Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@amienne neodkladne bolo v decembri 2018 a ziadost si podavala kedy?
@amienne napíš email na ústredie, odpisu behom týždňa. Mne tiež robili problémy a stačilo napísať, odpísali. Na úrade som im to otrepala o hlavu a všetko priznali a vyplatili. My sme dlho mali neodkladne (bio nepreberala zásielky) pestunstvo kým bol súd a kým to bolo právoplatne tak aj vyše roka a všetko vyplatili. Aj príspevok pri zverený aj ostatné.
@amienne Ak je ziadost az z januara 2020, na zaklade toho neodkladka ten prispevok uz zrejme nepridelia. Ale mal by ti vzniknut narok aj na zaklade pravoplatneho rozhodnutia o pestunstve. Tak ak sa ti to nepodari nejako vyjasnit cez upsvar alebo ministerstvo (meno tej, s ktorou som hovorila ja, si uz zial nepamatam) este predtym, nez ti poslu rozhodnutie, urcite by som dala odvolanie k rozhodnutiu.
@rebekarebekova ja si myslím, že to pôjde patrí Vám to.
@jesienka22 aj mňa otočili pri stole so žiadosťou a tiež sme o tento prispevok prišli. Je smutné, že sa snažia ušetriť akurát na deťoch
@tulipan43 ani odvolanie vam nepomohlo?
Ahojte baby. Včera sme boli v Úsmev ako dar. Podpísali sme s nimi zmluvu o sprostredkovaní. Pani nám vravela, že oni v podstate majú detičky s postihnutím. Je to naozaj tak? Čakáme už 2.5 roka ...prípravu sme robili cez urad
@laura1994 možno sa mýlim a dievčatá ma opravia, ale detičky sa asi najprv ponúkajú cez úrad a až neskôr sa dostanú do ponuky neziskových subjektov, aby mali viac šancí sa umiestniť a preto asi oni ponúkajú skôr deti staršie, súrodenecké skupiny, deti s rôznymi postihnutia i a zdravot. komplikáciami,romske skupiny. Za pokus nič nedáš, jednoznačne choďte pozrieť.
@tecko28 ďakujem pekne za názor. My sme tam včera boli... Podpísali sme zmluvu a majú sa nám ozvať kedy môžeme prísť spisy deticiek... Sme zapísaní skoro 3 roky a ja úrade nám žiadne spisy neukázali tak preto to riešime touto cestou.
@bosorkabb presne aj to ma napadlo, že budú tam aj detičky "zabudnuté v systéme"
@laura1994 Ake mate poziadavky? Inak spisy ti na urade asi naozaj neukazu, ked maju dieta tak len ten jeden na ktory ta oslovia. Nas napr. oslovili a viem, ze v tej chvili bolo ponukanych aktualne viac deti, ale nam ukazali len jeden. Ak by sme odmietli, tak cakame dalej, mozno ak by niekto z tch dalsich odmietol, tak by nam ukazali, ale preberat si medzi spismi na urade nejde.
@laura1994 aky ste kraj?
Aj na upsvare vam ukazu "tazko zaraditelne deticky".. viem si predstavit nejaku romsku surodenecku skupinu, ze by vam mohli najst.
To by ste brali?
@amienne och, to ma mrzi. Pisala si tej "mojej" ? Popisala si tam aj datumy? Ja som si s noi tiez vymenila par mailov, az sme sa distali do stastntneho konca.
@rebekarebekova sme po kraj....
@laura1994 my mame napr. medzikrajove dieta a ak to dobre chapem, jeho spis mali aj v usmeve..
Tak drzim palce. ;)
@laura1994 Aj na úrade by Vám mali ukázať deti , ak máte voľnejšie požiadavky, pri prvom čakaní sme si boli pozrieť na upsvare a to v deň keď sme na kraj boli podpísať zaradenie do zoznamu aj sme si vybrali ale chlapček bol 2 roky už v rodine (vtedy tam takýto poriadok mali) asi 3 šanony sme videli spisov len blízke kraje sme si prezreli.Väčšinou tam boli súrodenecké skupiny a pestu. Pri druhom čakaní nám našla sama úradníčka 3 deti a pri podpísaní zaradenia sme si našu malú aj vybrali.