icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

berginkan
31. máj 2021

@srdiecko35 jasne chapem. u nas obidvoch az pri druhej interakcii. samozrejme ze video a foto sa nam pacilo ved dieta zlate 😂 ale ta chemia az osobne a neskor. lebo mi aj vonal ☺️

berginkan
31. máj 2021

@wodanka bude to dobre neboj ❤️ drzim palce nie vzdy to pride hned

jesienka22
31. máj 2021

@srdiecko35 Prva mi na prvej interakcii pripadala cudna, na tretej to uz bolo moje dieta. Druha sa mi na prvej interakcii pacila, vztah prisiel neskor.

joannita
31. máj 2021

@srdiecko35 u mna az 2 tyzdne potom, ako sme ho mali doma a zrazu to tam bolo ❤️ pomaly postupne a stale viac a viac ❤️❤️❤️

miriam439
31. máj 2021

Žienky, mňa na tieto pocity pripravila švagriná, ktorá má dve svoje bio deti a vraj u oboch city prišli až neskôr po pôrode... a to nemala žiadnu popôrodnú depresiu alebo iné podobné problémy...
Takže vôbec sa nečudujte takýmto pocitom, však nie sme stroje, aby sme ľúbili na pokyn... a to sú pre nás cudzie deti, ktoré sa stanú "našimi", takže aj city prídu postupne...

berginkan
31. máj 2021

@miriam439 ooo ano na toto som uplne zabudla, ze mi to kamosky vtedy vraveli

kattyb
31. máj 2021

@berginkan ano ideme do EÚ. To som ani nevedela, aj malé deti môžu mať občiansky?

berginkan
31. máj 2021

@kattyb ano od 2019 tusim ;)

kattyb
31. máj 2021

@srdiecko35 no nám poslali fotky malej keď mala 3 mesiace, v čase keď nám ju ponúkli mala 9 mesiacov. Mne sa na fotkách celkom pozdávala, mužovi až tak nie a aktuálne fotky nemali. Tiež sme tam išli so zmiešanými pocitmi. Ale akonáhle sme ju zbadali,bola to láska na prvý pohľad aj z našej aj z jej strany. Tak prajem veľa šťastia, nech to aj vám dobre dopadne.

miriam439
31. máj 2021

@berginkan Super, toto som netušila... no čo sa tu človek nedozvie 😘
Díky za info

hariet
31. máj 2021

tiez sa obavam, ze pri druhom by som to mala tazsie. Predsalen rodina je uz zohrata, prve dietatko dostava tolko lasky a pozornosti, uz sme zohrata 3-ka. Pri syncekovi to bola laska na 1. pohlad, aj v bio rodine tu pozornost treba zrazu delit na 2 casti. Drzim palce @wodanka nech si pekne vsetci 4 na seba zvyknete a je vam dobre ❤️

rebekarebekova
1. jún 2021

@wodanka som presvedcena, ze ju budes lubit rovnako ako syna a rozdiely budes robit, ale len tie primerane veku. 🙂
Dalsie dieta v rodine uplne rozhadze zabehnuty rezim + laska nie je na povel, takze vsetko je to uplne normalne.
Bude lepsie 🙂

srdiecko35
1. jún 2021

@kattyb
@joannita
@jesienka22
@berginkan , dakujem vam všetkym za povzbudivé slová....pomohli...chystáme sa na prvú interakciu..tak uvidíme....

srdiecko35
1. jún 2021

@nikadomi aj tebe dakujem 🙂

ninquewen
1. jún 2021

@srdiecko35 ahoj, po fotkach sme vedeli, ze do toho ideme, po prvej interakcii nam bolo jasne, ze toto je nas syn, ale take to ozajstne zamilovanie sa do babatka, dietatka, u mna prislo asi az po dvoch mesiacoch. 😍

hariet
1. jún 2021

@srdiecko35 vidiet na fotkach a potom stretnutie nazivo su 2 rozne veci. Na fotkach, ktore boli este aj v zlej kvalite bol maly klasicke pokrcene par dnove mimino a v skutocnosti sa nam hned velmi pacil a bol proste nas. Drzim palce, aby to stretnutie bolo co najkrajsie ❤️

srdiecko35
1. jún 2021

@ninquewen hej, mas pravdu....videli sme fotky a potom už aj video, hned tam bol rozdiel....tak uvidíme v skutočnosti, dufam, že si padneme do oka...aj ked pri prvej interakcii čakám skôr plač od malej...

