icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

nikadomi
Autor odpoveď zmazal
djura
12. apr 2021

@stastnamama33 my sme chceli od novorodenca po 4roky a majoritne ...nic ine sme tam nemali pisane 🙂 drzim prsty...

rebekarebekova
12. apr 2021

@nikadomi jednorazovy pri zvereni ano (do 6 m veku). Opakovane su nanestastie len pri pestunstve (a NOS?).
Krasne su deticky.

fatma1
12. apr 2021

@nikadomi Juuuj,akí sú kráasni...tfuj,tfuj,tfuj...ty si z BA,však,dobre si pamätám?A malého máte od 9 mesiacov z východu?A malinkú máte tiež odtiaľa hneď od narodenia?

nikadomi
12. apr 2021

@fatma1 ďakujem, na malého sme čakali 9mesiavov, brali dme ho z PO ako 3,5mesačného. Malá je z Ba. Od 6.týždňa doma

nikadomi
12. apr 2021

@rebekarebekova práveže opakovaný sme mali pri staršom, po prrdosvojiteľskom nám to uznali. Ale my sme boli zároveň aj poručníkmi, tak možno preto. Vtedy sme nedostali jednorazový, lebo súdu to trvalo 🤨 no nič, papiere pošlem aj ba opakovaný. Prinajhoršom neschvália. Pohoda

very_sad
12. apr 2021

@nikadomi nádherné detičky ❤️

djura
12. apr 2021

Ahojte dievčatá, takže naďalej "bojujeme" s obedným spánkom 🙂 Inak je všetko v pohode, malý by si chcel všetko vydupkať po svojom...hold smolu má 🙂
Poviem ideme papať... on samozrejme povie NEpapať a chcel by trucovať... 😀 Ale viem že to je vekom nie traumou chvalapane...
Akurád sme mu preložili obvodnú lekárku bližšie k nám lebo potrebujeme riešiť stradizmus tak som zvedavá aký dostaneme termín u očného keď tam zajtra zavolám.

nikadomi
12. apr 2021

@djura s očnými je to v BA nadlho spravidla. My chodievame k mudr. elizovej v Lamači. Akurát je súkromná bez preplatenia poisťovňou, tak sa tam platí nakomplet. My sme však spoko, vsetko na čas a odborníčka. Tiež riešime strabizmus. K nej sa dá objednat aj online. Vidíme jeden termin 22.4. popoludní. Potom až od 3.5.

tecko28
12. apr 2021

@djura ak to nie je pre vas velmi daleko odporucam dr Klobušicku v Seredi

rebekarebekova
12. apr 2021

@nikadomi jasne, skus. Ale obavam sa, ze neschvalia.. :(
Bude to asi tymi porucnikmi..

A vtedy vam to schvalili od prevzatia PO predosvojitelsky sud ale po nom a az do osvojenia?
Inac toto podla mna mnohi nevedia a uradnici neporadia.. :(
I ked neviem co treba pre to, aby sa ziadatel stal aj porucnikom..

rebekarebekova
12. apr 2021

@djura toho rebelovania bude asi dost a nielen vekom ale aj ZMENOU obrovskou.
Vela laskavej trpezlivosti prajem.

stastnamama33
12. apr 2021

@nikadomi zda sa to len mne? Ved oni sa podobaju💖

nikadomi
12. apr 2021

@rebekarebekova vtedy nám schválili po predosvojiteľskom súde, po úplnom osvojení sa príspevok zrušil. Sudkyňa na súde nám spomenula, že nás ustanovuje zároveň za poručníkov, aby nám zjednodušila fungovanie. Tak to bolo asi tým. A v BA na upsvar som natrafila vtedy na super pracovníčku, ešte sa zlostila, že nám mohli inakvyznačiť právoplatnosť alebo vykonateľnost (už nepamätám), tak by sme mali nárok aj na jednorazový príspevok. Ale tá tam už, žiaľ, nepracuje. 😞 uvidíme, pošlem na úrad, ale zrejme nárok nebude. Akože mne extra nebude vadiť, ak nepriznajú, že na to nemáme nárok. Len aby sme neprišli o niečo, čo nám prislúcha..

nikadomi
12. apr 2021

@stastnamama33 vieš čo? Predchvíľou ju muž držal a úplne mu hovorím, že mi pripomenula Miška, keď bol taký malinký.. uvidíme ako bude rásť 😊

janula555
Autor odpoveď zmazal
henka152
12. apr 2021

@alexwarring ahoj, prosím ťa nevieš ktorý mesiac vybavujú v roku 2017? Ja som volala v januári a boli sme na 74 mieste a sme zapísaný od 3/2019? Sa mi nezdá, že sa za pol roka vyše 60 deti osvojilo. Ak predsa tak by som bola veľmi šťastná😁 požiadavky máme rovnaké😉 ďakujem

rebekarebekova
12. apr 2021

@nikadomi drzim palce nech dobre vybavite.
Bezne ustanovuju na predosvojirelskom za porucnikov? Lebo potom x ludi asi prislo o peniaze..
Mate s tymto este niekto skusenost?

