icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

pellka
19. aug 2022

@sabina1996 tak pani z usmevu ma ubespecila
Ze
U nich priprava netrva dlho a vsak vsetko zalezi od skupinky ako sa dohodnu no vysvetlila
Som jej nasu situaciu ze manzel ma novu pracu a nemoze si skakat v praci ako chce koncit kedy chce ci brat x volna povedala ze dohodnut sa a vyhoviet sa urcite da… takze aj preto napriek tomu ze to niesu male peniaze sme sa rozhodli prenich.

sabina1996
19. aug 2022

@pellka milé žienky sú to hlavne p.Gulasova,psychologička. 🙂 držím vám palce nech to máte čím skôr za sebou. Ináč mimochodom aj po 2 rokoch pri aktualizácii sme platili 80€ …

andrea_82
19. aug 2022

@sabina1996 my uz v Navrate pri aktualizacii neplatime nic, prave riesime 2. aktualizaciu. Fakt je to vsade ine. 🤔

miriam439
20. aug 2022

@pellka Keď sme my riešili prípravu, tak už dakedy v marci som kontaktovala psych. z Upsvar, trvalo asi dva mesiace, kým som dostala prvý termín na sedenie. My sme mali viac stretnutí, keď mal manžel dva týždne celozávodnú dovolenku a aj napriek tomu sme do zoznamu boli zapísaní koncom novembra. Takže u nás cca 9 mesiacov.

Potom chcela jedna známa robiť prípravu na tom istom Upsvar - im chcela dať psych. 1. termín asi za 3 mes. Poradila som jej skúsiť Návrat. Mala šťastie, tam práve začínali kurz, tak ich ešte vzali. Mali skupinové víkendové sedenie, tam odbili viac hodín prípravy a potom boli ešte asi 1 max 2 krát na individ. sedení a boli hotoví. Správu dostali tiež veľmi rýchlo a hneď sa im podarilo dieťa do pestúnskej, takže oni asi za 4 mesiace od podania žiadosti mali doma aj dieťa.
Na Upsvar by mali v tom čase za sebou možno 1 max 2 sedenia.
A to bolo ešte pred koronou, teraz možno ešte Upsvar ráta aj s nejakými obmedzeniami kvôli korone, preto vám radšej povedali dlhší čas na prípravu.
Ale vo vašej situácii by som možno radšej skúsila ten Návrat či Úsmev, lebo tam je väčšia šanca, že budete môcť aj cez víkend.

miriam439
20. aug 2022

Žienky - pestúnky, prosím vás, vám prišli v auguste na účet už zvýšené sumy za PS?
Neviem sa dopočítať, čo mi Upsvar poslal.
Od 1.7. sa mali zvyšovať príspevky na dieťa, na pestúna i prídavky... a mne to vypadá tak, že nielenže nič nezvýšili, ale ponižili aj o výživné.
Ale aj tak ešte celkom suma nesedí.

To výživné hádam ešte doplatia (ako náhradné výživné, čo sme tu riešili nedávno).
V rozhodnutí, čo mi prišlo minule o tom vyživnom, tak písali, že do právoplatnosti rozhodnutia to ešte bude po starom. Takže nechápem, čo to porobili.
Budúci týždeň budem volať Upsvar, ale chcem vedieť, ako ste dostali vy.

pellka
20. aug 2022

@sabina1996 presne s nou som
Rozpravala 🙂

pellka
20. aug 2022

@miriam439 to hovorili aj nam
Na upsvar ze nieco do toho niekedy moze prist a ze su radsej ak
Mam
Pauzy medzi sedeniami
Nech si vsetko necham
Ulozit v hlave ze dlhsi proces je lepsi lebo sa nato clovek pripravy lepsie ale .. zase v usmeve mi povedala
Ze
Nas
Calaju 16 sedenia co
Su 2 mesiace 2 a pol

Do vianoc
Musime byt hotovy.

rebekarebekova
20. aug 2022

@miriam439 opakovany na dieta 214 €.
Spolu prisiel ten aj nahradne vyzivne.

miriam439
20. aug 2022

@rebekarebekova Áno, mal by byť zvýšený tento (na dieťa), ale aj opakovaný pestúnovi a tiež prídavky.
No ja som teda zvedavá, čo mi dobabrali...

jennifer130
21. aug 2022

@pellka dobry den mozem sa spytat v akom meste a odkedy robia pripravu?dakujem

jennifer130
21. aug 2022

Dobry den vsetkym .chcem Vas pekne poprosit viete mi poradit chceme si spravit pripravu na adopciu ci sa niedke da aktualne spravit okrem uradu okres Trencin.nemame problem dochadzat aj Nitra Zilina atd . .dakujem za kazdu odpoved

kikuska_wedge
21. aug 2022

@magimary G. je uzasna. Denne nas zasobuje fotkami, videami, videohovormi. Malinkej je u nej dobre. Dnes sme boli uz 2. krat spolu vonku. Je velmi emapaticka. Ale dnes to bolo pre mna uz mimoriadne tazke, odlucit sa od malej. Mala som co robit, aby som sa nerozrevala. Nevieme sa dockat utorka, kedy si ju berieme na hostovsky.

