Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@kikuska_wedge a ozyvate sa na urad?
@berginkan ano kazdy mesiac
Ahojte dievčatá som tu nová a konečne sme si všetkým prešli 😀 strašne sa tešíme... Neviete niekto povedať ako je to teraz v Ba kraji? Máme požiadavky od 0 do 2 rokov a biele alebo Poloromske ....ďakujem za odpoveď.
Ďakujem za odpoveď... Áno už máme aj rozhodnutie doma už len čakať... Budú to tie najdlhšie roky 😌
@poppychor my si prave osvojujeme uz nase druhe dieta a prave sme v procese, cakali sme vyse cca 2,5 roka, plus dalsich 5 mesiacov kym prebehnu sudy ohladne biorodicov (poloetnicke dievcatko).
Snad nam buduci tyzden schvalia neodkladne opatrenie a budeme ju mat doma.
3 roky ubehnu rychlo neboj
To je super ❤️... my sme si neurčili pohlavie pani nám tvrdila že kľudne aj za rok to môže byť... No ale nebudem si radšej robiť nádeje ...počkáme si na to naše vysnívané dieťatko ❤️
Na upsvar .. že kľudne aj za rok že je teraz veľa detí 🤷
@poppychor Na upsvar - urceny urad kde maju na statosti poradovnik a kde ti povedia poradie, alebo na upsvar kde ste riesili ziadost a pripravu? Lebo to je velky rozdiel.
Rataj 3 roky, zial. Staci precitat diskusiu dozadu, Ba baby cakaju 2,5 roka az tie 3 roky, bohuzial teda, nechcem ti klamat...
Hej máte pravdu sme 270 ty...čakanie c a tri roky 😌
Ahojte, tak volala som dnes pani na Úpsvar kde spadame ako je natom termin sudu o zbavenie prav matky... tak mi vravi ze zaslala ziadost zaciatkom aprila takze 90dni maju na vytucenie terminu do mesta kde predtym spadal maly. Nakolko mi to nedalo tak som zavolal aj na úpsvr do povodneho mesta kde sme patrili a pani hned zareagovala ze kolegynu pouci ze sa podava inde ziadost....
Akoze 2 mesiace necele čakáme zbytočne... omg...
Medzičasom mi spätne volala pani z úpsvar kde patrime toho času a vysvetlila mi jej chybu ze to ide pidat nanovo a do miesta aktualmeho...
Skutočne som mala pocit že to podáva prvý krát... :-/
Ahojte, viete mi niekto poradiť ako je to správne s prevzatím dieťaťa. Včera nám prišlo poštou neodkladné opatrenie, ktoré už je vykonateľné. V CDR mi tvrdia, že malá bude u nás naďalej na hostovskom pobyte, ktorý ukončia a dieťa nám oficiálne odovzdajú dňom právoplatnosti rozhodnutia, ale o materské si môžem už žiadať dňom vykonateľnosti. No mne sa to nezdá podľa mňa by nám malú už mali oficiálne odovzdať, ale teda neviem čím môžem argumentovať.
@lucinka299 ked je vykonatelne mali by ti dieta odovzdat dnom vykonatelnosti
@gelinka75 no veď toto o materské môžem žiadať až dňom prevzatia dieťaťa mi povedala na socialke. Akože bude to budúci týždeň,ak nám ju dajú hneď po právoplatnosti, ale rozčuľuje ma ten chaus a to, že každý mi dáva iné informácie.
@lucinka299 zavolaj na krajsky upsvar, ze ako mas postupovat, ked ti malu nevydali napriek vykonatelnemu sudnemu rozhodnutiu.
@kikuska_wedge ok zavolám ďakujem za rady🙂
@lucinka299 ano az ked mas dieta mozes ziadat materske, dnom prevzatia
@lucinka299 dieta ti musia odovzdat dnom vykonatelnosti neodkladka. (resp. Da sa dohodnut o 1 - 2 dni neskor) Toto tu uz rieislo vela bab, ze v CDR chceli cakat do pravoplatnosti a nakoniec pochopili, ze nemaju pravdu.
Treba im dorazne vysvetlit ze porusuju zakon a to doslova.
Matersku mas odo dna PREVZATIA dietata, nie od vykonatelnosti neodkladka. Na soc. Poist dokladas preberaci protokol ked ziadas o materske. Niekedy je vykonatelnost napr. 20.5, ale na prevzati sa dohodnete o 1 alebo 2 dni neskor a urcite az od vtedy mozes ist na materskua, bacha na to.
Prave preto bojuj za pravdu 💪
@joannita
@gelinka75
@kikuska_wedge baby ďakujem vám pekne za rady. Valala som znova do CDR a dohodli sme sa na prevzatí malej teraz mi už potvrdili, že s oficiálnym prebratim netreba čakať do právoplatnosti neodkladka.
Prosim niekto riesil neodkladne opatrenie na sude Bratislava 2 ?
Schvalili vam ho? Ak ano, do kolkych dni?
Dakujem 🙏
@joannita minuly rok vo februári sme davali neodkladko na pestúnsku starostlivosť na sud Bratislava 2 a schvalili ho do 7 dni.
@nikoleta177 dakujem za odpoved a pamatas si pls aj meno sudkyne? My uz mame 8 den a nic...

@joannita v auguste to budu 3 roky