Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@rebekarebekova asi, lebo v predosvojitelskej ked ho ma, tak uz je minimalna sanca ze by jej ho vzali. Aj ked, ja som bola tiez uplne kludna az po poslednom sude....
@kikuska_wedge tiez to nemam predplatene... Skusis to pls odfotit a dat sem?
@joannita tak to mi odlahlo. Ja sa pojdem informovat v pondelok na socialnu poistovnu ako to je
@joannita vdaka za screenshot. Inak podla toho, co pise Mihal, nemoze ist na MD najprv otec a potom mama? Myslim pri nas, "inych poistencoch"..
@kikuska_wedge inaaac, nechces si radsej zavolat na infolinku a odtial ta rovno prepoja na niekoho kompetentneho? Resp. mail poslat, ak ti to nenahana velmi.
Niezeby som podcenovala znalosti tetusiek na pobockach, ale nemam dobru skusenost..
A vam sa uz rysuje miminko? 😍
@rebekarebekova mne sa zda, ze ani pri "normalnych" poistencoch musi ist na matersku najskor matka. Alr niesom si ista
@kikuska_wedge daj vediet potom pls. A ano je pravda ze cez telefon sa dozvies relevantnejsie info, tety za okienkom toho moc nevedia.
@joannita vies co, ja som si viac menej ista? Ze pri tehotnych zenach musi ist najprv zena.
Mozno sa ale da, odovodnene, vybavit vynimka, ale zase treba vydupat..
@kikuska_wedge @joannita @rebekarebekova FYI
@aliziana vdaka. Trochu aj pobavilo 🙈
@rebekarebekova jj, smiech cez slzy...
Prechod od pestunstva ku adopcii - ked sa dieta stane osvojitelne + biorodicia su zbaveni RP, do kedy je potrebne si dieta osvojit, resp. podat navrh na sud? Je tam nejaky limit? Moze sa stat, ze by urad pestunstvo zrusil, resp. dieta niekde presunul?
Dakujem za realne skusenosti. 🙂
@rebekarebekova tu sa pripnem ak dovolíš 🙏
@kikuska_wedge ahoj zistila si nieco pls? Ja som zachytila niekde, ze je to mozno tak, ze otec moze mat tych 270dni sice 2 roky pred, ale nepretrzite, cize nemoze prerusit ani na den. Ale neviem ci je to pravda. A hlavne.... Si si ista, ze my spadame pod otca? Sme sice iny poistenec, ale niesme otec 🤷♀️
@rebekarebekova nie je tam lehota. Každý sa snaží podať návrh na osvojenie čím skôr.
@ivana2703 a aky vek mala vtedy?
@bosorkabb preco, ak sa mozem spytat? Ja poznam aj takych, co si nechavaju dlhsie pestunstvo kvoli prispevkom a az neskor si chcu osvojit. Len som nevedela, ci aj takto sa to da. Da?
@joannita k tomu ci sme "otec" sa podla mna vie vyjadrit len par vysoko nadriadenych v SP. 🙄
@rebekarebekova pretože chcú mať pokoj od kurátorov, súdov a podobne. Keď osvoja majú pokoj.
Ahojte ja 26 manzel 24 rokov zvazujeme
Si adoptovat nase vysnivane babo nakolko sa nam nedari zial 2 ivf iui za namy vsetko neuspesne mozno Raz sa dockame
Aj vlastneho no napriek tomu sme za adopciu ale moja otazka znie ako dlho trva priprava kym
Nas zaradia do cakaciej listiny?? Nakolko manzel pracuje 12h skoro kazdy den je to jeho nova praca takze co sa tyka volna tazko tak neviem ci by sme
To zvladli ako ste to riesili popri praci? Ako dlho vam trvalo kym ste uz len cakali na babo?
@pellka prípravu pred zaradením do poradovníka musíte ukončiť do roka od podania žiadosti. Musíte absolvovať 26 hodín prípravy, ako si to rozhodíte, to je na dohode s pracovníčkou na úrade alebo v neziskovke, kde budete robiť prípravu. Potom vás zaradia do poradovníka, každý kraj má svoj zoznam. V niektorých je to rýchlejšie, v iných pomalšie, záleží aj od vás, aké budete mať požiadavky.
@malarebeka 16 mesiacov, ak myslíš vek, keď prebehla 1. interakcia
Dobre ránko! Môžem sa opýtať do koľkých dní vám schválili neodkladne spolu s predosvojitelskym? Hneď po vydaní rozsudku si môžeme dieťatko zobrať domov a môžem nastupit na MD? ( Ja v Tom mám viac menej jasno, ale názor sa odlišuje niekde inde )

@kikuska_wedge nemohla by si sem prosim poslat screenshoty toho clanku?