icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

joannita
25. aug 2021

@santamonica to je strasne tela 🤦‍♀️
Ked chces, odfotim ti nase rozhodnutia a prekryjem udaje, nech to teda vidi.
Cize ona takto okradla ostatnych o tolke peniaze hej? Este sa tym aj pochvali.
Povedala by som jej, ze to budes hnat az na najvyssie miesta a este podas na nu zalobu ze si kvoli nej prisla o miesto (to si vymyslis samozrejme) Ako ja by som ju zdeptala uplne. Pravnika by som na nu vytasila, VSETKO.
to je aky okres ak sa mozem opytat?

santamonica
25. aug 2021

@joannita už som sa jej povyhrazala, je to DS.

joannita
25. aug 2021

@santamonica a este jej napis oficialny email, kde ju upozornis na to, ze ak ti to neprizna, das ju na sud, o ktorom si presvedcena na 1000% ze ti da za pravdu (lebo dalsim x zenam bol priznany RP tak ako ma byt) a ze potom vazena pani nebude platit len dlznu sumu, ale z vlastneho bude platit sudne trovy a to bude vyssia suma ako dlzna suma samotna. Postrasila by som ju veeelmi

joannita
25. aug 2021

@santamonica tam poznam nejakych ludi, ked chces, napis mi do spravy jej meno. Alebo ak sa nebojis, kludne verejne 😆

nikadomi
25. aug 2021

@joannita
@santamonica
Hádam to tu môžem dať.. ja som potrebovala doklad o poberaní rodičovského- vyžiadala som z upsvaru a prišlo mi toto.. potvrdenie o poberaní v trvaní troch rokov od zverenia neodkladka. Malá je narodená v decembri..

santamonica
25. aug 2021

@nikadomi ahoj, toto mam aj ja, dokonca 2x, potvrdene najskôr z BA a po presťahovaní z DS....ze narok do 1/22....a realne naposledy vyplatili RP v júli za jún, keď mal maly 3 roky. Adoptovany bol v marci.
Radšej tam v decembri zájdi a over si to znovu, aby ta neprekvapili ako mňa.

zuzlicek44
25. aug 2021

Ahojte. Ja som sa teraz asi úplne doplietla z toho všetkého čo čítam.( Ináč ste perfektne že sa tak vyznáte v danej oblasti) 😉
Pochopila som správne že rodičovský príspevok sa vypláca 3roky od kedy máme dieťa doma,čiže od.vykonatelnosti neodkladneho opatrenia?

joannita
25. aug 2021

@santamonica
@nikadomi aj ja to mam a RP mi chodi tak ako ma, prave som doslala posledny a bez problemov. Teta na urade v DS sa snazi byt velmi dolezita, ignoruje rozhodnutia vyssich miest

joannita
25. aug 2021

@zuzlicek44 3 roky od pravoplatnosti predbezneho, nie od vykonatelnosti.

zuzlicek44
25. aug 2021

@joannita predbezko je neodkladne? 😁

joannita
25. aug 2021

@zuzlicek44 ano 🙂 to sa to starom volalo predbezne opatrenie

marcelarefat
25. aug 2021

@santamonica už s ňou nič nerieš, napíš podnet na prešetrenie na ustredie do BA. Aj ja som s tetuskami na úrade nič nepohla, išli si stále svoje ako motorová píla. Len u mňa vznikol problém, že ja som mala nastúpiť do zamestnania po RD od 1.6 tak som to mala v žiadosti, 3 roky od prvého právoplatného zverrnia. A zrazu bum, že posledný rodicak mi bude vyplatený za apríl. Takže by mi vznikla dieťa mesiac u zamestnávateľa, v odvodoch do soc.poistovne a aj zdravotnej. Tak sa obul môj zamestnávateľ do toho a vydupal to na ústredí v Ba ktoré rozposlala potom tetuskam pripis na celý upsvr. Panička mi potom volala už s iným tónom, že dostali pripis z ústredia a príspevok mi bude riadne vyplatený. Sú to mrchy, treba si dať na to bacha a fakt osloviť vyššie inštitúcie. Mne keď som si bola vybavovať rodicak tak mi sama povedala jej kolegyna,že ho budem poberať 3 roky od prvého súdneho zvernia. Ale písomné to nedostanes. Tak som si aj v práci dávala žiadosť na čerpanie rodičovskej. Mali z toho tam tiež chaos, že len do 3 rokov ale behom 5 minút si to naštudovali a ospravedlnili sa mi,že mám pravdu. Dokonca ma upozornili, že môžem aj 3 roky po MD čerpať ale už bez finančných príspevkov.

