Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@srdiecko35 Prva mi na prvej interakcii pripadala cudna, na tretej to uz bolo moje dieta. Druha sa mi na prvej interakcii pacila, vztah prisiel neskor.
@srdiecko35 u mna az 2 tyzdne potom, ako sme ho mali doma a zrazu to tam bolo ❤️ pomaly postupne a stale viac a viac ❤️❤️❤️
Žienky, mňa na tieto pocity pripravila švagriná, ktorá má dve svoje bio deti a vraj u oboch city prišli až neskôr po pôrode... a to nemala žiadnu popôrodnú depresiu alebo iné podobné problémy...
Takže vôbec sa nečudujte takýmto pocitom, však nie sme stroje, aby sme ľúbili na pokyn... a to sú pre nás cudzie deti, ktoré sa stanú "našimi", takže aj city prídu postupne...
@srdiecko35 no nám poslali fotky malej keď mala 3 mesiace, v čase keď nám ju ponúkli mala 9 mesiacov. Mne sa na fotkách celkom pozdávala, mužovi až tak nie a aktuálne fotky nemali. Tiež sme tam išli so zmiešanými pocitmi. Ale akonáhle sme ju zbadali,bola to láska na prvý pohľad aj z našej aj z jej strany. Tak prajem veľa šťastia, nech to aj vám dobre dopadne.
tiez sa obavam, ze pri druhom by som to mala tazsie. Predsalen rodina je uz zohrata, prve dietatko dostava tolko lasky a pozornosti, uz sme zohrata 3-ka. Pri syncekovi to bola laska na 1. pohlad, aj v bio rodine tu pozornost treba zrazu delit na 2 casti. Drzim palce @wodanka nech si pekne vsetci 4 na seba zvyknete a je vam dobre ❤️
@wodanka som presvedcena, ze ju budes lubit rovnako ako syna a rozdiely budes robit, ale len tie primerane veku. 🙂
Dalsie dieta v rodine uplne rozhadze zabehnuty rezim + laska nie je na povel, takze vsetko je to uplne normalne.
Bude lepsie 🙂
@kattyb
@joannita
@jesienka22
@berginkan , dakujem vam všetkym za povzbudivé slová....pomohli...chystáme sa na prvú interakciu..tak uvidíme....
@nikadomi aj tebe dakujem 🙂
@srdiecko35 ahoj, po fotkach sme vedeli, ze do toho ideme, po prvej interakcii nam bolo jasne, ze toto je nas syn, ale take to ozajstne zamilovanie sa do babatka, dietatka, u mna prislo asi az po dvoch mesiacoch. 😍
@srdiecko35 vidiet na fotkach a potom stretnutie nazivo su 2 rozne veci. Na fotkach, ktore boli este aj v zlej kvalite bol maly klasicke pokrcene par dnove mimino a v skutocnosti sa nam hned velmi pacil a bol proste nas. Drzim palce, aby to stretnutie bolo co najkrajsie ❤️
@ninquewen hej, mas pravdu....videli sme fotky a potom už aj video, hned tam bol rozdiel....tak uvidíme v skutočnosti, dufam, že si padneme do oka...aj ked pri prvej interakcii čakám skôr plač od malej...
@hariet dakujem 🙂
Ahojte tak konečne už aj mi sme zapísaný ❤️❤️ Tak už iba zostava čakať a čakať a zase čakať 🙉 ... čo tu čítam baby normálne mám aj ja strach ... určite každá jedna mamina budete to babo čo príde ľúbiť verím tomu a každej jednej z nás držím silno palčeky a nech mame tie ❤️ Deturence čo najskôr doma ❤️❤️
@hariet je to presne ako píšeš. Už sme boli zabehnutí, mali svoj režim, ale taktiež plány na výlety a zrazu je všetko inak.
Malý je zlatý, ale chýba mu veľa návykov, ktoré by podľa mňa 6 mesačne dieťa už malo mať. Veľkú rolu v tom zohráva to, že profi mama mala v rovnakom čase doma 2 malé bábätka s rozdielom 2 mesiace. Každé malo iný režim, iné potreby a ona bola rada, že stíha uspokojovať aspoň tie základné. A na malom to je vidno, nerozumie co to znamená prikrm, čo obliecť, ísť von v kočíku. Takže o to ťažšie zo celé je.
