icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

berginkan
31. mar 2020

@jesienka22 ale ty to uplne zle beries a vobec to nie je pekne. Akym pravom mas na adopciu vacsi narok ako niekto iny? My sme nikoho nezachranili. Dali sme domov. Okrem toho nasho chlapceka nikto nechcel. Takze tak. Aco sa tyka ludi ktori sa rozhodnu pre adopciu je to predsa kazdeho vec. Vela zien aj tu otehotneli az po adopcii

hariet
31. mar 2020

@bykaterina ahoj, vela zien podstupuje IVF vela krat po sebe bez toho, aby riesili nejake zdravotne rizika. Myslim, ze o tom sa az tak vela nehovori.

jesienka22
31. mar 2020

@berginkan nic na tvojej tuzbe adoptovat dieta nezmenil fakt, ze na osvojitelne deti caka velavela parov, co deti mat nemozu?

bykaterina
31. mar 2020

@hariet ale hovorí ja sama mám 25 embryí vložených ale ja nemám dieťa..ale je rozdiel stimulácia a príprava iba na vklad kde už dávaš iba progesterón.

berginkan
31. mar 2020

@bykaterina ale su taki. Ja niesom eko ale som ich mala v skupine. Hovorim.
@jesienka22 planeta je preludnena. To bol hlavny dovod. A co by nespominali? Ved je to ich presvedcenie. Ti co deti mat nemozu musia byt silni a na priprave sa prave toto riesi. Velakrat tam ludia riesili iba to ze musia mat dieta. Idem ich teraz nazyvat horsimi?

jesienka22
31. mar 2020

@berginkan Ja nehovorim, ze niekto ma na adopciu narok a niekto nie. Len ze nerozumiem motivom ludi, ktori by mohli mat bio deti a radsej sa "tlacia" v poradovniku s tymi, ktori ich mat nemozu.

berginkan
31. mar 2020

@jesienka22 nerozumies mi a asi ani neporozumies. To nebola tuzba. Okrem toho uz som stara vlastne deti mat nebudem moct. Tak?

hariet
31. mar 2020

@bykaterina nuz, tak asi tuzba po vlastnom dietati je niekedy silnejsia. Tiez sa cudujem, ked niekto pise, ze uz ma za sebou 8 IVF a aj viac a stale chce skusat, ale tak, kazdy mame v tomto hranice nastavene inak (nehovoriac o fin. moznostiach a psych. odolnosti).

berginkan
31. mar 2020

@jesienka22 uz mas za sebou pripravu?

mana85
31. mar 2020

@bykaterina není dosť detí ??? Detí je kopu , máme dve bez "zaberania miesta" v poradovniku. Zrejme ste nepočúvali na príprave že sa hľadá rodina pre dieťa a nie naopak...
@jesienka22

bykaterina
31. mar 2020

@berginkan nič na Tom eko nie je že takto riešili deti a verím tomu keby som tam s nimi bola hneď by som im dala viac príkladov kde nie sú eko..skôr si myslím že mnohí to riešia teraz lebo je to in a tento tlak bude ešte väčši,to že niekto nevie presne povedať a vyjadriť svoje city za to netreba nikoho súdiť,to vôbec neznamená že musia mať dieťa.

jesienka22
31. mar 2020

@berginkan tomu rozumiem 🙂 Som sa nejako rozpisala, nechcem na nikoho utocit, len by ma to naozaj zaujimalo.

berginkan
31. mar 2020

@bykaterina nie. Nebol to vobec ten hipstersky pripad. Dodnes s nimi udrzujem kontakt. To dieta miluju. Zobrali si ho ako 3rocneho a zazili kopu problemov..

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
berginkan
31. mar 2020

@jesienka22 pytala som sa ci mas uz za sebou pripravu. Lebo tieto vyjadrenia su typicke pre ludi ktori si este pripravou nepresli

bykaterina
31. mar 2020

@hariet áno stojí to veľa peňazí a zdravie preto my to neriešime už

bykaterina
31. mar 2020

@mana85 no z akého kraja?

mana85
31. mar 2020

@jesienka22 naposledy sme boli zaradení v 2016 🤷‍♀️ nieje to až tak dávno a mohli sme si vybrať , no pravda je že už vtedy v našom kraji nenašli do 2 rokov žiadne právne voľné dieťatko tak sme šli medzikrajovo.

mana85
31. mar 2020
hariet
31. mar 2020

@bykaterina chapem a mrzi ma, cim si si musela prejst. Drzim palce s adopciou 🙂

bykaterina
31. mar 2020

@mana85 no iný kraj iná cakacka u nás v za sa aj na pestunstvo že dlhšie čaká.. a na adopciu 8-9r teráz. Robia sa sanácie rodín a čas na zmenu je dlhší takže nie je toľko detí ako kedysi. Na úpravu pomerov že aj 36m

bykaterina
31. mar 2020

@hariet ďakujem mňa to tiež mrzí ale urobila som preto všetko a ešte viac ☺️ takže ja mám svedomie čisté aj s MM. Hádam na 20 výročie svadby sa dočkáme aj my.

