icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

djura
21. nov 2020

Dneska bude u niekoho z Ba veselo-kúzelný telefonát.
Bociany štebotali že sa krásne bábk naordilo a ide na adopciu ♡ drzím prstiky ♡

laura1994
22. nov 2020

Ahojte. Skúšam znova je tu niekto z PO kraja, kto čaká na osvojenie?

ivana2703
22. nov 2020

@laura1994 my sme PO a momentálne už máme interakcie v KE

laura1994
Autor odpoveď zmazal
juliagas
22. nov 2020

Ahojte tie ktoré ste ešte v príprave stále to mate ešte pozastavené? Za každú odpoveď veľmi pekne ďakujem 🙂

alexwarring
23. nov 2020

@juliagas Ahoj, my sme pripravu dokoncili len s tyzdnovym zdrzanim

juliagas
24. nov 2020

@alexwarring a kde ste robili prípravu? Robili ste ju skupinovo?

ereska
25. nov 2020

Ahojte žienky materská vybavená rozsudok o predosvojenie je právoplatný chcem ísť vybaviť prídavky na dieťa jednorazový príspevok pri narodení ak sa smiem spýtať to je všetko ci ešte niečo na co ma malý nárok ďakujem

teleskop
Autor odpoveď zmazal
berginkan
25. nov 2020

@teleskop kolko ma dieta? Mas narok na matersku plus pridavky. A potom podla toho ci ma menej ako 6mes

teleskop
Autor odpoveď zmazal
marcelarefat
25. nov 2020

@teleskop písala som ti na messenger

berginkan
25. nov 2020

@teleskop tak to mate narok na vsetko

nikoleta177
25. nov 2020

@teleskop mozte podat predosvojitelsku aj ked dieta nie je pravne volne? dakujem 🙂

joannita
25. nov 2020

@nikoleta177 podla mna by sa nemal podavat navrh na predosv. ked este nieje maly pravne volny. Ale zas co tu vela x citam, zakony neplatia vsade rovnako 🤷‍♀️🤔

alexwarring
25. nov 2020

@juliagas Nie, robili sme na UPSVaR Nitra

berginkan
27. nov 2020

@joannita ahoj, davam dokopy papiere a mi napadlo, ze som ti vtedy nedala to presne znenie. takto sme to mali “obmedzuje vsetky prava matke. zveruje do predosvo, manzelom, ktori su povinni zastupovat maloleteho a spravovat jeho majetok. Dalej ustanovuje ich za porucnikov.” A sudkyna vtedy povedala ze sme jeho zakonni

berginkan
27. nov 2020

ahojte, na sude odomn chcu preukazanie ze som na rodicovskej. to si mam ist znova pytat na socialku? mam len rozhodnutie o materskej. vdaka

tecko28
27. nov 2020

@berginkan rozmyslam ako sa to da dokazat, lebo rodicak sa da poberat aj ked robis, takze neviem ako dokazat, ze si s dietatom doma.

berginkan
27. nov 2020

@tecko28 hm vidis, to mi ani nenapadlo. kazdopadne viem ze som bola ukoncit matersku na socialke a niesla papier na urad tusim och musim si spomenut. lebo podla mna to ze som isla na matersku by mohlo stacit

miriam439
27. nov 2020

@berginkan Ale keď podávate nejaký návrh na súd teraz, tak pravdepodobne budú chcieť aktuálny doklad, že si teraz s dieťaťom doma, lebo pokiaľ si pamätám, tak vy dieťa máte už dlhšie doma.
Ten papier o materskej môžeš dať, ale potvrdenie, že si teraz s dieťaťom doma na rodičov. dovolenke vystaví podľa mňa zamestnávateľ... alebo ak nechceš kontaktovať jeho, tak skús doložiť kópiu žiadosti, kde si žiadala zamestnávateľa o rodičovskú dovolenku... (to si isto robila písomne, vyžaduje to zákonník práce)

joannita
27. nov 2020

@berginkan chcu potvrdenie o rodicovskom prispevku ze poberas, alebo ze si na rod. Dovolenke? Lebo oodmna chceli na sud potvrdenie o prispevku. To som sla normalne na upsvar a vydali mi potvrdenie, ze od - do poberam RP.

berginkan
27. nov 2020

@joannita podla mna, ze som. v predvolani je napisane "sa preukaze rozhodnutím, že je na rodičovskej dovolenke."
@miriam439 papiere som samozrejme bola v praci podpisat, ale ja nemam nic. nemam problem so zamestnavatelom, ale ked som sa jej nato pytala teraz tak nic take nevystavuju normalne.

joannita
27. nov 2020

@berginkan hm, divne.... Lebo potvrdenie o rodicovskej dovolenke sa nevystavuje, ale tak zamestnavatel ti moze nieco skusit napisat. Urcite by som ale dolozila aj potvrdenie z upsvar ze si poberatel RP. Osobne su myslim ze myslia to, ze si proste evidovana na upsvar. Oni ani sami nevedia aky je rozdiel medzi RP a RD....

berginkan
27. nov 2020

@joannita hej, ved som kukala.pripravim si pre istotu aj vypis z uctu, ze mi chodi rodicak. no budem tam musiet skocit este. lebo take nemam.dik

jesienka22
27. nov 2020

@berginkan rozhodnutie o rodicovskej dovolenke podla mna neexistuje. My sme davali potvrdenie o poberani rodicovskeho prispevku. Pre istotu by som zavolala.

joannita
27. nov 2020

@berginkan no to je dobry napad, aj ked myslim ze to nebude treba, na tom potvrdeni z upsvar je vsetko napisane. Ale mozes to mat na pojednavani preistotu nachystane.

berginkan
27. nov 2020

@jesienka22 je to mozne. ved rozne pocudnosti sme tu uz videli 😀

zuzlicek44
27. nov 2020

@berginkan nie na sociálku ale na úrad práce.to len pri okienku ti to vystavia.za pár minút hotové.
Tam budeš mať aj presne mesiace od kedy si na RD 😊

berginkan
27. nov 2020

@zuzlicek44 to naozaj take existuje predsa? ok vdaka 🙂