icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

marcelarefat
30. jún 2021

@miriam439 ja som to tak mala uvedené v návrhu a sudkyňa to potom zakomponovala do rozhodnutia ( malý mal súdom pridelené meno) takže som ho celé menila. No a na matrike mimpotom vystavili novy rodný list rovno z menom ktoré bolo uvedené v rozsudku. Neplatila som nič na matrike

marcelarefat
30. jún 2021

@jesienka22 a zasa sa potvrdilo ,že čo platí u jedného u druhého už nie

marcelarefat
30. jún 2021

@joannita mne kurátorka písala návrh a napísali sme že malého volammo mene .... A napísali sme,že mu ho budem aj na to meno meniť a vidíš, sudkyňa to akceptovala a do rozhodnutia dala meno ako sa bude malý volať. Uviedla krstné aj priezvisko a na základe toho mi aj tak vystavili nový rodný list. Čo kraj to iný mrav.

joannita
1. júl 2021

@marcelarefat no, ved sme na Slovensku 😁
Ale ono je to v podstate jedno, rozdiel je len v tom, ze musis pockat na matrike o pol hodku dlhsie, aby vystavili rodny list aj s novym menom....

sincerity
1. júl 2021

@tatiana198888 my sme tak 20 km od Senca. Kľudne sa ozvi.

sincerity
1. júl 2021

Ahojte. Náhodou niekto v poslednej dobe neriešil návrh na neodkladné spolu s návrhom na predosvojiteľskú starostlivosť? A bol by ochotný to poslať? Ďakujem!

djura
1. júl 2021

@sincerity jasne pošli mi spravu prosím s mailom 🙂

sincerity
1. júl 2021

@djura ďakujem veľmi pekne

very_sad
1. júl 2021

@djura aj ja poprosím poslať, ďakujem

djura
1. júl 2021

@very_sad mail prosím do spravy zaslať

jesienka22
2. júl 2021

Ahojte, vybavovali ste niekto obciansky iba s neodkladnym?

kattyb
2. júl 2021

@jesienka22 ja pas. Obciansky mi doporucili vybavit az ked bude mat zmenený trvalý pobyt.

very_sad
2. júl 2021

@djura poslala som, ďakujem

santamonica
3. júl 2021

@miriam439 ahoj, nášmu malému bolo zmenené krstné meno počas našej predosvojitelskej a požiadala o zmenu kuratela....súd to potvrdil a malý dostal nový RL s novým menom a pôvodným priezviskom. Pri poslednom súde sudkyňa automaticky do rozhodnutia udala naše priezvisko, nemuseli sme žiadať.

ereska
5. júl 2021

Ahojte prosím vás aké všetky doklady potrebujem k návrhu na osvojenie

very_sad
5. júl 2021

Ahojte ado mamy, ak môžem, zaujímalo by ma, ako s odstupom času hodnotíte adopciu? . Môžem sa spýtať tak úprimne, možno to vyznie zvláštne, ale nelutovali ste Vaše rozhodnutie niekedy? my čakáme 4 roky a pomaly sa to blíži, možno za pol roka, za rok, ktovie... A čím je to bližšie, stále nad tým rozmýšľam a začínam mať pochybnosti ci to všetko zvládneme, či robíme dobre, vyše 12 rokov sme sa snažili o vlastné a nebolo nám dopriate, tak sme sa rozhodli ísť do adopcie. Mam obavy z toho, či tu zmenu zvládneme, toľko rokov sme dvaja, mame ak to tak môžem povedať pohodlný život, dobru prácu. Co keď to proste nebudeme zvládať? Zrazu sa nás život úplne zmení a už nebude taký pohodlný. Dúfam že mi rozumiete a nebudete ma odcudzovat za moju úprimnosť a pocity. Mali ste aj vy
také obavy? Je to normálne? Ach neviem sa z tohoto kruhu vymotat. Prečo sa proste iba neteším? Nevyznám sa v sebe... Ospravedlňujem sa za úprimnosť, ale potrebovala som to zo seba dostať...

