icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

nelly00707
5. máj 2011

@jajulaa dakujeme 😉 prajem len to naj do zivota s malim drobcekom 🙂

anakonda
5. máj 2011

@nelly00707 nestoji to tak vela a o tich dvoch som pocula na urade 😖

anakonda
5. máj 2011

@beba1902 no wed sa cudujem ajja

eda2
5. máj 2011

@suezana Súhlasím. Aj my sme dostávali otázky typu: Nebojíte sa ? Myslíte si, že sa od nic dočkáte vďaky... atď. Ale na druhej strane každá novota je novotou tri dni, ako sa hovorí, a tak aj tie otázky a " dobre "mienené rady okolia ustali keď videli, že vychovávať osovojené dieťa je to isté ako vychovávať vlastné. Aj keď žijeme v malej dedine už nikto si ani nespomenie, že odkiaľ sú naše deti. Sú naše, vyrastali v našej rodine a to je najdôležitejšie, Akú cestu životom si neskôr vyberú, to už rodič neovplyvní , môže iba radiť - či už ide o vlastné alebo osvojené deti - a na nich je, či rady prijmú alebo nie a poučia sa na svojich chybách.

nelly00707
5. máj 2011

@anakonda no newiem skusim sa popitat mojho gynek. na buduci tyzden idem k nemu som zvedava co mi powie ale asi tak vsetko postarom ☹ uz som taka zufala ze som si chcela uz kupit aj realisticku babiku pocula si o nej?

cherry1981
5. máj 2011

@nelly00707 Hihi o tej babike viem svoje, aj ja som ju mala vyhliadnutu, len mm mi ju zatrhol, že či mi už ozaj tak preskakuje 😀

nelly00707
5. máj 2011

@cherry1981 aj ja som mala uz vyhliadnutu prekrasnu kuk foto lenze aj mne mm powedal ze co som sisi ked cem babiku heh ale aj tak je prekrasna a moc draha ☹

eda2
5. máj 2011

@cherry1981 Ja som mala veľké šťastie s mojou mamou. Práve ona bola tá, ktorá ma povzbudzovala k adopcii a iniciovala prvé kroky. Žiaľ, vnúča si užívala len pol roka, nakoľko zomrela. Ale viem, že aj ten polrok jej dal strašne mnoho radosti z malého vnúčika, venovala sa mu veľmi veľa. Vnučky sa už nedočkala - ju sme si doniesli z ústavu asi 4 mesiace po maminej smrti.

nelly00707
5. máj 2011

@eda2 a vy ske kolko na malu cakali?

cherry1981
5. máj 2011

@nelly00707 Ja viem tie babiky su ako živé, a je pravda aj dosť drahé. Aj ja som už mala myšlienky si takú zaobstarať. 🙂

@eda2 Moja maminka si uživa tiez vnúčatka kedže my mame svoje detičky, a miluje ich veľmi a taktiež velmi dobre prijala keď sme jej povedali o osvojení, len prvý dojem bol šok 😅 ,ale ona je človek, ktorý pri mne stojí vždy aj s mojim otcom, samozrejme, ak nerátam manžela ten je na prvom mieste.

eda2
5. máj 2011

@nelly00707 Syna sme mali u seba od marca 92, jeho sestrička - naša malá sa narodila vo februári toho istého roku, možnosť jej adopcie nám oznámili niekedy v máji - júni, boli sme ju potom asi 3 krát navštíviť v dojčenskom ústave a 6. decembra 92 ako mikulášsky darček pre svojho bračeka k nám prišla navždy. Bol to pre neho šok, že nebude stredobodom pozornosti, ale zvykol si, stal sa "BIG BROTHER" om .

