Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Maminky a buduce maminky, co si myslite o "tehotenskom"? Zvysi to pocty deti na adopciu? https://www.socpoist.sk/aktuality--igo/48411s69...
@rebekarebekova vsade sa to zdrzi viac ako mesiac, plus potom cakas na vytycenie terminu. zalezi kolko krat si ho sudy poslu medzi sebou. ale mozno vam nebudu robit take obstrukcie.
@rebekarebekova podla mna nie, zeny co sa zriekaju deticiek na tuto davku zrejme ani nemaju narok takze pre nich nebude motivaciou si babo nechat koli tejto davke. Aj tie co davaju teraz deti na adopciu vacsinou vynosia len preto, lebo nemaju financie na potrat. Cest vynimkam,
Ahojte, prosim vas mam taku otazku, ci sa s touto situaciou nahodou niekto teraz pocas pandemie nestretol. Konecne som sa dozvedela, preco nemame vytycenie pojednavanie pestunstva. Bio matka je vo vazeni a sud dal ziadost na vypocutie matky do vaznice. Bez jej vypocutia nam nedaju termin. Pride mi to trosku zbytocne, pretoze ona nech sa akokolvek vyjadri termin nam vytycia a dieta daju do pestunstva, ale chapem su to proste zakony a musi to byt. Lenze teraz je pandemia, cize vypocutie vo vazbe je v nedohladne. Vyššia sudna uradnicka povedala, ze sa to este da cez video konferenciu, ale o to musi poziadat iba matka ,sud nie. No ona sa na to akurat tak vybodne. Nemal prosim v poslednej dobe niekto skusenost s tymto ?? Ako dalej. Uz su to 4 mesiace a Dieta nemame ani na neodkladko takze uz je to troska o nervy nehrozi zmena lekara, ziadne prispevky na dieta nic....
@tanuska28 ja to vam riadne komplikuju to ma mrzi...
Ahojte dievčatá. Odhodlala som sa konecne zaregistrovať, aj keď sa cítim, akoby som išla s kožou na trh😊. Doslova ma živí táto skupina posledné týždne a denne sledujem, aké nové príspevky pribudli. Som jedna z vás. Práve sme ukončili pripravu a čakáme na ukončujúcu správu z Návratu. Nesmierne sa teším, že som si tu precitala o tom, že Trnava je na tom dobre a poradovnik napreduje. Zaujímalo by ma, či tu je niekto z okolia TT a či má nejaké novinky.
@stastnamama33 ahoj ja spadam pod TT nove nic😌 v marci budem po pol rok od zapisu volat ako sa poradie pohlo☺️
@rebekarebekova dobre rozumiem ze musia pracovat predtym? A tiez si myslim, ze to nic neovolyvni
@tanuska28 jooj velmi zle sa mi to citalo. Neodkladko zamietli? Ak hej, neslo by sa odvolat alebo napisat nove, kde sa kuratorka zasadi riadne za dieta a odovodni, ze je nevyhnutne aby nadvazovalo kontakty a budovalo si vazby a jednoducho cez navstevy to nejde? Urcite by som vyhladala pomoc pravnika. Ved toto je tyranie dietata aj vas. Vy to dietatko mate na pobyte alevo za nim chodite? Jaj cele zle. Drzim silno palce
@miriamkaaaa ahoj a na akom čísle ste začínali? Vydržala si polroka nevolat? To bude pre mňa výzva, čakať. A na úrade sa teraz cez koronu spolupracuje? My tam asi budeme mat zaniesť ukončujúcu správu z prípravy. Tak som taká zvedavá, čo nás caka😊.
@stastnamama33 boli sme cca na cisle 100 nevedela presne cislo nam povedat... ale ked zacala odratavat pred nami zaujemcov ktory maju ine kriteria tak sme skoncili na 40 alebo 60 mieste uz som zabudla🙈pocitam ze robia z domu a ked treba tak aj chodia na urad. Nas zobrala aj napriek tomu ze bol urad zatvoreny pre verejnost.
@miriamkaaaa no tak to vyzerá nádejne. Možno už sa čoskoro dočkáte😊. Ako rýchlo to asi ide? O koľko sa cca posúvajú záujemcovia za mesiac? A ak sa môžem spýtať, aké sú vaše požiadavky?
@stastnamama33 juj to ti nikto nepovie ako sa to hybe za mesiac to je kratucka doba, lebo to je dost individualne. Ale v priemere sa caka 2 rokov. Kriteria mame s manzelom dieta do pol roka, sme aj za utajovany porod cize etnikum nevies urcit... choroby bezne ktore sa daju liecenim zmiernit, odstranit mozu byt.
Dievcata, ako je to s tou materskou?..mozem sa domáhať aj na zaklade vykonatelnosti neodkladneho uznesenia o zvereni do predosvojitelskej starostlivosti?..tak som to citala v zakone - odo dna prevzatia do starostlivosti..maly je u nas uz treti tyzden..
@miriamkaaaa tak okrem utajovaného to mame úplne rovnake😊
@stastnamama33 My sme cakali na babatko v TT rok aj 5 mesiacov. Dostali sme ho minuly rok. Biely novorodenec, zdravotny stav bol tazko odhadnutelny, vzhladom na matku a jej xivotny styl, ale vdaka Bohu maly je zatial zdravy.
@evkasus a mali ste udane aj etnikum, ak sa smiem spýtať? Aké to je mat zrazu doma ten poklad ? Zžili ste sa rýchlo? Musí to byť krásne.
@stastnamama33 No u nas to bolo take zsmotane, chceli sme biele babo ale nevylucili sme sni utajeny porod. Takze tak pol na pol sme to mali. Pani uradnicky su aj tak take salamunske...oni si tam porobia svoje poznamky a viem, ze ponukali aj ine deti ako podla poziadaviek. Proste v dobrom obcas skusaju.
Je to krasne. Zzili sme sa rychlo lebo inak sa ani nedalo. Dlho sme sa obavali adopcie. Sj pocas cakania na dieta sme mali obcas strach z toho vsetkeho. A ked to prislo, tak to bolo zrazu krasne a jasne. Velky dar.

@nikadomi kolko trvalo to "prekladanie" spisu?