ereska
5. júl 2021

@very_sad ahoj moja každý má možno chvíľami obavy niečo no ja ti môžem pomalí po 9 mesiacoch povedať ze to bolo to najlepšie čo sme v živote urobili naplnilo to naše životy a keď vidím drobčeka aký je šťastný spokojný je to dokonale nikdy neľutujem že sme sa na to dali lepšie sme sa naozaj nevedeli rozhodnúť určite zahod pochybnosti stojí to za všetko

joannita
5. júl 2021

@very_sad je to najuzasnejsia vec, aku som kedy urobila. A to som mala tiez pekny pohodlny mestsky zivot predtym, cica z Bratislavy, dobra praca, kamosky, mesto, nakupy, nove handry 😆🤷‍♀️ A zrazu prisiel maly a ja teraz nechapem, co som predtym vlastne robila vo volnom case, neviem si normalne spomenut 😆
Jedno dieta sa da krasne zvladnut, nemusis mat obavy. Pre mna je materská naozaj dovolenka, cely den sa venujes dietatu, sebe, domacnosti, ihrisko, vylety.... A manzelovi samozrejme....
Samozrejme kazda to vnimame inak, pre jednu je aj jedno dieta narocne, pre inu nie, musis si len spravne zadelit cas 😉

hariet
5. júl 2021

@very_sad je pravda, ze ked sme aj my dosiahli urcity vek a po tych rokoch sa zacali aj zmierovat s bezdetnostou, prisli obcas presne tieto iste otazky. Zacalo nam uz byt aj celkom dobre, ale samozrejme, ze sme chceli stale velmi dietatko. My sme ale az tak dlho necakali (rok a 8 mes.), tak zavaleni pracou sme tieto myslienky zahnali a cakali co bude 🙂) Odkedy mame maleho, nas zivot sa zmenil, ale sme urcite stastnejsi aj ked o trosku viac unaveni🙂. S malym dietatom sa proste nenudis, stale sa vyvija, riesite vkuse nieco nove. Ani na sekundu sme nase rozhodnutie neolutovali, je to nas vysnivany uzasny syncek, ktoreho velmi lubime.

berginkan
5. júl 2021

@very_sad nie si sama, pises asi 100 prispevok s tymto znenim. pohoda. kazdy to mame inak a obavy su na mieste. uz sme tu pisali viacere starsie ze to bolo s miminkom narocne kvoli spanku atd. ono sa to ale spravi a je uzasne ze najma my zeny najdeme vzdy tu silu. nabije ta energiou, budete mat isto novy vietor a pre vas asi aj zmysel zivota mozno aj ked ja toto neuznavam a ani to tak nema, ze dieta je zmysel nasich zivot a nic lepsie nie je. je 😀 ale teda nelutujeme a iba na zaciatku sme si hovorili ci nam bolo toto treba 😀 samozrejme nebolo to naozaj, iba chvilkova slabost

laura1994
6. júl 2021

Ahojte žienky. Možno si ma pamätate, riešila som materskú, ale nemala som z CDR protokol o prevzatí ( nemám ho do dnešného dňa ) , miesto toho som napísala čestné vyhlásenie a dnes mi prišiel papier zo sociálnej poisťovne, že mi materskú schválili tak ako som aj žiadala. Ak má niekto ešte takýto problém z CDR tak len som vám chcela povedať, že je aj možnosť miesto protokolu o prevzatí dať čestné vyhlásenie. Zároveň vám všetkým ďakujem za pomoc a rady ❤️❤️❤️❤️

ereska
6. júl 2021

@evkasus ahoj prosím ta vy ste teraz riešili osvojenie potrebuješ výpisy z registra trestov potom od lekára na novo papiere že sme ôk a co ešte sa prikladá k návrhu na osvojenie

laura1994
6. júl 2021

@ereska aj my sme to riešili teraz pred mesiacom všetko na novo sme dávali aj z katastra sme si stiahli list vlastníctva

ereska
6. júl 2021

@laura1994 no my bývame v rodičovskom dome tak to nebudeme potrebovať a co sa prosím ta ešte tam dava rodný list aj sobášny? A aj tie rozhodnutia predosvojitelska? Co ešte?

laura1994
6. júl 2021

@ereska pošlem do správy

tulinka85
6. júl 2021

Dievčatá neviete ako je teraz na tom BA kraj ? Dajú sa podmienky zmeniť aj počas čakania ? My sme v zozname presne 2 roky, chceli by sme zmeniť etnikum - vzali by sme aj dieťa iného etnika. Do zoznamu sa potom dostaneme opäť na koniec ? Ďakujem.

ereska
6. júl 2021

@laura1994 ďakujem

andrea_82
6. júl 2021

@tulinka85 ak cakate 2 roky, nebudete robit aktualizaciu? Idealne je to zmenit vtedy. A nie, nedostanete sa na koniec radu.

tulinka85
6. júl 2021

@andrea_82 super ďakujem...áno v auguste/ septembri by sme mali začať robiť aktualizáciu po dvoch rokoch.. Momentálne sme cca na 115 mieste (začínali sme 250.) Rozmýšľala som, že zmeníme etnikum, snáď to pôjde trošku rýchlejšie ..uvidíme

jesienka22
6. júl 2021

@tulinka85 na romskeho chlapca by ste mali byt potom na prvych miestach, na dievca este cca pol roka