Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ďakujem dievčatá za info, nakoniec budeme mat individuálnu prípravu v Senci, Bratislava úplne plna.
Vďaka za info dievčatá, tak som zasa múdrejšia 😉
Baby prosim vas neodkladne je hned vykonatelne alebo vykonatelnost mi musia na sude potvrdit?
@lienocka1988 hneď vykonateľné. Pri doručení papierov, je doložka o vykonateľnosti. Čaká sa na právoplatnosť..
Ahojte, no a je to tu, máme doma malého troj ročného od 7.4. unás doma. A aktuálne nám volali či budeme mať záujem o jeho súrodenca ktorý sa narodí o pár dní...
V požiadavkách sme chceli 2 deti , novorodenca a surodenca, a nič sa nezmenilo samozrejme ale som netušila že hneď tak skoro... nesťažujem sa, len sa pýtam...
Je tu niekto s takouto "skúsenosťou"?
@djura no wauuuu. A ako ste sa rozhodli? Chlapcek dalsi? Dali by vam ho hned?
Bude to urcite narocne, vsetko naraz ale co je viac pre dieta ako biosurodenec? To je moj nazor.
A ako sa dari 3rocnemu u vas? Ako zvladate?
@rebekarebekova no neviem ešte neporodila tak uvidime vlastne, vezmeme si aj to, ved ako vravis bio je bio... 🙂
Maly je spokojny, vytvarame si rezim aj puto , je to lepsie a lepsie... zvykne i trucovat samozrejme 🙂
Ale teda fakt ma prekvapilo ze "čochvíľa" bude rodiť... myslela som že tak o 4 mesiace 😀
@djura ste vedeli uz dlhsie a babatku?
A pestu ci ado obaja?
@rebekarebekova no vlastne o tomto trojročnom sme sa dozvedeli asi 28.3. a teda aj otom ze biomatka je tehotna...ale nevedeli sme ze v akom stadiu....venovali sme sa trojrocnemu , pizirnost sme nanho mierili.... ze dalsie vyriesime ked to bude aktualne... obaja adopcia
@djura moc gratulujem, to je úžasné, boli ste iba dvaja a zrazu štyria, to je krásne. Popis niečo bližšie o deťoch, o tom trojrocnom, ako dlhom ste čakali, aké požiadavky, aky ste kraj, atď. A ešte ma zaujíma, ako to budeš mať s materskou a rodičovskou, keď už má dieťaťko 3 roky? Ďakujeeem
@djura Nechcem vam kazit nadsenie, ale nechcete sa poradit s niekym? Napriklad Navrat.
@nikadomi dakujem velmi pekne. A este mi prosim nevies poradit? Narok na matersku mam az po pravoplatnosti rozhodnutia alebo dnom kedy mi dieta doniesli domov? Kazdy mi tvrdi inak a malu nam doniesli v pondelok a pravoplatnost este nemame.
@lienocka1988 požiadať až po právoplatnosti - musíte mať vyznačené na neodkladku. Ale priznať by mali od vykonateľnosti (doplatiť spätne). Ja som teraz minulý týždeň posielala papiere už právoplatné, tak som zvedavá, odkedy priznajú
@lienocka1988
@nikadomi narok na materske je dnom prevzatia dietata na 100%
@lienocka1988 presne ako pise
@nikadomi
@joannita odo mňa vyslovene žiadali vyznačenú právoplatnosť na súdnom rozhodnutí. Ja som však bola doma- neriešila zamestnávateľa. Sama akt, čakám na rozhodnutie z upsvaru, odkedy mi bude priznaný rodičák. Odo mňa však nežiadali doklad, kedy sme dieťa z DD prevzali. Len to súdne rozhodnutie, kde je vykonateľnosť a právoplatnosť. Tak som zvedavá.
@berginkan chape. Ale je pravda, ze aj v "normalnej" rodine surodenec ziarli..
Co potom v takejto rodine, kde si prve dieta este nie je iste laskou, doverou atd.
Ja by som surodenca vzala a urcite riesila aj s psycho ako nastavit veci..
@lienocka1988 môžem sa spýtať? Ako myslíš, že ti malú doniesli domov? Kto ti ju doniesol? Počujem to prvý krát, preto sa pýtam. Vždy baby píšu ze si boli dieťatko prevziať z nemocnice, alebo z DeD, alebo tak, ďakujem.
@nikadomi @joannita @rebekarebekova zienky dakujem. Uvidim co poriesim. Inak z prace ma pustili, len teraz riesim tu matersku a v case covidu je to katastrofa sa niekomu dovolat a dopatrat sa.
@very_sad ano nam ju doviezli domov. Asi aby aj videli ako to u nas vyzera.

a nie je ten vypis uz automaticky? my sme mali tak, oni si vyziadali a my sme nenosili nic