Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@jazmina87 úrad má len 2 týždne na to, aby niekoho našiel. Ak sa mu to nepodarí za ten čas, dieťa ide medzikrajovo. A za 2 týždne naozaj neobvolaju všetkých. Lebo niekto sa chce prísť pozrieť na spis, ale môže napr. až o dva dni prísť na úrad, tak sa to celé zdrží. Stihnú obvolat tak možno prvých 20-30. Aj to som optimista...
@djura určite niekto môže až o dva dni 😉 nám napr. volali v stredu popoludní- štvrtok bol nestránkový deň a dalo sa až piatok. Šups a iž máš dva dni. Do pondelka čas na rozmyslenie- šups a už viac dní.. a keď tak spravia dvaja-traja- dva týždne v čudu. Inak nám napokon umožnili prísť vo štvrtok napriek nestránkovému dňu, nakoľko v piatok ráno o siedmej sme leteli na dva týždne do Dominikánskej na dovču 🤗 ale to je o ľuďoch a každý prípad je jedinečný ..
@djura ja viem. Človek sa teší a každú minútu by bol ochotný na ten úrad letieť, len realita je iná. A napokon to človeka aj zaskočí koľkokrát 😅 ako nám volali pred dovolenkou, ktorú som komunikovala aj na úrade a že pokojne nech si ju zajednáme, že bábo tak skoro nebude 🤗 a deň a pol pred odletom telefonát.. to nevymyslíš 😊 ale napokon to bolo super, len človek narýchlo v takých veciach ťažko uvažuje racionálne 😅
K tým termínom - nám volali asi štvrtok poobede, že majú pre nás chlapčeka, chceli sme len dievčatko. V piatok máme prísť pozrieť spis. Samozrejme v piatok sme naraz nemohli mať dovolenku v práci a tiež sme potrebovali čas na rozmyslenie. Tak dovolili odpoveď dať v pondelok. V stredu sme boli pozrieť spis a rozhodli sme sa pre interakciu prvú. Ale vraj musíme počkať, kým nám pošlú domov súhlas s interakciou. Krajskému úradu to trvalo takmer dva týždne, kým ho doručili... už mi medzitým volali z DeD, že prečo sme ich ešte nekontaktovali o interakciu (pritom sme podľa pokynov krajského UPSVAR čakali na súhlas od nich). A po prvej interakcii sme mohli ešte stále dať spiatočku... takže, keby sme ho my nechceli, dieťatko by hneď museli dať do medzikrajoveho zoznamu, nakoľko nás riešili takmer tri týždne... a už by nikoho v našom kraji neoslovili (a pri tom my sme boli ako prví oslovení)...
@saskia_98 ZA
Ahojte, ked ma niekto v pestunstve 2 deti, maju obe narok na Opakovany prispevok pre dieta?
Ahojte dievcata... som zufala:( je tu niekto z BA kraja, kto ma tie "najprisnejsie" podmienky ako my?
My mame poziadavky - novorodenec, zdravy, nie etnicke, na pohlavi nezalezi... no sme zapisani od Feb/2017, zacali sme na 240. mieste, celkom sa to hybalo, v maji sme boli 50. a vcera 1.10. som volala a stale sme 50. 😔
Vsetci pred nami maju vraj rovnake poziadavky, ale to takto dokedy budeme cakat;(( uz je to 4 roky odkedy sme zacali a momentalne sa to vobec nehybe...
@berginkan naozaj? Nam pri 1. priprave hovorili, ze pary co boli pred 2 rokmi, pridu na obnovu a o psr mesiacov mali babatko;(((
Chapem, ze sa to posuva, no teraz cakame takner raz tolko ako ked sme sa zapisali a tymto tempom.. no neviem. Dali by sme si aj poloromske, len my sme obaja tak velmi svetli, blond, ze myslim, ze to dieta by trpelo, lebo hned by bolo jasne, ze k nam biolog. nepatri;(
@bitalka no, 4 roky na biele babo je este kratko v Ba. My sme mali rovnake poziadavky ako vy, cakali sme necele 4 roky a v roku 2018, ked sme sa zasekli niekde na cisle 25 tak sme zmenili poziadavky na poloromske a skocili sme na 1. Miesto. Inaak by sme cakali este dalsie mozno 2 roky, alebo 1 rok. V tej prvej 30tke tam to ide najpomalsie, rataj este 2 roky urcite, a ked ste na 50 mieste tak aj viac.
Preco by dieta trpelo keby bolo jasne ze k vam biologicky nepatri? To s tym nema nic spolocne. Dieta bude trpiet len vtedy ak to vy dopustite a ak vy nebudete s tym zmiereni ze je tmavsi.
Inak my mame polormske dieta a ma uplne bielu pokozku.
Ahojte, my sme ešte stále v príprave, že už za polovicou ☺️ale zaujímalo by ma ako dlho sa čaká NR a strašne som zvedavá na ktorom mieste budeme kým skončíme prípravu
My sme na 68 mieste, cakame 4 roky. Tiež sme si zmenili poziadavky, tak uvidime. Zacinali sme na 113 mieste. Ide to velmi pomaly.

@berginkan jasne, ale nie tak,ze mam k nahliadnutiu xy spisov..len to jedno, o ktore som prejavila zaujem, na zaklade ich kontaktu na mna,mam pravo nahliadnut