Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@clovekoj prosim vas, ten druhy posudok moze urobit akykolvek klinicky psycholog alebo poziadat nirkoho z navratu alebo usmevu?
My mame prvy posudok pozitivny.. len tato aktualizacia je utrpenie
@tulipan43 Takze nie sme nejaki divni, ze by sme boli jedini, co si nesadli so psychologickou
Ahojte, prosim o radu skusene maminy. 4 rocny syn sa zacal spravat agresivne, bije nas, bije vsetkych v skolke (aj ucitelky) a hovori pri tom ze budem ta bit a bit a bucha do nas pastami.
Trva to uz asi pol roka, ale posledny tyzden je to extrem. Predtym to nebolo take strasne, len obcas niekoho sotil v skolke, ale teraz... 🤦♀️
Mame ho od jeho 2mesiacov a pred mesiacom nam pribudol surodenec, cize nejaka ziarlivost mozno je, ale ako pisem, bolo to ja predtym.
Vobec nevieme ako reagovat, nemali ste nieco podobne niekto? Poradite?
@berginkan tak aj vas bol agresivny? Ja som zufala z toho, lebo aj k malej je taky, musim ich mat nonstop na ociach aby jej neublizil 😟
Sme objednani k psychologovi. Ano sme usmev, ale obkednala som ho aj k inemu psychologovi.
Ako mam reagovat ked mi da pastou? Nevsimat si ho, zahrat to na srandu, alebo? Vysvetlovanie nepomaha, skor ho to hecuje a bavi este viac.
A ako reagovat ked udrie malu?
Baby ja som na prasky z toho
@berginkan
@joannita moj skromny nazor - aj ked nie je odpoved na Vase otazky. Som ucitelkou v skolke, na nasich funguje (aj ked nie vzdy 🙂) motivacia - mame aj bitkarov - dnes si sa spraval pekne, mozes rozdavat pastelky, budes prvy v rade do kupelne... ked vsetko zjes, nebudes plakat budu vrkoce (to napr plati na trucovite dievcatko, kt sa zatne a jedla sa ani nedotkne - po spanku zapletame vrkoce, ak to zvladne, inak len obycajne copky 🙂 elzovske vrkoce su topka u dievcat 🙂 🙂 🙂 v tomto veku si deti uz dokazu uvedomit dosledky svojho spravania. Ja by som urcite netolerovala buchnat ci iny utok (nie je to odporucane ani u chorych deti, aj tam treba dat najavo, ze to nie je spravne...), taktiez nenechat bez povsimnutia. Ale to je moj nazor a tiez odporucam spolupracu so psychologom. A este dolezity je jednotny pristup oboch rodicov
@joannita Ahoj, robila som tiez v škole. Síce s detičkami, ktoré mali ťažké postihnutia.... Tiež sme mali žiaka ( autistu ) ktorý nás nonstop bil. Ja som do konca skončila s otrasom mozgu v nemocnici. Skús mu vysvetliť že to čo robí nieje správne a že teba to veľmi bolí a môže ti aj nejako veľmi ublížiť. Ďalej chytiť ho do objatia zo zadu že chrbát bude mať v tvojej hrudi držať rúčky a kľudným hlasom sa mu prihovárať. Ja mám doma 16 mesačného syna tiež nás bil rázne sme mu vraveli že to nemôže že nás to boli a potom aj to objatie a tak sa ukludnil.
Ahojte žienky. Máme doma chlapčeka 16 mesačného. Teraz čakáme na ďalšie dieťatko. Žial, stala sa taká vec, že manžel ochorel. A bude pod dohľadom onkológa ( zatiaľ žiadne chemoterapie ) treba to nahlásiť? Alebo úplne to zrušiť a nebudeme mať šancu Hz mať 2.dietatko? Sme mladí pár pomerne, manžel má 31 rokov
@joannita nie nas nie. kamoskin. a romstvo s tym
nic nema. ja pracujem s nimi a nie je to kvoli tomu, skor je to castejsie opat u nasich trauma deti. nenapisala by som to lepsie ako katka a laura. a tie odmeny alebo motivacie tiez. taktiez to, ze ta to boli opakovat dokola. skolka mu nevadi ze onu pride?