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
mana85
31. mar 2020

@bykaterina hrozné , detí je veľa vidím v profirodinach ako pendluju chybu robia najviac pomalé súdy a úrady majú čas a dieťa stárne v systéme, pri staršom sme mali šťastie zavolali nám aj keď sme boli úplne poslední v poradovniku prvé miesta 10 tuším odmietlo a len náhodou si úradníčka spomenula že sme boli len pred pár dňami podpísať zaradenie do poradovniku na kraji, možno keby tam sedí niekto iný tak doteraz krpec je niekde v šanóne bez možnosti na osvojenie lebo by nikto nepožiadal. Všetko je o ľuďoch.

bykaterina
31. mar 2020

@mana85 je to dosť možné. Tak ale to dieťatko vám bolo súdené ♥️
Na druhej strane chápem že chránia bio rodiča že sa stane nejaká situácia a musí byť dieťa vyňaté a na druhej strane dieťa by sa malo veľakrát lepšie lebo niektorí rodičia si nepoučiteľní a veľa šancí majú..a veľké detičky už nikto nechce väčšinou

mana85
31. mar 2020

@bykaterina To je pravda verím na osud , je úžasný sme na neho veľmi pyšní a na dcérku tiež len to strašne rýchlo uteká všetko ☺️

@jesienka22 och tak držím päste a teraz sa ešte aj v tejto oblasti zastavil čas deti ktoré boli nakontaktované majú stopku nemôžu byť navštevované aj v procese stoja tiež súdne rozhodnutia aj upsvar len nevyhnutné riešia 😐...

berginkan
31. mar 2020

@jesienka22 v ktorom kraji? Pretoze my sme v BA a tu to slo dost rychlo vzdy s inym etnikom. Inde nechceli. Co sa tyka poradovnika, navysil sa velmi v roku 2018 vsade a to prave vdaka tvrdej praci aktivistov atd ludia zacali menit podmienky. Predtym to bolo ovela viac ok. Tiez by si mohla “hovorit o zabrati miesta” kedze su s velkou pravdepodobnostou aj pred vami nejaki. Vidim ze teda mate za sebou pripravu, nuz to je velmi prekvapive ze sa takto k tomu stavias napriek tomu. Ale s niekym to nic neurobi zial. Ja len odporucim ze napriek tomu ze mas pocit ze cakas dlho, nebude problem v nas pred tebou. A to uz nehovorim o babach co cakaju a budu cakat niekolko rokov.

jesienka22
1. apr 2020

@berginkan Je mozne, ze vam na priprave hovorili, ze je lepsie si osvojit ako mat vlastne bio. Nic to ale nemeni na skutocnosti, ze v sucasnej situacii, pokial niekto nejde do pestunstva alebo do osvojenia dietata, o ktore nie je inak zaujem, tak len predlzuje cakanie ludom, ktori deti mat nemozu, s nulovym benefitom pre dieta. Je to vseobecny fakt, nejde mi teraz o to, ci my cakame dlho. Mne sa ta situacia, kedy aj romske deti idu "na dracku" paci.

berginkan
1. apr 2020

@jesienka22 toto nemozes mysliet vazne. “tak len predlzuje cakanie ludom, ktori deti mat nemozu, s nulovym benefitom pre dieta.“ to ako myslis? prepac nulovy benefit pre dieta je ziadatel, ktory medzi detmi prebera, chce ho iba ako nahradu za svoje a opat opakujempreto lebo spolocnost kaze mat dieta a co povie rodina a susedia. Ty nechapes ze by som sla do adopcie za kazdych okolnosti? Pisala som vyssie ze svoje deti mat uz nemozem tak prosim ta aky je to rozdiel? Ziadny. A este tainformujem ze sme v zozname opat. Ukrizujes ma? Ooat zaberam miesto? Nulovy benefit pre dalsie dieta? Och...ak si si nevsimla tak tu ide najma o podporu a informacie druhym, ale obcas sa objavia ludia ako ty, ktori pridu s takouto hlupostou a ja sa vzdy cudujem ze ma to prekvapi a reagujem. Prajem ti len to najlepsie, lebo ine mi nezostava. To ze ty niekomu neprajes dieta si vyries sama v sebe.

berginkan
1. apr 2020

@jesienka22 a nam nic take na priprave nehovorili 😂 prekrucas. Hovoríi nam ze sa hlada rodina pre dieta. A nehlada sa dieta pre rodinu.