srdiecko35
1. jún 2021

@hariet dakujem 🙂

juliagas
1. jún 2021

Ahojte tak konečne už aj mi sme zapísaný ❤️❤️ Tak už iba zostava čakať a čakať a zase čakať 🙉 ... čo tu čítam baby normálne mám aj ja strach ... určite každá jedna mamina budete to babo čo príde ľúbiť verím tomu a každej jednej z nás držím silno palčeky a nech mame tie ❤️ Deturence čo najskôr doma ❤️❤️

wodanka
1. jún 2021

@hariet je to presne ako píšeš. Už sme boli zabehnutí, mali svoj režim, ale taktiež plány na výlety a zrazu je všetko inak.
Malý je zlatý, ale chýba mu veľa návykov, ktoré by podľa mňa 6 mesačne dieťa už malo mať. Veľkú rolu v tom zohráva to, že profi mama mala v rovnakom čase doma 2 malé bábätka s rozdielom 2 mesiace. Každé malo iný režim, iné potreby a ona bola rada, že stíha uspokojovať aspoň tie základné. A na malom to je vidno, nerozumie co to znamená prikrm, čo obliecť, ísť von v kočíku. Takže o to ťažšie zo celé je.

wodanka
1. jún 2021

@rebekarebekova ďakujem, lepší sa to. I keď niekedy mi je ľúto za časom pred ním, keď všetko bolo také "easy".

tulipan43
1. jún 2021

@berginkan áno je to tak, my sme teraz robili OP s fotkou Silvinkovi, do týždňa bola doma

rebekarebekova
1. jún 2021

@wodanka comu nerozumie? Ma 5 mesiacov, ci?

rebekarebekova
1. jún 2021

@wodanka my sme brali starsie deticke a vsetko sme ich ucili.

berginkan
1. jún 2021

@wodanka polrocne dieta toto? uff no to sa mi nezda. Isto? ved to je male aby este rozumelo prikrm atd. aspon teda mne sa zda

wodanka
1. jún 2021

@berginkan @rebekarebekova ja som to myslela v zmysle, že nerozumie, lebo príkrmy zatiaľ nejedol, nevie čo je to ísť von na prechádzku, rozumej boji sa kočíka, keď ho idem prezliecť a hovorím sem dame ručičku, tak "nespolupracuje", lebo ho nikto neprezliekal, skoro stále bol v len v pyzamovom overale.
Mam staršieho, tak viem, ako to fungovalo s ním. Tu tomu tak nie je, takže sa všetko ešte len učíme.

ninquewen
1. jún 2021

@wodanka juj, no my sme tiez syna dostali 6mesacneho a toto som veru necakala, ze bude vediet 😅 taktiez bol iba na mlieku, prikrmovat som zacala od tretieho dna co bol u nas, tiez sa nekocikoval ani nenosil v nosici, spolupracovat pri obliekani zacal az tak po prvych narodeninach a sediet tiez 😁 my sme isli tak vlastnym tempom, brala som to tak, ze je to novorodenec, co sa prave u nas narodil a musi sa vsetko nove naucit postupne. Drzim palce, nech toto obdobie co najskor zvladnete a budete zohrani uz vo stvorici. ❤❤❤❤

hariet
1. jún 2021

@wodanka viem co myslis, ale ono je to strasne smutne v podstate. Lebo profi by malo byt nieco extra a viac ako DD, ako rodina a nie, ze nemame na neho cas, preto nechodime von a cely den je pyzame a nedavame prikrmy. Ale neboj sa, on sa rychlo nauci a privykne vasmu rezimu, aj ked to urcite chce vela trpezlivosti a lasky.

berginkan
2. jún 2021

@wodanka ale to nie je tym ze bol v profi rodine.

miriam439
2. jún 2021

@wodanka Ja to teraz nemyslím v zlom, čo napíšem, len tak ako môj názor, dobre?
Čo keby ste skúsili brať to dieťatko ako jedinečné, lebo ono také je. Skúste neporovnavať s prvým dieťatkom, lebo možno budete stále z neho sklamaná.
Odkiaľ máte informácie, že nemalo prikrmy, nekočíkovalo sa a bolo len v overaloch? Myslíte si to alebo povedala profi mama?
Poznám bio detičky, ktoré revú pri jedle, ako by ich z kože drali, iné zase neznášajú kočík, či preobliekanie... Iné neznášajú strihanie nechtíkov, kúpanie a rôzne iné veci... alebo proste "nespolupracujú". My sme síce brali 11 mesačné dieťa, nemyslím, že by bolo v profi rodine zanedbávané, ale ja som nemala teda očakávania, že bude v niečom spolupracovať - a vaše má len 5-6 mesiacov, je to maličké bábo, bude sa vyvíjať vlastným tempom a vy mu budete pomáhať...
Možno je len pohodlné a bude také celý život. Sú deti akčné a sú deti pohodlné, sú deti rýchle a sú deti pomalé....
Náš malý si pesničku zapamätá takmer dokonale po prvom počutí, ale naučiť ho nejakej praktickej zručnosti je takmer nemožné a vyžaduje to enormné úsilie a svätú trpezlivosť... a keď pritlačím, že musí, tak zúri... ale proste taký je...
A napríklad, naučil sa najprv chodiť až potom štvornožkovať... takže rátajte s tým, že on proste pôjde svojim tempom a nemusí to byť zanedbaním v profi rodine (ale aj môže, nevylučujem to).
Hlavne ho skúste brať takého, aký je, je jedinečný a bude taký celý život.