymi postihnutia i a zdravot. komplikáciami,romske skupiny. Za pokus nič nedáš, jednoznačne choďte pozrieť.

bosorkabb
31. jan 2020

@laura1994 áno neziskovky majú deti ktoré sa úradu nepodarilo umiestniť ani na medzinárodnej úrovni. Čiže postihnuté, súrodenecké skupiny, staršie. Za pokus ísť pozrieť spisy nič nedáš. Niekedy sú tam deti zabudnuté v systéme.

amienne
Autor odpoveď zmazal
laura1994
31. jan 2020

@tecko28 ďakujem pekne za názor. My sme tam včera boli... Podpísali sme zmluvu a majú sa nám ozvať kedy môžeme prísť spisy deticiek... Sme zapísaní skoro 3 roky a ja úrade nám žiadne spisy neukázali tak preto to riešime touto cestou.
@bosorkabb presne aj to ma napadlo, že budú tam aj detičky "zabudnuté v systéme"

bosorkabb
31. jan 2020

@amienne to mi je ľúto. Ja som mala šťastie. Ešte ma napadla fb skupina pestuni, tam sú aj pracovníčky UPSVaR a hlavne ľudia ktorý sa vyznajú. Skús

tecko28
31. jan 2020

@laura1994 Ake mate poziadavky? Inak spisy ti na urade asi naozaj neukazu, ked maju dieta tak len ten jeden na ktory ta oslovia. Nas napr. oslovili a viem, ze v tej chvili bolo ponukanych aktualne viac deti, ale nam ukazali len jeden. Ak by sme odmietli, tak cakame dalej, mozno ak by niekto z tch dalsich odmietol, tak by nam ukazali, ale preberat si medzi spismi na urade nejde.

laura1994
31. jan 2020

@tecko28 My máme dieťatko 0-4 roky... Biele alebo poloromske, môže byť aj surodenecka dvojica a bez ťažkého postihnutia

rebekarebekova
31. jan 2020

@laura1994 aky ste kraj?
Aj na upsvare vam ukazu "tazko zaraditelne deticky".. viem si predstavit nejaku romsku surodenecku skupinu, ze by vam mohli najst.
To by ste brali?

rebekarebekova
31. jan 2020

@amienne och, to ma mrzi. Pisala si tej "mojej" ? Popisala si tam aj datumy? Ja som si s noi tiez vymenila par mailov, az sme sa distali do stastntneho konca.

berginkan
31. jan 2020

@tecko28 presne tak.
@laura1994

laura1994
31. jan 2020

@rebekarebekova sme po kraj....

rebekarebekova
31. jan 2020

@laura1994 my mame napr. medzikrajove dieta a ak to dobre chapem, jeho spis mali aj v usmeve..
Tak drzim palce. ;)

mana85
31. jan 2020

@laura1994 Aj na úrade by Vám mali ukázať deti , ak máte voľnejšie požiadavky, pri prvom čakaní sme si boli pozrieť na upsvare a to v deň keď sme na kraj boli podpísať zaradenie do zoznamu aj sme si vybrali ale chlapček bol 2 roky už v rodine (vtedy tam takýto poriadok mali) asi 3 šanony sme videli spisov len blízke kraje sme si prezreli.Väčšinou tam boli súrodenecké skupiny a pestu. Pri druhom čakaní nám našla sama úradníčka 3 deti a pri podpísaní zaradenia sme si našu malú aj vybrali.