Inac taku upsvaristku zlatom vyvazit. Co som sa ja s nasimi nahadala.. 🤪🤪

djura
13. apr 2021

@rebekarebekova ďakujem 🙂 ale iste bude 🙂 inak ale je spokojny unás úplne 🙂 vôbec sa nesnáži odchadzať alebo tak 🙂 aspoň to 🙂

djura
13. apr 2021

@tecko28
@nikadomi ďakujem dievčatá , no uvidím dnes ešelen dostaneme sprievodný papierik 🙂

alexwarring
13. apr 2021

@henka152 Ahoj, mesiac mi nepovedala, ono sa to dost posunulo aj kvoli tomu, ze dost ludi zo zoznamu vypadlo a cast uz dietatko mala, len sa cakalo na sud, ktory uz prebehol, a mozno je tam cast aj inych poziadaviek. Ked ste sa s muzom zapisovali, kolko vam povedali, ze budete asi cakat?

henka152
13. apr 2021

@henka152
@alexwarring Ahoj, nám povedali 4 roky a to ešte nám povedala aj v januári, že minimálne 1 rok bude čakačka.
Tak ja im skúsim dnes zavolať, čo nám povedia. Potom píšem😉

alexwarring
13. apr 2021

@henka152 nam tiez tak 3,5 - 4 roky, i ked na sedeniach aklonovali aj 2 roky pri zmiesanom etniku, ale na zaver sa to predlzilo

nikadomi
13. apr 2021

@rebekarebekova tak našla som mail od pani z ůradu, nol mi vyplácaný Opakovaný príspevok dieťaťu (nie náhradnému rodičovi- zle som to uviedla predtým..) a teda všetko platí- od predosvojiteľského po osvojiteľský súd mi bol vyplácaný tento príspevok popri rodičáku a pridavku na dieťa..

ďakujem za podklady. Vzhľadom ku skutočnosti, že súdom prebehlo konanie o osvojení, opakovaný príspevok dieťaťu (139,09€) Vám už ďalej nebudeme vyplácať . Rozhodnutie o odňatí Vám zašleme prostredníctvom pošty. Poslednú dávku ste mali vyplatenú v mesiaci december za mesiac november. Všetky ostatné dávky (rodičovský príspevok a prídavok na dieťa) Vám bude vyplácaný naďalej.

henka152
13. apr 2021

@alexwarring tak my ani nemáme rovnaké požiadavky, asi som to zle precitala🤦 My máme etnikum biele, preferencia novorodeniatka, alebo súrodenecké dvojice a dvojičky. Tak to možno preto. 🙂 Ale zavolám tam dnes 😉

alexwarring
13. apr 2021

@henka152 hej mi tak mame novorodenec, max do roka, biele alebo zmiesane etnikum, a nemusi byt uplne zdrave

henka152
13. apr 2021

@alexwarring ako myslis nemusí byť úplne zdrave? Ak len bežné detské choroby to máme aj my.

alexwarring
13. apr 2021

@henka152 tak nemusia byt len detske ale aj vyvojove, respektive dedicne lahsie nedostatky, s ktorymi by sme sa vedeli vysporiadat, aby malo dietatko plnohodnotny zivot

henka152
13. apr 2021

@alexwarring aha ďakujem za info, my máme teraz aktualizáciu , tak máme možnosť meniť. Rozmýšľam že trošku zmeníme požiadavky, ale nie som s tým ešte 100% stotožnená.

alexwarring
13. apr 2021

@henka152 my sme sa o tom s muzom dlho rozpravali, presli sme si co zvladneme a co uz nie, aby sa to dalo utiahnut samozrejme aj financne a nic sme nezanedbali. Prajem pevne nervy pri cakani, este, ze sa ma clovek cim zamestnat, aby nemyslel len na to, kedy cakacie obdobie uplynie ;)