mtsl
6. máj 2011

@dioliana1
rada sa pridám, spýtať sa ma môžete na hocičo 🙂
@suezana @eda2
moja dcéra má 14 a puberta s nami plieska len taký džez ale je podľa mňa úplne jedno či je to osvojené dieťa alebo bio dieťa. čo si vychováš to budeš mať a podľa mňa sa gény prejavia v tom ako dieťa reaguje na situácie a vlastne len v tom, že my rodičia by sme reagovali inak a to nás prekvapí. pri bio vieš že to má po stakom otcovi (alebo pod.) ale pri osvojenom nemáš š čím porovnávať.
dúfam, že nereagujem veľmi od veci, nemám momentálne toľko času sa venovať MK, Mimika absolvuje v ZUŠ a výtvarky a náš najväčší životný problém je vybrať šaty na absolvenský večierok 🙂

suezana
6. máj 2011

@mtsl 😀 😀 😀 to je ale fakt starosť 😎 držím palce nech vyberiete tie najkrajšie 😵

kanhwa
6. máj 2011

Ahojte baby,
ja som to pisala, ze sme dostali list o tom, ze sme v prvej patke. Ale je to podla mna uplne fuk, ci mate list alebo info len telefonicky, aj tak sa nicoho domahat nemozeme, len trpezlivo cakat 😉
Tak pekny cakaci den aj vikend 🙂 Dnes nam asi uz nebudu volat z upsvaru, kedze je piatok 😉

beba1902
6. máj 2011

@suezana ahoj Zuzka neskusala si volat ?🙂 🙂

jajulaa
6. máj 2011

Pekný dník všetkým, ešte som chcela, že čo sa týka okolia, tak mňa všetci veľmi milo prekvapili, prvý mesiac ako som chodila s kočíkom po meste, tak ma známi pristavovali a stískali a gratulovali a veru aj slzičky tiekli neraz 🙂, ešte teraz mám slzy v očiach ked si nato spomenie.
No a s tým, že prídu problémy rátam, ale aj tak si myslím, že to stojí zato a už teraz to krpčiatko toľko dalo, že až.
Je to fakt dieťa za odmenu klop-klop, inak my sme čakali presne na deň 2,5 roka.

cara5
6. máj 2011

ahojte kocky 🙂
@jajulaa a ty si vsetkym hned hovorila, ze malinke je osvojene alebo nie?.... myslim napriklad susedov alebo takych menej znamych ... my uz sme skoro na rade a teraz tak nad tym rozmyslam... jasne, ze rodina a kamarati to vedia, ale myslim take to sirsie okolie, ktore kazdy den stretavas v dome alebo na ulici /zvedave susedky a tak 😀 /?

marti35
6. máj 2011

@jajulaa ahoj z akeho kraja ste kde ste tak dlho čakali ?To ste mali novorodenca ?Potom ste museli robit po 2 rokoch aktualizaciu že 🙂

beba1902
6. máj 2011

@marti35 to sa po dvoch rokoch co konkretne musi opakonat? 😒

suezana
6. máj 2011

Babuľky, práve som prišla z NR - boli sme s malou na výlet/nákupy a zastavila som sa .... sme 24 😵 😵 😵 😵 teraz je presná 100 čakajúcich.... teta mi povedala, že veľa je takých, čo chcú len výhradne biele - žiadna pochybnosť a my máme aj polo....takže 😅 ....predsa len sa to už blíži....

suezana
6. máj 2011

@marti35
@beba1902
@kanhwa 24. sme 🙂 a my list nedostane, len telefón 😎

suezana
6. máj 2011

@misula4660 ahoj...na teba som skoro zabudla...ozi, nebola si dnes v NR? náhodou 😅

marti35
6. máj 2011

@suezana ahoj Zuzi rozpravala si sa s Vaškovou ? a ako to ide čo ti hovorila

marti35
6. máj 2011

@beba1902 Ano to sa musi po 2 rokoch aktualizovat ale že to vraj už je jednoduchšie 🙂

suezana
6. máj 2011

@marti35 no, tá tam nebola a vlastne neviem, kto bola dotyčná pani 😅 a nehovorila nič iné, len toto čo som napísala 😉

kanhwa
6. máj 2011

@suezana tak predsa posun -drzim palce 🙂 🙂 🙂

tortelinka
6. máj 2011

@nelly00707 neviem,, mne sa to zda pritiahnute za vlasy...mojj nazor

misula4660
6. máj 2011

@suezana ahoj. pekné od teba, že si skoro na mňa zabudla....a nie, dneska som nebola v NR, ale v pondelok chcem ísť trošku po nákupoch, škoda, že ty si bola už dnes...Mohli sme behnúť na kavčo niekam....

akramgad
6. máj 2011

ahoj maminky ste tu alebo sa pozerá hokej 🙂

tortelinka
6. máj 2011

@akramgad sme tu, je prestavka 🙂