icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

berginkan
21. apr 2021

a nie je ten vypis uz automaticky? my sme mali tak, oni si vyziadali a my sme nenosili nic

joannita
21. apr 2021

@berginkan no ano sudkyna sice ma na stole odpis ktory si sama vyziada, ale aj napriek tomu chcu od teba este vypis 🤦‍♀️ teda aspon od nas chceli.

berginkan
21. apr 2021

@joannita od nas nie 🙈

darci17
21. apr 2021

Ďakujem dievčatá za info, nakoniec budeme mat individuálnu prípravu v Senci, Bratislava úplne plna.

saska1
21. apr 2021

Vďaka za info dievčatá, tak som zasa múdrejšia 😉

lienocka1988
22. apr 2021

Baby prosim vas neodkladne je hned vykonatelne alebo vykonatelnost mi musia na sude potvrdit?

nikadomi
22. apr 2021

@lienocka1988 hneď vykonateľné. Pri doručení papierov, je doložka o vykonateľnosti. Čaká sa na právoplatnosť..

djura
22. apr 2021

Ahojte, no a je to tu, máme doma malého troj ročného od 7.4. unás doma. A aktuálne nám volali či budeme mať záujem o jeho súrodenca ktorý sa narodí o pár dní...
V požiadavkách sme chceli 2 deti , novorodenca a surodenca, a nič sa nezmenilo samozrejme ale som netušila že hneď tak skoro... nesťažujem sa, len sa pýtam...
Je tu niekto s takouto "skúsenosťou"?

rebekarebekova
22. apr 2021

@djura no wauuuu. A ako ste sa rozhodli? Chlapcek dalsi? Dali by vam ho hned?
Bude to urcite narocne, vsetko naraz ale co je viac pre dieta ako biosurodenec? To je moj nazor.
A ako sa dari 3rocnemu u vas? Ako zvladate?

djura
22. apr 2021

@rebekarebekova no neviem ešte neporodila tak uvidime vlastne, vezmeme si aj to, ved ako vravis bio je bio... 🙂

Maly je spokojny, vytvarame si rezim aj puto , je to lepsie a lepsie... zvykne i trucovat samozrejme 🙂

Ale teda fakt ma prekvapilo ze "čochvíľa" bude rodiť... myslela som že tak o 4 mesiace 😀

rebekarebekova
22. apr 2021

@djura ste vedeli uz dlhsie a babatku?
A pestu ci ado obaja?

djura
22. apr 2021

@rebekarebekova no vlastne o tomto trojročnom sme sa dozvedeli asi 28.3. a teda aj otom ze biomatka je tehotna...ale nevedeli sme ze v akom stadiu....venovali sme sa trojrocnemu , pizirnost sme nanho mierili.... ze dalsie vyriesime ked to bude aktualne... obaja adopcia

very_sad
22. apr 2021

@djura moc gratulujem, to je úžasné, boli ste iba dvaja a zrazu štyria, to je krásne. Popis niečo bližšie o deťoch, o tom trojrocnom, ako dlhom ste čakali, aké požiadavky, aky ste kraj, atď. A ešte ma zaujíma, ako to budeš mať s materskou a rodičovskou, keď už má dieťaťko 3 roky? Ďakujeeem

jesienka22
22. apr 2021

@djura Nechcem vam kazit nadsenie, ale nechcete sa poradit s niekym? Napriklad Navrat.

lienocka1988
22. apr 2021

@nikadomi dakujem velmi pekne. A este mi prosim nevies poradit? Narok na matersku mam az po pravoplatnosti rozhodnutia alebo dnom kedy mi dieta doniesli domov? Kazdy mi tvrdi inak a malu nam doniesli v pondelok a pravoplatnost este nemame.

nikadomi
22. apr 2021

@lienocka1988 požiadať až po právoplatnosti - musíte mať vyznačené na neodkladku. Ale priznať by mali od vykonateľnosti (doplatiť spätne). Ja som teraz minulý týždeň posielala papiere už právoplatné, tak som zvedavá, odkedy priznajú

joannita
22. apr 2021

@lienocka1988
@nikadomi narok na materske je dnom prevzatia dietata na 100%

rebekarebekova
22. apr 2021

@lienocka1988 presne ako pise
@nikadomi

joannita
22. apr 2021

@nikadomi mne sa nezda ze som cakala do pravoplatnosti, ja som isla hned riesit, ved aj v robote potrebovali nejaky doklad ze som na materskej

nikadomi
22. apr 2021

@joannita odo mňa vyslovene žiadali vyznačenú právoplatnosť na súdnom rozhodnutí. Ja som však bola doma- neriešila zamestnávateľa. Sama akt, čakám na rozhodnutie z upsvaru, odkedy mi bude priznaný rodičák. Odo mňa však nežiadali doklad, kedy sme dieťa z DD prevzali. Len to súdne rozhodnutie, kde je vykonateľnosť a právoplatnosť. Tak som zvedavá.

joannita
22. apr 2021

@nikadomi fakt? No zvlastne ako to vsade inak funguje a este zvlastnejsie je, ze sa cudujem tomu 😆
Ale ako potom vedia kedy ste ho prevzali a odkedy mas mat matersku, ked nechceli preberaci protokol?

nikadomi
22. apr 2021

@joannita neviem, nechceli 😂 včera som aj s jednou pani telefonovala a zaujímalo ju len, či už máme vytýčený termín predosvojiteľskej.. 🤗 no- nemáme. Tak hovorím, preto čakám, čo bude ako bude..

joannita
22. apr 2021

@nikadomi juj keby tá vedela kolko mesiacov sa caka na vytycenie predosvojitelskej 🤦‍♀️
No som zvedava, potom daj vediet, mam takeho tusaka, ze ti to nedaju odo dna prevzatia....

nikadomi
22. apr 2021

@joannita mne je to aj jedno, odkedy mi to dajú, len nech to trvá tri roky 😌

tanuska28
22. apr 2021

@djura suhlasim s nazorom, ze by ste sa mali asi poradit. Aj ked je to bio surodenec, tak vas maly to nebude uplne asi chapat a teraz sa venujete jemu a babo potrebuje toho vela...och no tazke rozhodnutie ! Drzim palce

berginkan
22. apr 2021

@tanuska28 no ja si myslim, ze trojrocak uz chape dost. S ostatnym suhlasim

rebekarebekova
22. apr 2021

@berginkan chape. Ale je pravda, ze aj v "normalnej" rodine surodenec ziarli..
Co potom v takejto rodine, kde si prve dieta este nie je iste laskou, doverou atd.
Ja by som surodenca vzala a urcite riesila aj s psycho ako nastavit veci..

very_sad
22. apr 2021

@lienocka1988 môžem sa spýtať? Ako myslíš, že ti malú doniesli domov? Kto ti ju doniesol? Počujem to prvý krát, preto sa pýtam. Vždy baby píšu ze si boli dieťatko prevziať z nemocnice, alebo z DeD, alebo tak, ďakujem.

lienocka1988
22. apr 2021

@nikadomi @joannita @rebekarebekova zienky dakujem. Uvidim co poriesim. Inak z prace ma pustili, len teraz riesim tu matersku a v case covidu je to katastrofa sa niekomu dovolat a dopatrat sa.

lienocka1988
22. apr 2021

@very_sad ano nam ju doviezli domov. Asi aby aj videli ako to u nas vyzera.