icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

lili153
8. jan 2021

Práve som bola na urade a mala ma presne 28.12 polroka tak asi nebudeme mat narok na jednorazovy príspevok. Mate stym niekto skúsenosti?

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
rebekarebekova
8. jan 2021

@joannita precitala som si znova v klude, co si pisala..
Aka je teda otazka?
Ja nie som odbornicka, len patram a pytam sa..
Ak stihnes nastupit na MD do konca RD (materska+3 roky), budes mat rovnaku alebo vyssiu matersku ako tu povodnu.
Ak to nestihnes, tak bud nastupis do prace/Pn/ alebo neviem co este.. ale v tomto pripade narok na matersku mas ale neviem aku vysku.
Citala som Mihala, on tam ma viacere varianty aj vypocty, uz si nepamatam. :(

rebekarebekova
8. jan 2021

@lili153 co ja viem, pri predosvojitelske nie. Len do 6 m. Pri pestunstve aj neskor.

joannita
8. jan 2021

@rebekarebekova ja uz ani sama neviem 😆 som uz zmagorena z toho. Uvidime, budem to riesit ked sa to stane, mozno sa budu veci diat tak ako maju.... Ale dakujem

rebekarebekova
8. jan 2021

@joannita ty si dobra, ze uz sama nevies. 🤣🤣❤
No pocuj a ako to s vami vyzera, kolki ste, kolko este odhad? Zase poloromske?
A kolko mate uz dieta doma?

berginkan
8. jan 2021

@joannita som na tom takisto 🤣 uzsom dopletena riadne. Tiez to budem riesit az aktualne

ereska
9. jan 2021

Ahojte chcem sa spýtať jednorazový príspevok pri zvereni do starostlivosti pri adopcii nám priznali 542e a chcem sa spýtat keď máme maleho od jeho 2 týždňov a matka nemala príspevok pri narodení môžme nejako on požiadať či nie mali ste to niektorá????
A ešte by som chcela poprosiť ak máte niekto návrh na osvojenie ci by ste mi neposlali ďakujem krásne
http://adopcia.sk/home/a-pre-dospelych/socialno.... Podľa tohto by sme mali mat pri narodení budem vďačná za každú skúsenosť ďakujem

joannita
9. jan 2021

@ereska nie, vy mate iba prispevok pri zvereni, nie pri narodeni.

joannita
9. jan 2021

@rebekarebekova nechcem predbiehat, uvidime kedy nas oslovia. Odhady nikdy nevychadzali podla mojich skusenosti....
A nas maly ma 2,5 roka.... ☺️❤️

miriamkaaaa
9. jan 2021

Baby ako casto ste sa informovali na urade prace ako sa posuvate v poradovniku? Nechcem ich otravoval ale zas aby vedeli ze mame zaujem. Kazde 3 mesiace je vela podla vas?

laura1994
9. jan 2021

@miriamkaaaa ja píšem raz do mesiaca. A je mi jedno , čo si o mne myslia. Aj to je v ich naplní práce. Takže raz za 3 mesiace je úplne v pohode 🙂

rebekarebekova
9. jan 2021

@joannita a kolko uz cakate? Drzim palceee

rebekarebekova
9. jan 2021

@berginkan aj vy na druhe? Supeeer. Vyhliadky?

malarebeka
9. jan 2021

Baby,caka tu niekto teraz na dieta do pestunskej?My cakame na poloromske/romske do 15 mesiacov a akosi stale nic,uz pol roka.Mali sme indiciu,ze to bude hned....je tu niekto taky,co teraz cez koronu dostal do pestun.st?

laura1994
9. jan 2021

@malarebeka aký ste kraj?

malarebeka
9. jan 2021

@laura1994 zilinsky

tecko28
9. jan 2021

@malarebeka my sme cakali na poloromke,adopcia 11 mesiacov, Nitra

andrea_82
9. jan 2021

@miriamkaaaa ja pisem raz za pol roka. Nemyslim, ze ked budem pisat menej, tak si budu mysliet, ze nemam zaujem. Ako by ma to mohlo posunut v poradovniku? Castejsie zacnem zistovat, ked budeme na nejakom 15. mieste.

berginkan
9. jan 2021

@andrea_82 uprimne? je dobre ich otravovat, niekedy si na teba nespomenu. vies ako je to s ponukanim deti, maju nato obmedzene obdobie. otravovat urcite
@miriamkaaaa kludne volaj ako casto chces, teraz podla mna staci raz za tri lebo je korona, ale predtym by som aj castejsie

ereska
9. jan 2021

@miriamkaaaa my sme volavali každé 2 mesiace 😉

very_sad
9. jan 2021

@miriamkaaaa ahoj, ja tak po pol roku cca to preverujem, ak by som častejšie, aj keď ma to láka, tak by mi to ubiehalo strašne pomaly. Ale to je len môj názor. Btw, neviete ako to je teraz počas korony? Riešia sa veci, či je zas všetko spomalené?

joannita
9. jan 2021

@rebekarebekova uz to budu aj 2 roky za chvilu

berginkan
9. jan 2021

@rebekarebekova co myslis? Romske dieta do roka

rebekarebekova
9. jan 2021

@joannita a kolko este pred vami? Uz by to nemalo byt dlho..

rebekarebekova
9. jan 2021

@berginkan a kolko cakate?

berginkan
9. jan 2021

@rebekarebekova vies co ja to neriesim lebo teraz to bude dlho, asi polroka fakt si nepamatam. Mali sme ine starosti a je to jedno.ked to pride tak to pride 🙂

joannita
Autor odpoveď zmazal
rebekarebekova
9. jan 2021

@joannita my uz chvilku mame 2, biosurodenca. Skor nez sme "planovali", maly vekovy rozdiel, ale sme radi, ze mozu byt spolu.