icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

aliziana
26. jan 2022

@rebekarebekova z matriky sa nás pýtali, či chceme zmeniť aj meno, a že môžeme to spraviť do 6 mes od právoplatnosti (ako sa spomína aj vyššie)

rebekarebekova
26. jan 2022

@aliziana dakujeeem ❤

jesienka22
27. jan 2022

@rebekarebekova Priezvisko sa pri osvojeni meni podla zakona o rodine, tj ak aj nebude v navrhu, sud by mal zmenit aj tak. Potrebne by to bolo asi, ak by manzelia mali ine priezvisko. Podla mna ale nie je ziadny dovod to tam nedat. Aspon sa vyhnete tomu, ze sud by zabudol 😁. Dava sa to ako pisala aliziana.

bosorkabb
27. jan 2022

@kikuska_wedge bože. Verím že je to na nervy.

andreasmola
27. jan 2022

Ahojte dievčata nemohli by ste mi niektora súrne poslať vzor neotkladaneho opatrenia čo ste vy podavali na súd ? Leno potrebujeme pomoc prosímm

miro100
27. jan 2022

Ahojte, nevedomky som tu rozpútala diskusiu o poradí, verte ani my nechápeme doteraz, prečo zavolali práve nám, bolo mi povedané len toľko že ziadatelia pred nami mali iné požiadavky a pod. Alebo naozaj ako píšete len skúšajú, ponúkať.
V tomto s vami plne súhlasím, keď je dané poradie tak sa má ísť doradu a nie halabala, koho si úradníčka vyberie.
Držím všetkým čakatelkam palce aby to ubehlo co najrýchlejšie

janakjk
27. jan 2022

@miro100 a ako ste dopadli, boli ste pozrieť maličkú?

kikuska_wedge
27. jan 2022

@miro100 diskusiou sa netrap. Zo ❤ ti to prajeme a drzime palce. A daj vediet co malicka.

ereska
28. jan 2022

@miro100 ako dopadla navsteva? Padli iskricky

andreasmola
29. jan 2022

Kolko vám trvalo kím vám odklepli neotkladko?

aliziana
29. jan 2022

@andreasmola Nám cca mesiac

miro100
29. jan 2022

@kikuska_wedge ďakujem ☺ no je nádherná a dúfam čoskoro naša

miro100
29. jan 2022

@ereska neviem či to boli iskricky ☺ ale získala si nás, tak dúfam bude čoskoro doma

nikadomi
29. jan 2022

@andreasmola tri týždne

laura1994
30. jan 2022

Ahojte žienky, chcela by som sa vás opýtať, či mi niekto nevie poradiť. Predosvojitelsku súd nadobudol právoplatnosť 30.9.. Kedy môžeme najskôr podať o osvojenie? Až 30.6.? Bude sa nám spis presúvať vraj na súd nášho trvalého bydliska. Čiže rátam, že kým vytýčia pojednávanie bude to strašne dlho trvať. Ďakujem.

kikuska_wedge
30. jan 2022

@laura1994 podat mozete aj o 3 mesiace skor. Nez vytycia pojednavanie, bude lehota uplynuta. A podavajte rovno na sud pofla Vasho trvaleho bydliska.

laura1994
30. jan 2022

@kikuska_wedge jej ďakujem, lebo nám povedala sudkyňa, že máme podať do KE a oni preložia spis do kk

bosorkabb
30. jan 2022

@laura1994 môžeš aj skôr podať a už na súd v mieste bydliska.

bosorkabb
30. jan 2022

@miro100 gratulujem a držím palce nech všetko prebehne bez problémov.

laura1994
31. jan 2022

@bosorkabb ďakujem veľmi pekne ❤️ tak teda podám už na súd v meste trvalého bydliska. Je aj nejaká lehota o koľko mesiacov môžem podať skôr?

rebekarebekova
31. jan 2022

@kikuska_wedge
@bosorkabb je to pravidlo, ze osvojitelsky sud je v mieste bydliska?
Nam naposledy tvrdili opak.

joannita
31. jan 2022

@rebekarebekova ano posledny sud by mal byt v mieste vasho bydliska, po spravnosti.
Niekedy sa stane, ze si spis nechaju na sude kde bol predosvojitelsky sud (miesto bydliska dietata v dobe ked bolo v domove) a rohodnu tam, ale skor sa tak nestane, kedze kazdy sud sa chce toho zbavit.

tecko28
31. jan 2022

@joannita my sme chceli prekladat spis a sudkyna na nas aj s koliznou pozerali akoby sme z jahody spadli, ze co si na sude zacali to si dokoncia. Ale nemali sme to velmi daleko

bosorkabb
31. jan 2022

@rebekarebekova áno malo by to byť pravidlo.
@laura1994 cca 3 mesiace skôr.

aliziana
31. jan 2022

@bosorkabb my sme osvojiteľský mali tiež v mieste TP dieťaťa. Bolo to síce dosť ďaleko, ale zas dosť rýchlo, a myslím, že rýchlejšie ako u nás...

jesienka22
31. jan 2022

@laura1994 niekde rataju lehotu 9 mesiacov od neodkladneho, resp. od realneho odovzdania dietata.

laura1994
31. jan 2022

@bosorkabb ďakujem ti veľmi pekne 🙂
@jesienka22 fúha tak ja som si malého zobrala 31.5. a 1.6. som nastúpila na MD. Čiže pomaly už aj bude tých 9 mesiacov keby to takto rátali

evkasus
31. jan 2022

@laura1994 Nam v pohode ratali 9 mesiacov od prevzatia maleho. Nemuseli sme cakat na 9 mesiacov od predosvojitelskej. Osvojitelsky sud sme mali 11 mesiacov od prevzatia.

rebekarebekova
31. jan 2022

@tecko28 presne toto iste aj u nas.
Ale presla doba, ludia sa aj pomenili..

berginkan
31. jan 2022

@laura1994 nas presunuli na bydlisko a bydlisko nas vratilo na bydlisko dietata. to len tak na okraj uz som to tu spominala viackrat, treba si to overit kam mate podat