Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ja som sa minule zamyslela, ze po korone budu porodnice plne, tak sa urcite pohnu aj poradovniky na adopciu.
My sme uz na rade... A uz čakáme 3 mesiace a stale nič 😢😩
NR je ako na tom? vie niekto? tento rok hrozne pomaly ide
Dobrý den viete mi niekto prosím poradiť ako ma vyzerať žiadosť o osvojenie? Predosvojitelsku som vedela ale toto naozaj netuším. Kľudne mi pošlite aj ako vyzerala vaša žiadosť nech dá viem odraziť.Dakujem krásne
Dobrý deň prosím vás dnes nám prišlo rozhodnutie zé sme zapísaný v zozname žiadateľov o pestunstvo. 😊Otázka je ako teraz postupovať? Bola z vás niektorá na úrade nahliadnuť do spisov a nasli ste si sami dieťatko? Ci je lepšie čakať...? 🙏Ďakujem za odpoveď
@annastasia30 my sme len cakali. Pred casom tu o tom bola rec, ze vacsinou deticky, ktore maju volne, maju viac alebo vacsie zdravotne problemy. Mozes sa skusit ozvat, ze si chces prist pozriet spisy, ale sanca je asi mala. Predpokladam, ze ste urcite na nejakom vyssom mieste v poradovniku. Ked pre vas budu mat vhodne dieta, oni sa ozvu.
@annastasia30 ktorý ste kraj a aké poradie?🙂
@lili153 drzim palce, to sa uz tak casto nevidi, taka kratka cakacka. my sme pred 3omi rokmi tiez cakali len 2 mesiace, tiez na romske, BA kraj, ale teraz uz su to roky.....na jednej strane je dobre,ze je osveta a ludia maju otvorene srdcia aj pre coko deticky, na druhej dlhe roky cakania. my by sme nasu nevymenili ani za 100 bielych🙂 najlepsie rozhodnutie v zivote. ze @nikadomi?
Dievcata aku mate osobnu skusenost s pestunskou starostlivostou? Stretavate/stretavali ste sa s bio? Ako casto? Za ako dlho ste sa dopracovali k osvojeniu? Kontaktovala vas aj potom bio rodina? Prip. ine vase postrehy.
@kikuska_wedge nestretavali. K osvojenie prišlo za cca 1,5 roka. Ale u nás bol prípad taký že matka opustila dieťa v pôrodnici.
@kikuska_wedge my dobrú. Bio matka sa nezaujimala a malý bol do roka ako sme ho vzali do pestúnskej bol osvojený. On vlastne ani v pestúnskej nestihol byť, bol u nás na neodkladne a potom sme podali zmenu návrhu a osvojili sme si ho
@kikuska_wedge adoptovanu dcéru napokon spoznali a kontaktuju. A pestúnskej po 9rokoch nezáujmu došiel dojímavý list od biomatky, aj snaha o stretnutie bola ale nie z jej strany, ale akejsi vzdialenej príbuzné. Na list sme odpísali, ale tak stretat so vzdialenymi tetka i nemala dcéra záujem.

@xenapena šťastie sme mali možno v tom že to aj napriek všetkému vyzerá nateraz dobre.. nie na to že tam nejaké dieťa ktoré sme boli ochotní prijať bolo.. lebo takých je tam pravdepodobne mnoho.. poznám mnoho rodin ktoré si cez neziskovky našli pre nich zdravé dieťa.. pre niekoho je aj etnikum veľká prekážka a áno takých je tam vela