Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte a nemáte niektorá ten návrh na osvojenie prosím vás ďakujem
@ereska aj ja som už niekomu posielala tak kľudne nech ti preposlu 🙂
Ahojte neviete prosím vás ako je na Tom trnavský kraj?
@juliagas my sme zapisany od 12/2020 a sme cca 100- mieste ale ze realne v poradovniku 40-ty lebo nejaky tam odpadavaju.
@miriamkaaaa aha takže 40ty reálne a na aké dieťa čakáte prosím?
Ahojte, ti co uz mate deticky osvojene, ako dlho vam cca trvalo kym ste sa dopracovali k novemu RL? Sud sme mali 16.11. pravoplatne to bolo 23.11. , pravoplatnost nam vyznacovali 1.12. Pokial viem sud ma 30 dni na dorucenie na matriku. Teraz som tam volala a tvrdia mi, ze to tam nemaju.
@amienne nam povedali, ze stary neodovzavame, len ho ukazeme. Ja rozhodnutie s vyznacenou pravoplatnostou mam, ale "vraj" to ma sud poslat aj na matriku a oni si to tam vyznacia a na zaklade toho vystavia novy RL. A stale mi tvrdia ze zo sudu nic neprislo. Nechapem preco im nestaci nas pravoplatny rozsudok. Kazdopadne na matriku do ineho okresu sa osobne teraz nedostaneme
@tecko28 to co je za blbost. Ved nemozete mat 2 rodne listy. Ten stary musia znehodnotit. Oblbuju aj s tym zdrapom lebo nam pravnik rovno radil spravit opis zo sudu a zaniest to tam. Im je jedno kto to tam posle, hlavne ze to budu mat. Bude mat male pobyt v inom okrese, ci preco riesite matriku mimookresovo?
@amienne nebude mat 2RL, bude mat platny jeden, ten novy. Osoba z toho stareho nebude existovat, kludne nech tam hodia peciatku a napisu, ze je neplatny ten stary, ale nedam im ho, kolizna povedala, ze si ho mozme nechat. Mala sa narodila v Novych Zamkoch, my sme z NR. Menime jej krstne meno, preto to bude rychlejsie ked pojdeme priamo tam, preto mimookresovo.
@tecko28 ja som tiež musela na matrike odovzdať starý rodný list, žiadali ho odo mňa.
@tecko28 ahoj 🙂 chcela by som sa este spytat, ak smiem, ked ste koncili pripravu, kolko vam vraveli, ze budete cca cakat na dietatko?. Pisala si vyssie, ze po 11 mesiacoch v zozname ste malu dostali, tak ci to bolo prekvapujuco skor alebo ste to uz v podstate ocakavali? Dakujem
@joannita do mesta narodenia ste isli pre rodny list? 🤦♀️🙈 to fakt? A osvojitelsky sud ste mali kde?
@tecko28 co ma prosim ta zmena krstneho mena s miestom vydania noveho RL?
@rebekarebekova je to haluz v dnesnej dobe ale ked sa meni krstne meno treba ist vraj na povodnu matriku. Uz som pocula od viacerych aj som to citala. I ked vravim , je to haluz.
@amienne no parada. Tak dalsi vylet, aj 2dnovy. 🤦♀️
@rebekarebekova aj my sme šli do mesta narodenia pre nový RL. 500 km výlet 😂 a meno sme nemenili, len priezvisko.
@nikadomi 🤦♀️🙈🤦♀️🙈 snad to zmenia az bude sud za nami. 🙏
@rebekarebekova treba ponechat krstne meno a nemusis nikam cestovat 😉

@miriamkaaaa ja som.prvy x po polroku a potom každé 3 mesiace..keď som.bola za prvou 20 cca ,,16" tak každý mesiac 😉