icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

alexwarring
31. dec 2020

@tatiana198888 ahoj, prosim ta a v akom kraji ste a ake poziadavky ste mali, ked ani nie po dvochh rokoch ste okolo piatehi miesta? Dakujem

tatiana198888
31. dec 2020

AHoj @alexwarring BA kraj, do jedneho roka, dievca (takze na romske sme v prvej 5ke)

andrea_82
31. dec 2020

@very_sad my sme od Povazskej, mame to blizsie do ZA ako do TN. Tiez zistujem poradie len cca 2x do roka, naco ich otravovat často, ked sme este na vysokom mieste. Vacsinou im pisem mail.

jasomzabka
1. jan 2021

dievcata je tu niekto kto je v Trenc. kraji medzi prvymi miestami? Pojde babo na adopciu od susedy asi

nikadomi
1. jan 2021

@tatiana198888 ahoj. Z BA príde poštou papier s výzvou k aktualizácii.. 😊 riešili sme to v septembri- vyzvali nás aj subjekt, kde sme prípravu absolvovali.

tatiana198888
1. jan 2021

@nikadomi super, dakujem za info 🙂

very_sad
1. jan 2021

@jasomzabka nevadí, ak sa spýtam, prečo?

alexwarring
1. jan 2021

@tatiana198888 dakujem pekne za odpoved, drzim palce nech je cakanie co najkratsie 🙂

berginkan
1. jan 2021

@nikadomi ako komu zial. radsej nech sa informuje

ivana2703
3. jan 2021

Ahojte. Máme na hostovskom 20 mesačne dievčatko. Zajtra ju vezieme späť do CDR. Chceme požiadať o neodkladné zverenie malej nám a následne podať návrh na pestúnstvo, keďže nie je zatiaľ právne voľná. Vzniká mi nárok na MD ak ju súd zverí na neodkladné alebo až pri priznaní do pestúnstva?

aliziana
3. jan 2021

@ivana2703 ano, staci na neodkladne (ak bude schvalene), aj ja som tak mala
A podajte si navrh rovno neodkladne + pestunska, preco to idete podat zvlast?

ivana2703
3. jan 2021

@aliziana ďakujem za odpoveď. Poradila mi to známa zo súdu, že je to najrýchlejšie a ak bude schválené, tak by malá bola do 2 týždňov u nás. A následne požiadame o pestúnstvo. Nevedela som, že môžeme obe žiadosti podať naraz. Bezodkladné som napísala, ale na pestunstvo nie.

aliziana
3. jan 2021

@ivana2703 aha... tak mozno podla sudu, aj ked je pravda, ze nam neodkladko schvalovali vyse mesiaca 🙂
Potom pestunska uz bolo rychlo
Nam poradili dat spolu detsky domov aj kuratorka, tak je mozne, ze vedeli ako to chodi na ich sude...

amienne
3. jan 2021

@ivana2703 narok mas po pravoplatnosti neodkladka. Podaj rovno obe ziadosti naraz. Nam neodkladko schvalili za tyzden. Pestunstvo schvalili az o 13 mesiacov a na pravoplatnost sme cakali dalsie dva. Dovtedy som nemala narok na davku pre pestuna a ani ju spatne nedoplatili ( to len pre info). Na pestunsku davku pre dieta vsak narok mas tiez na zaklade neodkladka, to sa nedaj odbit. Ak pojdes po materskej na rodicovsku, potom mas na rok na pestunsky prispevok po skonceni rodicovskej kedze dve davky naraz sa poberat nemozu. Na dieta vsak pestnusky prispevok plati stale.

tulipan43
3. jan 2021

@amienne ja som mala materskú vyplácanu už na základe vykonateľnosti neodkladneho rozhodnutia. Na rodinne prídavky a opakovaný príspevok pre dieťa v pestunstve už upsvar chcel právoplatnosť

amienne
3. jan 2021

@tulipan43 ano pravda materska na zaklade vykonatelnosti, u nas bol neviem preco datum vykonatelnosti rovnaky s pravoplatnostou, preto ma to nenapadlo 😄

tulipan43
3. jan 2021

@amienne to je ok viac hláv, viac rozumu 🙂

malarebeka
3. jan 2021

@ivana2703 a z akeho kraja ste?ako dlho ste na pestunstvo cakali?

laura1994
4. jan 2021

Baby z po kraja vie mi niekto povedať na ktorom mieste ste približne boli, keď vám zavolali, že majú pre vás poloromske dieťatko ?

jazmina87
4. jan 2021

@janakjk V NR len to ze sa tam uz mesiac neviem dovolat, teraz to beriem ,ze ok su sviatky, ale predpokladam,ze deti sa neprestavaju rodit a telefon by dvihnut raz za cas mohli...

ii9
6. jan 2021

Ahojte, je tu prosim niekto z BB kraja? Neviete ako dlho sa caka na adopciu? Dakujem za akukolvek info

hariet
Autor odpoveď zmazal
rebekarebekova
6. jan 2021

Maminky, ako to bolo prosim s RP a RD? Uplne sa mi to pomotalo.. RP sa vyplaca do 3 rokov od zverenie dietata, resp. vykonatelnosti neodkladka? A RD do 3 rokov po ukonceni materskej?
Dakujem 🙂

amienne
6. jan 2021

@rebekarebekova ano tak by to malo byt. Je tam finacne hluche obdobie pol roka kedy uz nemas narok na RP. Ale ak si pestun , mas narok na pestunske v tom obdobi

laura1994
6. jan 2021

@hariet tak to ste fakt rýchlo, my na poloromske do 3 rokov, aj súrodencov čakáme od roku 2017

hariet
6. jan 2021

@laura1994 ano, dokonca v case nasej pripravy to bol cca 1 rok, potom sa to zacalo trochu predlzovat.

ii9
6. jan 2021

@hariet jeej dakujem za info a mozem sa este opytat kde ste si robili pripravu? ake stare dietatko ste si brali, dakujem

joannita
6. jan 2021

@rebekarebekova RP 3 roky od pravoplatnosti predbezka alebo teda prveho sudu a RD 3 roky od skoncenia MD.

rebekarebekova
6. jan 2021

@joannita ahaaa. 3 roky od pravoplatnosti a nie vykonatelnosti? Yeeees, mesacny RP navyse. 🙂

hariet
Autor odpoveď zmazal