Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
My s manželom sme z KE kraja a na dievčatko sme 77 v poradí a na chlapca 72 v poradí. Zapísaný sme cca pol roka. Vraveli že cakačka je cca 4 roky. Ale snáď to bude skôr 🙏🏻😇
My sme Žilinský kraj.. zapísaní sme cca 2 mesiace a sme na 24 mieste na rómske dieťa..na prvého sme čakali 9 mesiacov a začínali sme na 7 mieste
@rebekarebekova od septembra/októbra 2018.. už neviem ten mesiac presne. Na zdravé dievčatko..
@denka40 ale sa to urýchlilo 😊😊😊
NR sa posuva
@nikadomi na romske? To uz dost dlho cakate, ci?
@rebekarebekova áno, dlho..
@annastasia30 my sme nečakali. Šli sme do úsmevu, vypýtali spisy...A okamžite sme našli nášho chalana. Zdravé biele polročné babo...ktoré akurát na "blbej" fotke vyzeralo tmavo...tak ho záujemcovia pred nami odmietli (ani ho neboli pozriet na naše šťastie). Matka biela, podpísaný súhlas s adopciou, otec neznámy...papiere čakali na súde...
Trvalo to síce, kým sa papiere vybavili...ale z hostovskeho už neodišiel a dnes už je osvojeny...
@annastasia30
@ellen2016 netuším 😌 nechám sa prekvapiť telefonátom 😃 volala som v januári- len aby som vedela nastaviť tohtoročnú dovolenku a teda sme v zozname, evidujú nás 🤓 že dievčatká nie sú, poradie som sa dozvedela len že 165 sme či ako.. že nemá odfiltrované poradie podľa požiadaviek. Len celkové.
@rebekarebekova dievcata nie su uz dlhsie co viem
@jesienka22 dievčatko? Či bez určenia pohlavia? My sme teda niekde za vami ☺️ Tuším aj prvé deti máme podobne "staré" 😉
@jesienka22 juuj zlatá.. my máme chlapčeka 4,5 r. Tiež javí záujem o súrodenca, ale uvidíme aká bude realita ❣️
@rebekarebekova my cakame v Ba uz 2 roky😟
@nikadomi my zvazujeme zmenu na pestunstvo s perspektivou osvojenia, len ja sa toho dost bojim, hoci pri prvej sme to tak mali a dobre to dopadlo; len teraz je to uz ine kvoli dcerke
@jesienka22 už vydržte.. snáď ste už niekde na rade.. alebo máš nejaké iné info?
@nikadomi budem teraz niekedy volat, dam vediet ☺
@nikadomi uz sa aj bojim volat, lebo vzdy mi povie vyssie poradie. Uz sme boli tusim aj 5., o par mesiacov 15. a zase neskor tusim aj 30.

@bosorkabb @tulipan43 @yukki ďakujem za info. Zvažujeme rozšírenie aj tejto formy NRS. Ale pravdu povediac máme trochu obavy z toho. Tak zháňam info z každej strany. Predbežne sme dohodnutí s manželom, že to rozšírime a rozhodneme sa podľa sociálneho a právneho stavu dieťaťa. Lebo každý prípad je iný.