Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte. Skúšam znova je tu niekto z PO kraja, kto čaká na osvojenie?
Ahojte tie ktoré ste ešte v príprave stále to mate ešte pozastavené? Za každú odpoveď veľmi pekne ďakujem 🙂
@juliagas Ahoj, my sme pripravu dokoncili len s tyzdnovym zdrzanim
@alexwarring a kde ste robili prípravu? Robili ste ju skupinovo?
Ahojte žienky materská vybavená rozsudok o predosvojenie je právoplatný chcem ísť vybaviť prídavky na dieťa jednorazový príspevok pri narodení ak sa smiem spýtať to je všetko ci ešte niečo na co ma malý nárok ďakujem
@teleskop písala som ti na messenger
@teleskop mozte podat predosvojitelsku aj ked dieta nie je pravne volne? dakujem 🙂
@nikoleta177 podla mna by sa nemal podavat navrh na predosv. ked este nieje maly pravne volny. Ale zas co tu vela x citam, zakony neplatia vsade rovnako 🤷♀️🤔
@juliagas Nie, robili sme na UPSVaR Nitra
@joannita ahoj, davam dokopy papiere a mi napadlo, ze som ti vtedy nedala to presne znenie. takto sme to mali “obmedzuje vsetky prava matke. zveruje do predosvo, manzelom, ktori su povinni zastupovat maloleteho a spravovat jeho majetok. Dalej ustanovuje ich za porucnikov.” A sudkyna vtedy povedala ze sme jeho zakonni
ahojte, na sude odomn chcu preukazanie ze som na rodicovskej. to si mam ist znova pytat na socialku? mam len rozhodnutie o materskej. vdaka
@berginkan Ale keď podávate nejaký návrh na súd teraz, tak pravdepodobne budú chcieť aktuálny doklad, že si teraz s dieťaťom doma, lebo pokiaľ si pamätám, tak vy dieťa máte už dlhšie doma.
Ten papier o materskej môžeš dať, ale potvrdenie, že si teraz s dieťaťom doma na rodičov. dovolenke vystaví podľa mňa zamestnávateľ... alebo ak nechceš kontaktovať jeho, tak skús doložiť kópiu žiadosti, kde si žiadala zamestnávateľa o rodičovskú dovolenku... (to si isto robila písomne, vyžaduje to zákonník práce)
@berginkan hm, divne.... Lebo potvrdenie o rodicovskej dovolenke sa nevystavuje, ale tak zamestnavatel ti moze nieco skusit napisat. Urcite by som ale dolozila aj potvrdenie z upsvar ze si poberatel RP. Osobne su myslim ze myslia to, ze si proste evidovana na upsvar. Oni ani sami nevedia aky je rozdiel medzi RP a RD....
@berginkan rozhodnutie o rodicovskej dovolenke podla mna neexistuje. My sme davali potvrdenie o poberani rodicovskeho prispevku. Pre istotu by som zavolala.
@jesienka22 je to mozne. ved rozne pocudnosti sme tu uz videli 😀
@berginkan nie na sociálku ale na úrad práce.to len pri okienku ti to vystavia.za pár minút hotové.
Tam budeš mať aj presne mesiace od kedy si na RD 😊
@zuzlicek44 to naozaj take existuje predsa? ok vdaka 🙂

Dneska bude u niekoho z Ba veselo-kúzelný telefonát.
Bociany štebotali že sa krásne bábk naordilo a ide na adopciu ♡ drzím prstiky ♡