@rebekarebekova ďakujem, lepší sa to. I keď niekedy mi je ľúto za časom pred ním, keď všetko bolo také "easy".
@wodanka comu nerozumie? Ma 5 mesiacov, ci?
@wodanka my sme brali starsie deticke a vsetko sme ich ucili.
@berginkan @rebekarebekova ja som to myslela v zmysle, že nerozumie, lebo príkrmy zatiaľ nejedol, nevie čo je to ísť von na prechádzku, rozumej boji sa kočíka, keď ho idem prezliecť a hovorím sem dame ručičku, tak "nespolupracuje", lebo ho nikto neprezliekal, skoro stále bol v len v pyzamovom overale.
Mam staršieho, tak viem, ako to fungovalo s ním. Tu tomu tak nie je, takže sa všetko ešte len učíme.
@wodanka juj, no my sme tiez syna dostali 6mesacneho a toto som veru necakala, ze bude vediet 😅 taktiez bol iba na mlieku, prikrmovat som zacala od tretieho dna co bol u nas, tiez sa nekocikoval ani nenosil v nosici, spolupracovat pri obliekani zacal az tak po prvych narodeninach a sediet tiez 😁 my sme isli tak vlastnym tempom, brala som to tak, ze je to novorodenec, co sa prave u nas narodil a musi sa vsetko nove naucit postupne. Drzim palce, nech toto obdobie co najskor zvladnete a budete zohrani uz vo stvorici. ❤❤❤❤
@wodanka viem co myslis, ale ono je to strasne smutne v podstate. Lebo profi by malo byt nieco extra a viac ako DD, ako rodina a nie, ze nemame na neho cas, preto nechodime von a cely den je pyzame a nedavame prikrmy. Ale neboj sa, on sa rychlo nauci a privykne vasmu rezimu, aj ked to urcite chce vela trpezlivosti a lasky.
@wodanka Ja to teraz nemyslím v zlom, čo napíšem, len tak ako môj názor, dobre?
Čo keby ste skúsili brať to dieťatko ako jedinečné, lebo ono také je. Skúste neporovnavať s prvým dieťatkom, lebo možno budete stále z neho sklamaná.
Odkiaľ máte informácie, že nemalo prikrmy, nekočíkovalo sa a bolo len v overaloch? Myslíte si to alebo povedala profi mama?
Poznám bio detičky, ktoré revú pri jedle, ako by ich z kože drali, iné zase neznášajú kočík, či preobliekanie... Iné neznášajú strihanie nechtíkov, kúpanie a rôzne iné veci... alebo proste "nespolupracujú". My sme síce brali 11 mesačné dieťa, nemyslím, že by bolo v profi rodine zanedbávané, ale ja som nemala teda očakávania, že bude v niečom spolupracovať - a vaše má len 5-6 mesiacov, je to maličké bábo, bude sa vyvíjať vlastným tempom a vy mu budete pomáhať...
Možno je len pohodlné a bude také celý život. Sú deti akčné a sú deti pohodlné, sú deti rýchle a sú deti pomalé....
Náš malý si pesničku zapamätá takmer dokonale po prvom počutí, ale naučiť ho nejakej praktickej zručnosti je takmer nemožné a vyžaduje to enormné úsilie a svätú trpezlivosť... a keď pritlačím, že musí, tak zúri... ale proste taký je...
A napríklad, naučil sa najprv chodiť až potom štvornožkovať... takže rátajte s tým, že on proste pôjde svojim tempom a nemusí to byť zanedbaním v profi rodine (ale aj môže, nevylučujem to).
Hlavne ho skúste brať takého, aký je, je jedinečný a bude taký celý život.

@srdiecko35 jasne chapem. u nas obidvoch az pri druhej interakcii. samozrejme ze video a foto sa nam pacilo ved dieta zlate 😂 ale ta chemia az osobne a neskor. lebo mi aj vonal ☺️