@berginkan on to nechape ze pride o skolku. A ked sa ho pytam preco ma bijes tak povie zurivo ze lebo chcem! 🤷♀️
Dohovaracky nula bodov, len sa to zhorsuje ked mu dohovarame. Ked s nim jedname len milo a vysvetlovanim, je to este horsie, totalne nam skace po hlave a este viac si dovoluje.
Akonahle zvysime hlas (nie krik), bez problemov posluchne a skrotne.
V tejto intenzite to trva len tyzden, cize este ani sami nevieme co robit, skusame, ine nam neostava az do navtevy psychologa.
Motivavia ciastocne zabera, ale ono ked sa clovek stara este aj o dalsie babo, nema vzdy cas a energiu vymyslat motivacne hry, hlavne ked sa niekam ponahlame napriklad.
Snazim sa, ale niekedy som uz v koncoch
@jesienka22 Ďakujem pekne 🙏🙏🙏🙏
@joannita chapem a uplne rozumiem. nezabudni, ze je to o tebe/vas. ty to nezvladas, ty si v koncoch. nadych vydych, musis si najst smer ako to zatial zvladnut. naozaj skus este vydrzat, ono to pojde vermi. a dufam, ze chapes co myslim. velakrat je to velmi tazke, a my to vsetko nedokazeme vstrebat. su to deti, veci riesia uprimne pudovo. Preco to chce? co to znamena? pytaj sa dookola. nemohlo byt to, ze ste sa prilis rozpravali o druhom? lebo celkovo tieto veci su velmi citlive pre deti. vies ono to mohla byt fakt jedna blba situaci a on uz ide. ak pomaha zvysenie hlasu, zvysujte. viem, ze tiez to nie je ideal, ale stale stale treba hranice! skace vam po hlave, chapem. verim, ze uz je dost mudry, a nieco mu v tej hlave srotuje a bude to ok. kedy mate toho psychologa? nechodite nahodou na stretnutia rodin? v BA to dost fici. a ako pise jesienka, dookola "nevychova" chapem tvoj hnev, mrzi ma ze sa takto citis. teraz je to klucove, musi citit vasu podporu a bezbrehu lasku aj v takychto situaciach, kedy by ste ho najradsej vratili 🙂 zartujem.
@berginkan dakujem, budem na to mysliet, ano nemyslela som ze to bude take tazke v istej faze, ale dufam ze je to len naozaj faza.
Psycholiga mame buduci tyzden.
Dnes je to zda sa mi lepsie, lebo sa mu hodne venujeme, len dnes je nedela a sme dvaja na to, pocas tyzdna som na nich sama.
Dakujem za podporu, pomohlo mi citat to, aj ostatnym baba dakujem 😘
@andrea_82 urcite nie vedome a podla mna ani podvedome to nefunguje takto.
@joannita U nás je agresívny len vtedy,keď nie je po ňom. Skrátka, keď poviem nie. V obchode,doma,všade. Jednoducho skúša,či môže prekročiť hranice. Bola moja chyba,že zo začiatku som vždy ustúpila a on si zvykol, že bitkou u mňa dosiahne vela.. Ale už určite neustupim a z manželom, sme už jednotní. Ja som povolovala viac a on to zneužíval
@joannita nasa 3 rocna pekne stala v kute za taketo veci. Davala som ju len na par minut, vzdy som bola v tej izbe s nou. Najprv rev, potom sa ukludnila a hlavne si uvedomila, ze spravila nieco zle, za co dostala trest.

@miriam439
@rebekarebekova dakujem za odpovede.