Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@striga8658 wau, gratulácia, dvojičky, my čakáme 4 roky trenčiansky kraj a sme 10 ty... ako je toto vôbec možné, ja tomu fakt nerozumiem.. Viem, už sa to tu veľa krát riešilo, ale proste mi to hlava neberie, take obrovské rozdiely v čakacich dobách. Áno, viem, že lepšie ako Košice, Prešov, alebo tak, tí čakajú aj 8, 10 rokov, proste to je neuveriteľné.. ...samozrejme zelám všetko dobre a teším sa s Vami 🙂
@very_sad ďakujeme pekne, no ja viem, že iné kraje, sú na tom horšie, pravdaže Vám prajem, tiež aby ste sa rýchlo dočkali vášho dieťatka
@very_sad 10ty? Tak hlavu hore, cakanie je uz u konca, kazdu chvilu to moze byt. 😘
@rebekarebekova ďakujem za tvoje povzbudivé slová, ale nám povedali ze ešte cca rok, takže tak. Čakanie je nekonečné, ale tak verím, ze budúci rok bude konečne ten náš❤️
@very_sad rok? Tak drzim palce nech je to menej.
Ahojte ,chcem sa spytat ci sa niekomu ozvali ked sa narodil bio surodenec a neboli ste zapisani v zozname ?
@simona2007 nam povedali, ze musime byt zapisani, inac sa neozvu
@kikuska_wedge
Nám tiez ..my uz 2 osvojene deti mame ..zvazujeme len ak by sa nahodou podaril bio surodenec ..lenze to sa stat ani nemusi ..takze prave preto sa nam nechce ist do dalsej pripravy a kazde 2 roky robit aktualizaciu .
@simona2007 tym, ze uz mate 2 by som zavolala na upsvar a vyslovene vysvetlila situaciu.
Alebo ak sa nebude dat, tak aktualizacia vas "nezabije", ci? To bude par hodin len..
@simona2007 my sme sa presne z tohto dovodu dali zapisat. Inac sme do dalsej adopcie vtedy nechceli ist. No a som rada, lebo som zatuzila este po drobcekovi a uz aj pomaly budeme na rade.
Ahojte.. prosím vás vedeli by sme mi poradiť nejakú literatúru z oblasti detskej straumy a jej vplyvu na mozog a celkovo správanie.. našla som “Nádej na uzdravenie” ale všade vypredané..vďaka
@sincerity krasna rodinka🤩
Ahojte dievčatá 😊Sem tam si vas precitam, ale neprispievam🙄My sme cakali na nášho krasavca 5 rokov, az nam pred mesiacom volali zo socialky, ze sa narodil zdravy, biely chlapcek z anonymneho porodu, ci sa chceme prist na neho pozriet😊Tak sme isli a bola to laska na prvý pohlad❤️Uz ho mame 3 tyzdne doma a je to neskutocne stastie😘😘😘Oplati sa cakat😘Drzim vsetkym palce, nech mate cim skor deticky doma😘
@janielka333 a odkiaľ ste? Presne 5 rokov? My sme mali nedávno 4 roky.. To ste pekne rýchlo vybavili, podľa toho č píšeš do týždňa ste ho mali doma, fakt, mega rýchlosť. Moc gratulujem ❤️ a už Vás predtým oslovili, či prvý krát?
@janielka333 Gratulujeeeem ❤️, už len si užívať tie krásne chvíle...verím, že aj my budeme už čoskoro 🤷
@very_sad my sme z Trenčína, v septembri by bolo 5 rokov😊necele 2 tyzdne bol v porodnici, a potom sme ho brali domov😊ano oslovili nas predtym raz, to bolo poloromske babatko😉
@tulinka85 ďakujem 🙏🙏🙏
ahojte, baby, vedeli ste, že keď máte nárok na rodičovský príspevok aj dlhšie ako do veku 3 rokov dietata, napr. do 4 rokov, tak ak prebehne osvojitelsky súd skôr, napr. keď ma 2 a pol, tak už to neplatí? Už máte nárok iba do jeho veku 3 roky? Tak ja som to nevedela, vraj nás mala kuratela na to upozorniť, čo sa nestalo, prišla som na to tak, že mi prestal rodičovský chodiť, iba prídavky. Takže teraz musím riešiť vypoved zo starej prace, žiadať OCRku na socialke a vraj možno budeme mat nárok na covid rodičak, ale keďže malý ide od septembra do škôlky, tak asi nemáme nárok. Tak sa teším, zasa chaos, 2x mi upsvar telefonicky aj na papieri potvrdil, že mám nárok do 1/22 a teraz budem akurát tak hľadať prácu. Tak si na to dajte pozor.
@santamonica vobec nerozumiem ako to myslis, ale narok na RP pri osvojenom dietati mas 3 roky od pravoplatnosti prveho sudu o zvereni (cize bud od neodkladneho, alebo predosvojitelskeho sudu).
Urcite nie do 3 rokov veku dietata, to maju bezni rodicia.
Takze kedy vam bolo dieta zverene?
Este nic neries kym sa tu neporadis, lebo uradnicky same nevedia!
@santamonica toto som presne ja riešila, že ma chceli o jeden mesiac okefnut. Nakoniec sa môj zamestnávateľ do toho obul a porobil vietor v BA na ústredí a poslali našim tetuskam do TN pripis o tom, že mám nárok 3 roky od prvého právoplatného zverejnia súdom. Takže nedaj sa odbiť. Určite nie do 3 rokov dieťaťa!!!
@santamonica a riešila som to tu aj s babami asi 1,5 roka dozadu.

@janakjk ďakujem