Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@bafka 5 rokov cakacky je este dobre, teraz sa uz caka dlhsie. V niektorych krajoch aj 10rokov.
A v skratke.... Tie domovy su plne deti, ktore sa nedaju adoptovat, niesu pravne volne, rodicia sa ich proste nevzdali uplne a su s nimi napriklad v sporadickom kontakte.
Napriklad v Ba kraji cakatelia na adopciu, zacinaju niekde na poradovom cisle 300.
@berginkan Ja nevravim, ze romske deti su horsie. Vravim, ze mozu byt ine, co sa tyka temperamentu. Neplati to samozrejme nejako automaticky, skor pravdepodobnostou. Netreba pred tym zatvarat oci a presviedcat sa, ze ved romske je rovnake ako biele. Kazde je uzasne a originalne svojim sposobom. Vychova je samozrejme dolezita. Temperament neprerobis, ale vychovou vies dieta naucit s nim pracovat. To plati vseobecne. Len ta vychova mi pripada v tomto pripade trochu vacsia veda.
Ahojte Žienky 🙂 , chcela som sa opýtať, či tu náhodou nieje niekto z NR a nemá predstavu ako sa to v poradovníku za posledného pol roku pohlo? Ďakujem za každú informáciu 🙂
@majka6425 s tym Ti sice neporadim, ale my sme cerstvo zapisany v novembri na 153. mieste
@alexwarring prajem veľa síl a trpezlivosti 🙂 ❤️
@majka6425 Ďakujem 🙂
Máme to... Chvalabohu.. Este mi poradte co mi treba na materskú.. Treba neake tlačivo so socialnej poisťovni a dat potvrdit v praci? Nvm ci si dobre pamätám... A kedze som pn... Mozem ukoncit pn dnom právoplatnosti rozhodnutia?
@lili153 gratulujem 🙂
@majka6425 my tiez NR, ale relativne cerstvo, od oktobra... rovno nam povedali, aby sme nezabudli o dva roky si to vsetko zaktualizovat ☹
Na zaciatku pripravy (jun/2020) bolo vraj cca 90cakatelov v NR (to nam povedali a ze to vidia na 2-3roky). Ked sme skoncili pripravu a zapisali nas (okt./2020), dostali sme sa na vyse 140.cislo ☹ a ze mame ratat so 4rokmi minimalne.....
@jazmina87 nam tiez vraveli, ze okoli stovky cakatelov a ked sme boli uz oficialne zapisany, tak ze 153. no musime sa nejako zamestnat, nech nam ide rychlejsie cakanie. Mozem sa spytat, ake ste si davali poziadavky?
@tecko28 Mozem sa ta prosim spytat, ake ste mali poziadavky a v ktorom roku ste to riesili? Dakujem
@alexwarring zapisany sme boli koniec novembra 2018, dieta do 5 rokov, zdrave alebo riesitelne zdravotne problemy.
@tecko28 Dakujem a dietatko ste napokon ake stare dostali?
@alexwarring dietatko do pol roka, uvazovali sme poloromske, ale nakoniec sme ine etnikum nepripustili. Vy mate ake poziadavky?

@jesienka22 ja myslim, ze toto je tak nedolezite. Pracujem so specialnymi detmi a su biele. Rovnako maju svoje muchy. Nie je to vyhrada Romov