icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

kikuska_wedge
16. jún 2020

@bosorkabb @tulipan43 @yukki ďakujem za info. Zvažujeme rozšírenie aj tejto formy NRS. Ale pravdu povediac máme trochu obavy z toho. Tak zháňam info z každej strany. Predbežne sme dohodnutí s manželom, že to rozšírime a rozhodneme sa podľa sociálneho a právneho stavu dieťaťa. Lebo každý prípad je iný.

sabina1996
16. jún 2020

My s manželom sme z KE kraja a na dievčatko sme 77 v poradí a na chlapca 72 v poradí. Zapísaný sme cca pol roka. Vraveli že cakačka je cca 4 roky. Ale snáď to bude skôr 🙏🏻😇

luciskooo
16. jún 2020

My sme Žilinský kraj.. zapísaní sme cca 2 mesiace a sme na 24 mieste na rómske dieťa..na prvého sme čakali 9 mesiacov a začínali sme na 7 mieste

nikadomi
16. jún 2020

@rebekarebekova od septembra/októbra 2018.. už neviem ten mesiac presne. Na zdravé dievčatko..

marcelarefat
16. jún 2020

@denka40 ale sa to urýchlilo 😊😊😊

denka40
17. jún 2020

NR sa posuva

rebekarebekova
17. jún 2020

@nikadomi na romske? To uz dost dlho cakate, ci?

nikadomi
17. jún 2020

@rebekarebekova áno, dlho..

ckatka
17. jún 2020

@annastasia30 my sme nečakali. Šli sme do úsmevu, vypýtali spisy...A okamžite sme našli nášho chalana. Zdravé biele polročné babo...ktoré akurát na "blbej" fotke vyzeralo tmavo...tak ho záujemcovia pred nami odmietli (ani ho neboli pozriet na naše šťastie). Matka biela, podpísaný súhlas s adopciou, otec neznámy...papiere čakali na súde...
Trvalo to síce, kým sa papiere vybavili...ale z hostovskeho už neodišiel a dnes už je osvojeny...
@annastasia30

ellen2016
17. jún 2020

@nikadomi skoro 2 roky, to je neskutocne. a ste uz niekde v popredi? ze otazka dni, ci tyzdnov, ci neviete.

nikadomi
17. jún 2020

@ellen2016 netuším 😌 nechám sa prekvapiť telefonátom 😃 volala som v januári- len aby som vedela nastaviť tohtoročnú dovolenku a teda sme v zozname, evidujú nás 🤓 že dievčatká nie sú, poradie som sa dozvedela len že 165 sme či ako.. že nemá odfiltrované poradie podľa požiadaviek. Len celkové.

berginkan
17. jún 2020

@rebekarebekova dievcata nie su uz dlhsie co viem

tecko28
17. jún 2020

@berginkan my sme cakali 11 mesiacov na dievca polo...

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
nikadomi
17. jún 2020

@tecko28 BA?

nikadomi
17. jún 2020

@jesienka22 dievčatko? Či bez určenia pohlavia? My sme teda niekde za vami ☺️ Tuším aj prvé deti máme podobne "staré" 😉

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
nikadomi
17. jún 2020

@jesienka22 juuj zlatá.. my máme chlapčeka 4,5 r. Tiež javí záujem o súrodenca, ale uvidíme aká bude realita ❣️

tecko28
17. jún 2020

@nikadomi Nitra, od nás ide veľa mimokrajovo, tak sme ich stále otravovali a podarilo sa

nikadomi
17. jún 2020

@tecko28 my sme BA.. prvého máme tiež mimokrajovo s čakačkou 9 mesiacov.. teraz sa to akosi predlžuje, čo už..

tecko28
17. jún 2020

@nikadomi my sme mali stastie, ze to bolo v ramci kraja

apadapa
17. jún 2020

@rebekarebekova my cakame v Ba uz 2 roky😟

nikadomi
17. jún 2020

@apadapa tiež rómske?

apadapa
17. jún 2020
nikadomi
17. jún 2020

@apadapa Tak hádam to už čoskoro bude. Až sa človeku veriť nechce, ako sa to natiahlo za posledné tri roky 😌

jesienka22
17. jún 2020

@nikadomi my zvazujeme zmenu na pestunstvo s perspektivou osvojenia, len ja sa toho dost bojim, hoci pri prvej sme to tak mali a dobre to dopadlo; len teraz je to uz ine kvoli dcerke

nikadomi
17. jún 2020

@jesienka22 už vydržte.. snáď ste už niekde na rade.. alebo máš nejaké iné info?

jesienka22
17. jún 2020

@nikadomi budem teraz niekedy volat, dam vediet ☺

jesienka22
17. jún 2020

@nikadomi uz sa aj bojim volat, lebo vzdy mi povie vyssie poradie. Uz sme boli tusim aj 5., o par mesiacov 15. a zase neskor tusim aj 30.

apadapa
18. jún 2020

@nikadomi ja tiez dufam, ze to bude coskoro, aj ked za posledneho pol roka sme sa neposunuli ani o jedno miesto😔 a to mame poziadavky: vek do 3 rokov bez urcenia pohlavia