Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@nikadomi gratulujem, pamatam sa aky obrovsky balvan zo mna spadol v den posledneho sudu.
@sabina1996 no mne bolo povedane ze 2 a pol mesiaca ked
Som
S nimy volala..
Tak sa hlasim. Dve interakcie stacili. Uz iba papiere doriesime a ideme podavat navrh na sud. Ale co je hlavne, ze mame prislub hostovskeho pobytu, tak ak sa nieco nepototo, tak ju mame buduci tyzden doma. Vsetky kocky z CDRka aj z Upsvaru boli super. A nasa profimamina, ta je fajt skvela. Zasobuje ma fotkami a povzbudivymi spravami. Zena s velkym ❤. V robote mi dali homeofffice. No proste mam stastie na ludi okolo seba. Tak si hovorim, ze napriek vsetkym tym negativnym spravam, ktore sa na nas valia, stale je tu kopec spravnych ludi, ktorym spolocne ide o dobru vec. Vsetkym vam, co cakate prajem takyto priebeh a taketo stastie ... ps: malinka je to najkrajsie, najlepsie a najmilsie babatenko na svete, ktore som mohla dostat. A ked som ju dnes videla s muzom a mojimi dvomi krpcami, tak sa mi az slzy tisli.
@kikuska_wedge veľmi sa tešíme s tebou ❤️❤️❤️
@kikuska_wedge skveleee! 🥰🥰🥰
@very_sad ja som sa na krst pytala biskupa - a ma sa krstit, az ste zapisani ako rodicia v rodnom liste.
@rebekarebekova všetko záleží od ochoty kňaza...
Sú takí, čo sú ochotní pokrstiť a mená rodičov zapísať až neskôr, keď už bude rodný list..
Sú takí, čo pokrstia, ale zapíšu meno biologickej matky do krstného listu.
Sú takí, čo neriešia vôbec a hneď aj pokrstia aj vás zapíšu ako rodičov do krstného listu aj bez rodného listu...
So všetkými prípadmi som sa stretla... Všetko je o ochote kňaza...
A teda je to dosť ,, nekresťanské " od kňazov vyčkávať s krstom niekoľko mesiacov, keď sa náhodou tomu dieťatku niečo stane, majú to na zodpovednosti tí kňazi, čo odmietajú dieťa pokrstiť...
@janakjk na taky ucel ako pises sluzi "krst tuzby" , cize tvoj zamer, usilie, , tuzba , aby dieta bolo pokrstene. Cize ak by aj prislo k tomu, ze sa "nieco stane" dieta by nezomrelo v tarche dedicneho hriechu, ale bolo by povazovane za pokrstene. Taktiez v nebezpecnenstve smrti moze krstit ktokolvek- aj ty ako rodic. Mne osobne tiez velmi zalezalo na pokrsteni, ale zaroven som nepotrebovala dohadovanie a riesenie toho, ze mala je adoptovana, tak sme to riesili az po osvojeni.
@janakjk ja by som tiez babo chcela co najskor pokrstit a viem, ze niektore zienky dieta dali pokrstit este predtym ako prebehlo osvojenie. tiez som nad tym uvazovala, ze by som to tak urobila. ale potom mi napadlo, ze to nie je spravne. ale to je len nejaky moj nazor. myslim, ze kym dieta nie je "moje", tak o tejto vaznej veci nemozem rozhodnut ja. preto si myslim, ze krst tuzby je aj pre tuto situaciu. tym ale nechcem povedat, ze co zienky urobili, ked dali deti pokrstit, je nespravne.
pre mna je krst dolezity a aj viera a tesila by som sa, kedy mozeme babo dat pokrstit, ale teraz si myslim, ze by sme to urobili az po osvojeni
@pellka záleží ako sa dohodnete keďže nás bolo veľa párov tak sme sa museli prispôsobiť…
@sabina1996 tak dnes mi pani volala zase hovorila ze zacinaju v septembri a do vianoc
Musime koncit…
@sabina1996 ale
Je to dost drahe
@pellka ja si už presnú sumu nepamätám ale zdá dá mi že cca 150€ sme platili…
@sabina1996 kedy ste to riesili ? 150 za oboch? Nam bolo povedane 170 za jedneho.
@sabina1996 my sme boli pred 4 rokmi v Návrate a platili sme tuším 120 za obidvoch. 170 za jedného je riadna pálka, nie je to za obidvoch?
A čo sa má platiť nerozumiem.ze koniec príprav či ako vlastne?
Bodaj by to bolo za oboch ale nieje
Napriek tomu by sme do toho ale sli koli tomu ze cez urad by sme
Pripravu robili az 9
Mesiacov 6-9 mesiacov co je dost dochadzat a brat
Volno ci odchadzat s prace skor kedze
Oni pracuju len do nejakej cca 3 to by sme
Robili rok pripravu
@tecko28 ahoj, asi je to individualne, my sme robili pripravu na urade, bo nam povedali, ze bude trvat cca 3 mesiace. v navrate vtedy len robili nabor a mali zacat az v lete (bol marec), tak sme si vybrali urad prace. priprava zacala v aprili a skoncila v oktobri :/ cize 6 mesiacov
@pellka my sme robili prípravu v Návrate a tiež nám to trvalo rok. Najprv sme začali po prázdninách, potom do toho vošli vianoce, chrípkové obdobie a ani sme sa nenazdali a bola jar. Oni naschvál nechávajú medzi jednotlivými stretnutiami nejaký čas, aby ste si spracovali témy, o ktorých ste sa rozprávali. To sa veľmi uponáhľať nedá. 6 mesiacov je bežná doba.
Uz neviem ako to poriesit fakt.. ked som volala do kosic usmev ako dar 3 krat som sa pytala isto priprava trva 2 a pol mesiaca ano isto volala som psychologicke ktora je na urade najprv ze ona nema problem ma zobrat raz do tyzdna napriklad
Cize to potrva dlhsie ale tak je to individualne ale ze sa musi poradit potom vola ze nemoze ze priprava musi trvat dlhsie atd… ze pocita ze vyse pol roka podla toho kolko ma parov atd 😣 nakolko manzel pracuje do 6 vecera tak to sa ani neda ona pracuje len do pol 3 ja uz neviem ako tuto
Pripravu a kde absolvovat
@pellka vsetko je o dohode, my sme sa stretávali aj cez víkendy pokial sa dalo, 150€ sme platili za oboch pred 4 rokmi v Úsmev ako dar. Oni robia prípravu len raz ročne. My sme z úradu dostali papiere v maji a čakali sme až do semprebtra kým oni začali robiť prípravu…

@tanuska28 nie, pri pozbaveni vy nieste ucastnici konania.