Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@aliziana dakujeeem ❤
@rebekarebekova Priezvisko sa pri osvojeni meni podla zakona o rodine, tj ak aj nebude v navrhu, sud by mal zmenit aj tak. Potrebne by to bolo asi, ak by manzelia mali ine priezvisko. Podla mna ale nie je ziadny dovod to tam nedat. Aspon sa vyhnete tomu, ze sud by zabudol 😁. Dava sa to ako pisala aliziana.
@kikuska_wedge bože. Verím že je to na nervy.
Ahojte dievčata nemohli by ste mi niektora súrne poslať vzor neotkladaneho opatrenia čo ste vy podavali na súd ? Leno potrebujeme pomoc prosímm
Ahojte, nevedomky som tu rozpútala diskusiu o poradí, verte ani my nechápeme doteraz, prečo zavolali práve nám, bolo mi povedané len toľko že ziadatelia pred nami mali iné požiadavky a pod. Alebo naozaj ako píšete len skúšajú, ponúkať.
V tomto s vami plne súhlasím, keď je dané poradie tak sa má ísť doradu a nie halabala, koho si úradníčka vyberie.
Držím všetkým čakatelkam palce aby to ubehlo co najrýchlejšie
@miro100 diskusiou sa netrap. Zo ❤ ti to prajeme a drzime palce. A daj vediet co malicka.
Kolko vám trvalo kím vám odklepli neotkladko?
@andreasmola Nám cca mesiac
@kikuska_wedge ďakujem ☺ no je nádherná a dúfam čoskoro naša
@andreasmola tri týždne
Ahojte žienky, chcela by som sa vás opýtať, či mi niekto nevie poradiť. Predosvojitelsku súd nadobudol právoplatnosť 30.9.. Kedy môžeme najskôr podať o osvojenie? Až 30.6.? Bude sa nám spis presúvať vraj na súd nášho trvalého bydliska. Čiže rátam, že kým vytýčia pojednávanie bude to strašne dlho trvať. Ďakujem.
@laura1994 podat mozete aj o 3 mesiace skor. Nez vytycia pojednavanie, bude lehota uplynuta. A podavajte rovno na sud pofla Vasho trvaleho bydliska.
@kikuska_wedge jej ďakujem, lebo nám povedala sudkyňa, že máme podať do KE a oni preložia spis do kk
@kikuska_wedge
@bosorkabb je to pravidlo, ze osvojitelsky sud je v mieste bydliska?
Nam naposledy tvrdili opak.
@rebekarebekova ano posledny sud by mal byt v mieste vasho bydliska, po spravnosti.
Niekedy sa stane, ze si spis nechaju na sude kde bol predosvojitelsky sud (miesto bydliska dietata v dobe ked bolo v domove) a rohodnu tam, ale skor sa tak nestane, kedze kazdy sud sa chce toho zbavit.
@rebekarebekova áno malo by to byť pravidlo.
@laura1994 cca 3 mesiace skôr.
@laura1994 niekde rataju lehotu 9 mesiacov od neodkladneho, resp. od realneho odovzdania dietata.
@bosorkabb ďakujem ti veľmi pekne 🙂
@jesienka22 fúha tak ja som si malého zobrala 31.5. a 1.6. som nastúpila na MD. Čiže pomaly už aj bude tých 9 mesiacov keby to takto rátali
@tecko28 presne toto iste aj u nas.
Ale presla doba, ludia sa aj pomenili..

@rebekarebekova z matriky sa nás pýtali, či chceme zmeniť aj meno, a že môžeme to spraviť do 6 mes od právoplatnosti (ako sa spomína aj vyššie)