jesienka22
25. aug 2021

@santamonica Skus zavolat na ministerstvo. A nenechaj sa odbyt. Ja som podobne riesila pri prispevku pri narodeni. Na urade pani presvedcena o tom, ze jedine ona vie najlepsie citat zakon. Z ministerstva ju potom "upratali".

miriam439
26. aug 2021

@marcelarefat
Ak môžem, ja ešte dodám k tvojmu príspevku, aby žienky vedeli, že v tvojej práci sa to riešilo aj na vyšších miestach (sa mi zdá, že až cez právne oddelenie), takže nie len nejaká obyčajná mzdová účtovníčka v malej súkromnej firmičke (samozrejme, že takéto účtovníčky neodsudzujem, že sú neznalé zákonov, ja sama som robila účtovníctvo v súkromnej firme).

louboutins
26. aug 2021

@very_sad ja som pritom uplne v poriadku. Prvy pokus vobec nic a druhykrat mi po 14 dnoch z krvi zistili zvysene HCG a o tyzden uz nebolo zvysene. Cudne. Doteraz tomu nerozumiem a to som aj mala dve ciarky na teste.

joannita
26. aug 2021

@louboutins no to je biochemicke tehotenstvo, cize "nieco" tam vzniklo, ale nevyvinulo sa, stava sa to bezne a velmi casto.

santamonica
26. aug 2021

@jesienka22 ahoj, tam mi akoze v tom nepomohli, ale dali mi dobry kontakt na pani na ustredi upsvaru, ktora koordinuje vsetky pracoviska ohladom davok a pod. A tato pani mi potvrdila, ze narok mam ako vravim, 3 roky od neodkladneho, osvojenie ani vek tam nehra rolu ( teda do 6 rokov max.), no a ze mam tej pani uradnicke v DS dat na nu cislo, nech jej zavola a ona jej to vysvetli.......tak ja to tam osobne odnesiem v pondelok a som zvedava, ci sa budem musiet rozculit, uz mam aj tak tlak 180 na 100........miesto toho aby som sa venovala malemu tu studujem zakony a obvolavam ludi........

srdiecko35
26. aug 2021

ahojte, ako je to s navštevou dietata v detskom domove, ak čakáme este na sud. pojednávanie o povzbavení rodič. práv matky? že radšej neodporučajú návštevy, aby to neako neublížilo dietatu? mate skúsenosti?

very_sad
26. aug 2021

@louboutins imunológiu máš vyšetrenu? Ci nevytvaras protilátky.

tecko28
26. aug 2021

@srdiecko35 vy este stale cakate? 😲 Akurat som na teba myslela, ze ako ste pokrocili.

marcelarefat
26. aug 2021

@miriam439 áno presne tak.

miriam439
26. aug 2021

@santamonica Môžem veľmi pekne poprosiť, ak by si bola ochotná, napísať mi do súkr. správy číslo/mail na tú pani (aj meno) z ústredia UPSVAR, či by nevedela pomôcť aj mne, ale v trošku inej veci, ale tiež sa to týka dávok z UPSVAR?
Budem ti naozaj veľmi vďačná.

santamonica
27. aug 2021

@miriam439 ahoj, pošlem ti, len nie som doma teraz

rebekarebekova
27. aug 2021

@santamonica aj ja poprosim velmi pekne kontakt na pani. Uz to vidim, ze aj u nas bude problem. So vsetkym moznym bol ale doteraz smw poriesili.
Dakujem a drzim palce.

louboutins
27. aug 2021

@very_sad mam praveze vsetko v poriadku. Pocas cakania na adopciu ( min 2 roky) ideme skusit teraz este jedno IVF.

very_sad
27. aug 2021

@louboutins v akom centre, ak sa môžem spýtať?

louboutins
28. aug 2021

@very_sad v Repromedike

laura1994
29. aug 2021

Ahojte, tak znova sa vám prihovarame. Tiborko mal 22.8. pol ročné výročie.

tecko28
29. aug 2021
miriam439
29. aug 2021

@laura1994 Krásny malý smejko, joj ako by som ho vystiskala. 😍😘😍😘😍😘😍😘