Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@tanuska28 preco nechcete cez upsvar? Neviem ci sa to da..
@rebekarebekova @joannita ano davaju si na čas, mali dovolenku a vraj dalsie veci este riešia atd. Uz je to cca mesiac. Chapem ak maju vela ale vraveli mi este minule ze teoreticky to mozem podat aj sama, ale ze oni mi to spravia. Tak idem ale asi uz sama do toho, aj ich odbremenim a spravi mi to buduci tyzden pravnicka a budem to mat. Citala som na nete, ze to moze podat hocikto v koho je to zaujme, ze aj nahradny rodic, len som chcela vediet ako to je v praxi ci to niektora podavala. Asi to risknem
Ahojte môžem sa nesmelo opýtať? Adoptovali ste si niekto staršie dieťa? 6-8r? Resp.do pestunstva? Aké boli vaše detičky. Aké boli začiatky a neskoršie pokračovanie? Nejaké vaše skúsenosti 🙂
@tanuska28 aj my to ideme práve riešiť, nakoľko upsvar nám to nebol schopný podať od veľkej noci.
@janhe nas maly mal 5 rokov a mala 3. Vyvojovo bol ale maly o dost pozadu. Mal rozne problemy. Tiky v tvari, pomocovanie, narusena motorika, zle mu bolo rozumiet atd atd. Ale jemu stacilo, ze ho niekto naozaj lubil a venoval sa mu. Teraz je z neho uz velky skolak, ma same 1. Sportovy tip moc nie je, ta motorika ostala taka poslabsia. Vzhladom na zle zaobchadzanie nema od malicka rad agresivne a kolektivne sporty. Ale po neurologickych tazkostiach a inych poroblemoch ani stopa. Co sa tyka tej prvotnej adaptacie, tak oni sa nemali moc dobre v bio a ani v profi rodinach. Takze sa rychlo zabyvali a boli radi, ze uz su doma, ze ich niekto lubi a stara sa o nich. Som strasne rada, ze sme sa rozhodli si adoptovat prave ich. Su moje vsetko.
Ahojte, iba vás chcem upozorniť, že toto tu vôbec nie je bezpečný priestor, kde si navzájom radíme a utešujeme sa a povzbudzujeme.
Sú tu bonzáci, špicľovia.. Dnes nás konfrontovala psychologička, že sme riešili, že s ňou máme problém a že ako postupovať tu na MK. Dopadlo to tak, že v aktualizácií u nej už nemôžeme pokračovať, pretože ona s nami nechce spolupracovať. Zabili sme tak 6 mesiacov.
Týmto ďakujeme a posielame kľúčenku. Pani psychologičke srdečné pozdravy.
@krkavcia_mater 😯😯😯😯
@krkavcia_mater fu, to mi je ľúto, len ono s tým asi treba trochu rátať, je to verejné fórum, kľudne tu môže byť prihlásená aj priamo tá psychologička pod nejakým nickom, nemuselo to ísť cez žiadneho "špicľa"...
Radšej čo najmenej konkrétnych informácií... aj keď samozrejme potom je tá pomoc pre ostatných menej adresnejšia...
Verím, že si na aktualizáciu zoženiete niekoho, kto na Vás nesedí, či už cez Návrat, Úsmev ...
@krkavcia_mater sú tu pracovníci upsvar už riadne dlho. Som myslela že to tu baby vedia.
@krkavcia_mater neda sa nato namietat? no a co ked ste to riesili mate nato pravo. boze to musi byt osoba. niezeby veci ulahcovala . lutujem tie deti co kvoli nej stale lezia v spisocjh
inak skoda, ze je toto iba forum. aj dohladat veci je tazke, ale preklopit to do skupiny je asi narocne
@bosorkabb pises, ze upsvaristky su tu.. ty si ich minule negativne spominala, ze nieco (ne)vybavili.
To nevadi?
@berginkan Nás to neodradilo, samozrejme. Boli sme hneď za pani, ktorá nás ma na starosti. Tá sľúbila, že bude kontaktovat Návrat (ten sme my kontaktovali aj sme mali stretnutie hneď po prvom stretnutí s pani psychologičkou). Smutné však je, že sme stratili 6 mesiacov, kedy máme aktualizáciu. A v Návrate budeme musieť urobiť odznova prípravu, keďže nás nepoznajú. A to sme zaciatkom roka boli na 5.mieste na rómske dieťa 😞 Z tohto hľadiska nám je to nesmietne ľúto
@krkavcia_mater mali ste povedat, ze neviete o com hovori, ze nepoznate modry konik.
Je to nedokazatelne.
Jasne uz s tym nic neurobíte a asi ste boli prekvapeni ze to na vas vybalila
@krkavcia_mater ber to ako pozitivum. Situacia sa vyriesila. Nez skoncite aktualizaciu, budete na rade. Vsetko dobre dopadne, treba v to verit. Drzim palce.
Des...hanba nech fackuje tu osobu...dokonca by som to riešila s nadriadeným,ona ako psychológ má byť nestranna a nie urazena 🙄🙄
Som rada že som nič osobné nespominala v tomto fóre...veľmi ma to mrzí...sklamalo ma to...
Škoda že nás ozaj nenapadlo nejak "ochrániť" fórum...je pravda že je to nebezpečné,veď sem môže ísť hocikto...aj účelovo...😥
Mrzí ma vaša situácia veľmi...ale nedaj sa zastrašiť,nič zle si nespravila...
@joannita veď mi povedala, že ma IP adresu 😁
@zuzlicek44 My sme podobnu situaciu mali v skupine pre deti s vrodenou srdcovou chybou. Presunuli sme ju na fb a dali uzavretu. Clenovia sa schvaluju po vyplneni dotaznika. Odvtedy uz ziaden lekar a sestry nespominaju nic zo skupiny a my sa mozeme bezpecne vyzalovat
@krkavcia_mater forum je verejne asi aj pre neprihlasenych.staci hladat temu adopcia cez google a clovek sa dostane do nasho fora.
myslim, ze odmietnut vas je neprofesionalne, kazdy z nas musi ratat aj s kritikou svojej prace. lepsim riesenim by bolo reagovat na vase namietky, hladat cestu. a nie s vami skoncit. ja tiez pracujem s ludmi, nie je to jednoduche, ale kritika nas ma posuvat vpred.
@rebekarebekova mne nie. Môj názor na ich postup poznajú a povedala som im to veľa krát aj do očí. Zase ja som papuľa.
@krkavcia_mater ved jasne. super, velmi vam drzim palce. a IP? no ja odpadnem, to co je za sci fi? to je neuveritelne. kaslala by som na nich a trvala na svojom
@krkavcia_mater neprofesionálny postoj ,pani psychologičky to je slabé slovo. Zažili sme to a sťažovali sme sa .Ona neni Boh. Treba jej postoj oznámiť nadriadeným. Viem stratili ste čas. Moc Vám držim palce, nedajte sa!
@krkavcia_mater že IP adresu 🤣 no odkazujem jej ( veď si to prečíta) že je trápna a neprofesionálna. Nech sa teda hodí o zem ako malé deti ktorým zobrali hračku. Je na podobnej úrovni. Pri deťoch sa to dá ospravedlniť vekom pri nej nie. Ale možno pomôže tresnúť si hlavu o stenu možno sa jej v hlave 💡.

Prosim vas davali ste si niektora sama ziadost na pozbavenie rodicovskych prav matky na sud ? Bez upsvaru ?