Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@very_sad dievčence tak dnes som volala do Trenčína a momentálne 20 v poradí o 1 miestečko sme sa pohli .Tak som vďačná aj za to ❤️
@floriss146 super, dúfam ze tomu dobre rozumiem, že tým pádom aj my, keď sme pred Vami a nikto nám nevolal, tak mi z toho vychádza, ze musel pár na prvých miestach dostať babo 🤗dobre tomu rozumiem? Ci? 🤷🙂
@very_sad tiež si to tak vysvetlujem,keď sa posúvame 😉
@very_sad tak, teoreticky mohol aj niekto v tých prvých 20 miestach, čo čaká @floriss146 vypadnúť aj inak. Napr. to vzdali (mohlo sa im podariť prirodzene alebo sa rozviedli...) alebo majú pozastavenú žiadosť. Ale tiež si skôr myslím, že detičky nejaké sú. Málo, ale pomaly sa to posúva. 🙂
ahojte baby, takze rodičovský príspevok 3 roky od 1. súdneho rozhodnutia neplatí ani podľa riaditeľky odboru soc. vecí a rodiny v DS. S úsmevom mi povedala, že to prešetruje kolegyňka....ta istá, čo mi písala tie bludy. A ze nevie, koľko to bude trvať, že možno týždeň, dva, ktovie.
Co na tom, že ja vlastne som teda asi na neplatenom volne, o ktorom nevie ani môj zamestnávateľ poriadne, že mi nikto neplatí zdravotnú....ze visím vo vzduchu.
Žiadne argumenty, ani vyhrážky na nich neplatia.
Ja neviem, či musím právnika ozaj hľadať, taka som rozculena.
@santamonica a ta z ustredia co si pisala? Ze zavola tejto ochechule a vysvetli jej to? Pisala si aj na ministerstvo atd?
Co sa tyka zamestnavatela, ten nema nic s RP, s nim riesis rod. Dovolenku, to su 2 rozdielne veci. Na RD mas narok 3 roky od skoncenia MD, cize urcite si nedavaj NEPLATENE VOLNO!! Ty si na RD aj ked momentalne nepoberas RP.
Zacni to riesit na vyssich miestach, lebo takto sa nikam nepohnes. Drzim palce 💪
@santamonica rodicovsky prispevok a rodicovska dovolenka su dve rozne veci, podla roznych zakonov a s odlisnymi podmienkami. S tym neplatenym volnom si nemusis robit starosti, aj keby ti ten prispevok nevyplacali. Rodicovsku dovolenku riesi zakonnik prace a tam mas narok urcite. Upsvar, aj keby o rodicovskom prispevku rozhodoval hocijako, tam nema ziadnu kompetenciu, ani to, ze za teba stat plati zdravotne a socialne poistenie to neovplyvni.
@joannita no, pani z ustredia som sa uz dovolala, keď som jej povedala, co tá riaditeľka, tak sa normálne rozculila, že čo tam taka osoba vôbec robí a sľúbila mi, že tam zavolá. Tak čakám.
@santamonica daj vediet potom 🙏 Toto je normalne ako napinavy serial
@santamonica Dúfam, že tam narobí poriadny prievan.Drzim palce!
Ahojte, takže náš status, trenčiansky kraj, naše požiadavky, biely zdravý novorodenec... zapísaný sme od 7 /2017... mi to nedalo a dnes som tam zavolala, sme na čísle 9, čiže moje výpočty boli správne. Ale na prvých miestach je par, ktorý chce iba dievčatko a jeden pár, ktorý chce staršie dieťatko, takže sme teoreticky na čísle 7❤️ povedala tetuska a ostatny majú také podmienky ako my. V októbri ďalšia aktualizácia, a tetuska povedala ze cca 5 rokov mame počítať, ale, samozrejme, že to môže byť aj skôr. Ale stále je to veľmi spomalené, takže tak.
@very_sad Zacina ti "tehotenstvo" 😉 niekde to vase babo uz mozno pocali.
@jesienka22 to si krásne napísala 🙂💐
@very_sad hej ten posun môže byť aj ,tak veru že sa zmenila situácia a už nie su v poradovníku...Tak daj vedieť čo si sa dozvedela,keď budeš volať 😉
@very_sad teraz čítam,že si tam už dnes volala 😉
ahojte dievčatá, prosím vás aká je suma "opakovaný príspevok na dieťa" ??? práve nám to schválili ale vyplácať začnú samozrejme 10/2021 tak pýtam sa len informatívne isto má niektora lepšie vedomosti ako ja v tomto smere 🙂 ďakujem pekne

@janakjk ahoj , viem že to tak je😉 nevadí vyčkame... Ináč počas korony sa to pohlo celkom pekne, ešte minulý rok 12/2020 sme boli na 74 mieste.