Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@tanuska28 No ved prave to dava zmysel, ze je to tak. Len velakrat sa to dava za vinu sudu.
@ereska my sme malu videli prvy krat ked mala 10 dni. Od vtedy zacal ten kolobeh.. Mala bude mať tento mesiac 5 mesiacov a ešte len teraz ma byt pravoplatny rozsudok o jej osvojitelnosti. Nam dako tento raz nic nevychadza... Dufam ze teraz to uz bude ok a budem moct konečne nastupit s malou na materskú.
@ereska to ste asi nemali pestunstvo, vsak? V tom pripade su aj bio rodicia ucastnikmi a teda rozsudok nemoze byt hned pravoplatny. Ci?
Ahojte, potvrdenie o zdravotnom stave dietata na predosvojitelsky sud...mali ste nejake speci tlacivo alebo formu? Alebo mu len lekarka nieco napise v hociakom formate?
@rebekarebekova este len ideme podat.. 27 by mal byt pravoplatny rozsudok o osvojitelnosti tak hned v ten den idem podat. Ale uz mi tu písala jedna ze u nas to neprechadza
@rebekarebekova uvidíme mozno my budeme mat šťastie
@rebekarebekova nie neodkladko a predosvojenie 😉
@jesienka22 tak naša kurátorka podala neodkladne a do týždňa ho zobrala písomne späť, asistentka mi povedala, že sudkyňa volala na kuratelu a povedala im, aby to zobrali späť. Tak sme písali mi a zamietla to.
@tulipan43 Dakujem. A nehovorili ste nahodou s tou kuratorkou, ci, resp. ako sa vyjadrovala k Vasmu navrhu pre sud?
@jesienka22 bohužiaľ s nimi je veľmi ťažká debata dodnes, ako keby boli z Marsu a my z Venuše, osobne som z ich postoju veľmi sklamaná. Záujem dieťaťa je u nich na poslednom mieste, viem silné slová, ale stojím si za nimi.
@tulipan43 odmietli s vami dalej riesit? Je to hrozne, ked sa z deti stanu iba spisy. :( Drzim palce, nech sa vam to cim skor vyriesi.
Prepac, ze sa vypytujem, len sa snazim dopatrat, ci ma zmysel nieco riesit s kuratorom, ked ide o neodkladne opatrenie.
@jesienka22 v Senici určite nie. Pokiaľ sa jedná o Trnavu či Piešťany určite, ale to je moja skúsenosť.
@evkasus väčšinou stačí, ale napr. naša všeobecná nám to odmietla, že ona potrebuje tlačivo. Tak som našla tlačivo na stránke upsvaru a to nám vždy vypĺňa.

@joannita spisala nam to pani právnička.. Konečne 27.11 má byť právoplatny rozsudok o osvojitelnosti malej a hned vten den podavam... Dufam ze nam to uz prejde. Pani právnička povedala ze na 99%by to malo prejst tak uvidime.. Dúfam