magimary
21. aug 2022

@kikuska_wedge veľmi sa s vami teším 💗💗💗
Už len dva dni...
V našom cdr vám budú všetci len nápomocní, nestretnete sa s ťažkosťami 👍,
Takže utorok je váš!!!

pellka
22. aug 2022

@jennifer130 v kosiciach

kikuska_wedge
22. aug 2022

@magimary mali sme na vase CDR stastie uz pri nasich velkacoch. Len ste zmenili adresu. Inac prekvapilo ma, co vsetko si deti pamatuju. Syn prisiel do herne a vravi mi, ze s tymto dinosaurom som sa hraval, ked som bol maly. A vcera sme sa rozpravali o tom ako zvladne mala prechod do nasej rodiny. Syn iba pocuval a zrazu sa zapojil a zacal vysvetlovat preco bolo stahovanie pre neho zle. Okrem toho posledneho, ze domov sa tesil a utekal ma objat. Az mi ❤ zastalo.

jennifer130
22. aug 2022

@pellka aha.skoda🥲to uz je dost daleko🙃

berginkan
22. aug 2022

@bosorkabb tak to nie je celkom tak, v niektorych pripadoch sa neplati ani v navrate

berginkan
22. aug 2022

@pellka my sme mali pripravu dlhsie lebo sme chceli, ale dalo sa to stihnut za tri mesiace aj takze je to na dohode ak ti to vravia tak to tak bude

pellka
22. aug 2022

@berginkan No ved to ze som dufala ze
Sa dohodneme na tie 3 mesiace
Cca aspon ale Neda sa to.. vzdy trvaju na tych 9 mesiacov co je zamna fakt dost.. uz to nejako dame
V usmeve

pellka
22. aug 2022

Kocky a na kontrolu domov teda pridu z usmevu ci z upsvar ? Vobec nechapem lebo psychologicka mi vracela
Ze pride kunam na navstevu z usmevu a ze sa mozme porozpravat aj o niecom o com nechcem hovorit v skupine ale nechapem ci je to ta kontrola alebo to je nieco
Ine?

andrea_82
22. aug 2022

@pellka ku nám prišli aj z Návratu aj z UPSVaRu

joannita
22. aug 2022

@berginkan inak, vy este cakate na druhe dietatko? Ci ste sa rozhodli neist do toho?
Len zo zvedavosti sa pytam 🙏 lebo viem ze cakate uz tiez dost dlho (sa mi zda)....

kikuska_wedge
22. aug 2022

@andrea_82 pridu aj z navratu, aj z upsvaru a v pripade hostovskeho pobytu aj z CDR

bosorkabb
22. aug 2022

@berginkan chces mi povedať že v návrate za prípravu sa neplatí?

berginkan
22. aug 2022

@bosorkabb nie ze sa neplati ale ze to nie je pravidlo ze vzdy platis. ved maju granty a peniaze aj na toto. kamaratka neplatila v udmeve ale tam som o tom nepocula vobec ked sme riesili my s nimi. no v navrate v nasej skupine vtedy par ludi tiez neplatilo a pred dvoma rokmi kamaratka tiez nie.

@joannita ano ale zvazujeme aj zrusenie, pretoze budeme stari uz potom a mysleli sme, ze to bude skor. no je hrozne vela ziadatelov aj na romske deti, takze sa to predlzuje

joannita
22. aug 2022

@berginkan ved uz musite byt niekde v predu podla mna, boli ste tusimpar mesiacov za nami zapisani.
Stari? Mne sa zda ze my sme starsi 🙂 co si tu tak spominam a da sa to zvladnut 🙂
Aj ked prvy mesiac bol pre mna masaker 🤣

andrea_82
23. aug 2022

@berginkan inak, teraz keď píšeš, tak som si tiež spomenula, že nám v Návrate vraveli, že platíme preto menej, lebo majú nejaký grant, inak by to bolo drahšie. Našla som si to v mojich podkladoch, my sme platili 100 € za obidvoch.

kikuska_wedge
23. aug 2022

@berginkan my uz mame tiez cez 40 a ideme do toho. Verim, ze to zvladneme. Sny si treba plnit.

bosorkabb
23. aug 2022

@berginkan len to nie je pravidlom.

berginkan
23. aug 2022

@bosorkabb ale nie je to nemozne
@kikuska_wedge tak kazdy mame ine sny 🙂 nasim snom nikdy nebolo mat dieta, my skor chceme pomoct. a my uz mame viac. uz ked sme brali prve sme boli dost unaveni. urcite to zvladnete, ale my sme nohami na zemi pozname nase rezervy a cas sa krati takze, nechcem byt ako gott ked pojde moje dieta na zakladku 🙈