icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

milionar
20. máj 2021

@laura1994 my sme podali neodkladne doobeda a poobede bolo schvalene..to bol piatok..maleho sme brali po vikende v pondelok..odvtedy mam priznanu matersku..nebolo treba pravoplatnost..ale trochu sme si to museli na urade vysvetlit..lebo chceli cakat na pravoplatnost..netreba sa dat odradit..

ivana2703
20. máj 2021

@laura1994 neodkladko sme mali do 7 dní. (PO) Malá už u nás bola na vzdialenom pobyte.

joannita
20. máj 2021

@laura1994 do tych 7 dni bolo schvalene. Par dni na to sme sli pre maleho. Materska ti prinalezi dnom prevzatia maleho a staci vykonatelnost, nemusi byt pravoplatne. Toto je na 100%.
Co tebe tvrdia?

lienocka1988
20. máj 2021

@laura1994 neodkladne bolo do 7dni. No kym by prisli papiere zo sudu cakali by sme dalsi tyzden. Aby som sa mohla preukazat v praci rozhodnutim sudu. Poslali mi ho z CDR mailom. Dieta mihlo ist dalsi den k nam domov s narokom na matersku. Po praviplatnosti ti ju az vyplatia

joannita
20. máj 2021

@lienocka1988 nie, na matersku davku a matersku dovolenku staci vykonatelnost, nemusi byt pravoplatne neodkladne opatrenie

djura
20. máj 2021

@joannita a platí to aj pre rodičák prosím ta? lebo mám doma NO samozrejme nie právoplatné ešte , a po telefóne mi pani na Úrade povedala samozrejme ze to nestačí, a tak ďalej čerpám PN (nesťažujem sa , finančne je to teda isto lepšie, ale rada by som aj niekam šla bez kontroly.

joannita
20. máj 2021

@djura tak to neviem, nakolko rodicak ide cez Upsvar a materska cez soc. Poist. Upsvar moze mat ine pravidla 🤷‍♀️
Skus napisat na upsvar nrjakej osobe ktora sa venuje vyslovene tomuto, ak si z Ba, poslem ti maio na pani, s ktorou veci riesim ja

djura
20. máj 2021

@joannita pohode dakujem, volala som konkretne s pani ktora to rieši a povedala ne nie, až po pravoplatnosti. Ďakujem 🙂

rebekarebekova
20. máj 2021

@djura a az 3 roky od pravoplatnosti mas narok.

lienocka1988
20. máj 2021

@joannita ano ma narok od vykonatelnosti. No soc. poist. cakala na pravoplatnost aby mi mohli poslat rozhodnutie o poberani Materskej aj s jej vymerom.

nikadomi
20. máj 2021

@djura rodičák od právoplatnosti. Teda ja tak mám..

laura1994
20. máj 2021

@milionar ďakujem pekne, ja som si aj myslela, že to tak bude, ale pre istotu som sa pýtala, lebo človek nikdy nevie 🙂
@ivana2703 malého si môžem zobrať až s neodkladnym opatrením takže musíme čakať na povolenie kedy si ho môžeme podať
@joannita ďakujem veľmi pekne, áno mne tvrdia niečo iné. Môžem sa opýtať písali ste aj nejaký zákon v návrhu na neodkladne? Lebo ja mám tiež informáciu že do 7 dní by malo byť schválené no nám tvrdia že 14 dní
@lienocka1988 aha čiže CDR to bude mať skôr ako my, dobre vedieť , chcem to posurit, malý rastie strašne rýchlo , tak nech ho máme čím skôr doma, keď sa to už tak rozbehlo. V práci rátajú s tým že začiatkom júna už nastupujem na MD

wodanka
20. máj 2021

@laura1994 ešte vás čakajú nejaké interakcie? My by sme mali mať zajtra poslednú a budúci týždeň chceme dať papiere na súd.

laura1994
20. máj 2021

@wodanka dnes sme mali poslednú interakciu, psychologická poslala papiere z interakcií na úrad a ten nám má dať "povolenie" že môžeme podať neodkladne. Držím vám silnoooo palce ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

wodanka
20. máj 2021

@laura1994 tak super, teším sa s Vami 🙂
Na ktorý súd dávate papiere? A koľko ste mali interakcií?

joannita
20. máj 2021

@laura1994 fu netusim, nam to pravnicka pisala.... 🤷‍♀️

tulipan43
20. máj 2021

@djura tam musí byť právoplatnosť, myslím na rodičovský, aspoň od nás vyžadovali

laura1994
21. máj 2021

@wodanka do Košíc. A vy? Ako staré dieťatko si beriete?
@joannita nevadí aj tak ďakujem ❤️

wodanka
21. máj 2021

@laura1994 my do Nového Mesta, malý ma 5 mesiacov

5katarina7
21. máj 2021

Ahojte, už sme sa dávno neukázali. Tak tu je naša 8 ročná slečna. 🙂

nikadomi
21. máj 2021

@5katarina7 prenádherná 😍

sentoza
21. máj 2021

@5katarina7 krasne dievčatko

5katarina7
21. máj 2021

@nikadomi
@sentoza Ďakujem 🙂

tulipan43
21. máj 2021

@5katarina7 krásne dievčatko 🌼

5katarina7
21. máj 2021

@tulipan43 Ďakujem🙂

bosorkabb
21. máj 2021

@5katarina7 krásna a tie vlasy 😍

juliagas
21. máj 2021

@5katarina7 nádherná slečna ❤️ Prekrásna a tie vlasky nádherne 😍😍

5katarina7
21. máj 2021

@bosorkabb
@juliagas Ďakujem 🙂

very_sad
21. máj 2021

@5katarina7 nadhernaaaaaaa slečna a tie oči, vlasy, krásny úsmev 🌸🌸🌸 ako dlho ste čakali na taky zázrak? Koľko mala keď ste si ju brali?

5katarina7
21. máj 2021

@very_sad Ďakujem.🙂Čakali sme 2 roky. Mala 6 týždňov, keď nám volali, a za 2 týždne sme ju mali doma. Je z hniezda záchrany, preto to išlo tak rýchlo.