icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

mana85
1. máj 2020

@xenapena My sme chceli k staršiemu sestričku a sú veru parťaci v dobrom aj zlom 😀

simona2007
1. máj 2020

@xenapena my sme pred nasou malou chceli nahliadnut do spisov ,a ak si dobre pamatam pani nam ukazala 1rok stare dievcatko a 1,5rocneho chlapca ..ale taktiiez tam bola aj ,,ona,, a cakala na nas ☺ a to ju uz 10ludi pred nami ju odmietlo.

xenapena
1. máj 2020

@simona2007 koli etniku ju odmietli?

simona2007
2. máj 2020

@xenapena ano.

xenapena
2. máj 2020

@simona2007 môžu banovat😉

simona2007
2. máj 2020

@xenapena to veru ano🙂je uzasna ☺

rebekarebekova
2. máj 2020

Ahojte, mate niekto adoptovanych alebo v pestunstve surodencov? Myslim tak, ze najprv jedneho a potom vam volali a ponukli druheho..

lili153
2. máj 2020

@rebekarebekova nám ponúkli.. Stretli sme sa na súde už o zmene mena nášho adoptovaneho syna s pani riaditelkou detského domova a ta nám ponúkla dievčatko.. Neni síce súrodenec ale sesternica... Cize mami mojich detí sú sestri..samozrejme ze sme hneď súhlasili a začali to riešiť..

rebekarebekova
3. máj 2020

@lili153 na sude? Sranda.. a boli ste zapisani v poradovniku?

lili153
3. máj 2020

@rebekarebekova nie ešte sme to mali aktuálne... Viem ze sme volali na úrad a už si to presne nepamätám ci nam to aktualizovali alebo co.. Ale nemuseli sme chodiť na žiadnu pripravu ani nic

tulipan43
3. máj 2020

@lili153 Pred koľkými rokmi to bolo? Lebo dnes za každú maličkosť sa na úrade musí robiť aktualizácia, teda aspoň my (vlastná skúsenosť).

lili153
3. máj 2020

@tulipan43 to už je aj 7 rokov

rebekarebekova
3. máj 2020

@lili153 a ako sa vam dari? Ak mozes a chces napisat..

lili153
3. máj 2020

@rebekarebekova fajn som šťastná ze ich mam a som na nich hrdá.. Teraz čakáme na ďalšiu adopciu.. Veľmi sa všetci tešíme a nevieme sa dočkať

rebekarebekova
3. máj 2020

@lili153 wauuu. A ake veku to mate? A ako dlho cakate na tretie? Kolko sa u vas caka a ake mate poziadavky?

lili153
3. máj 2020

@rebekarebekova 9 a 8 rokov.. Pred nedávnom sme skočili aktualizáciu už sme asi mesiac v poradovniku ale keďže chceme rómske alebo poloromske dieťa pani na úrade povedala ze u nich to bude rýchlo..horsie je vraj teraz koli korone dohodnúť sa so zariadením kde bude dieťa umiestnené takže uvidíme.. Hádam budeme mat šťastie

rebekarebekova
3. máj 2020

@lili153 drzime palce. 🙂

lili153
3. máj 2020

@rebekarebekova ďakujeme veľmi pekne

berginkan
3. máj 2020

@lili153 obdivuhodne, ze prave v meste kde byvate idete do romskeho. Drzim palce ♥️

teleskop
4. máj 2020

@rebekarebekova ako vieme Covid sa prenasa sliznicami...

rebekarebekova
4. máj 2020

@teleskop ano, suhlas. A k comu to pises? Nepamataaam prepac

berginkan
4. máj 2020

Takze spaja sa druha s tretou fazou. Snad sa veci pohnu. Nam sud zatial nechali, ide iba jeden z nas bez maleho

hariet
4. máj 2020

dievcata prosim vas, ake prilohy musia byt k finalnemu navrhu na osvojenie? Musime tam znova posielat zdrav. stav, vypis z registra, sobasny list, atd? Nemaju to uz tam zalozene v nasej zlozke? (uz sme tieto prilohy posielali par krat, tak neviem, co je nevyhnutne a co uz nie). dakujem pekne

gelinka75
4. máj 2020

@hariet ano vsetko cerstve a tak isto si znova pytaju sobasny list, maju to tam uz snad 3x

gelinka75
4. máj 2020

@berginkan my stale nemame novy termin od zaciatku marca

hariet
4. máj 2020

@gelinka75 no ok, dakujem. tak zas kolotoc, doktorka, posta, atd... Uz to tam maju v x- kopiach od nas, co uz...

gelinka75
4. máj 2020

@hariet no ja som kvoli tomu volala na sud a ze treba vsetko znova...tiez som nechapala, ale co uz

berginkan
5. máj 2020

@gelinka75 vies co,sama sa cudujem. nam kym vytycili pojedko tak sme cakali rok. Prehadzovali si nas. Potom prisla korona. Budem rada ak aspon toto bude za nami a potom este jeden nas caka.

ckatka
5. máj 2020

@xenapena my sme aktívne hľadali cez úsmev a našli sme