icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

ja1986
7. sep 2022

Filipko má 3 roky budúci mesiac a máme ho doma od 16dňa, rovno z pôrodnice, do škôlky nastúpil, miluje kolektív a deti ❤️

joannita
7. sep 2022

@evkasus my sme dali normalne v 3 rokoch, nas maly je spolocensky typ, do skolky sa tesil.
Kazde dieta je ale ine.
Pred 3 rokom by som ho nedala, ale potom, pokial to nieje vyslovene uzkoztlive dieta, by som v tom nerobila nejake zasadne rozdiely ci je osvojeny alebo nie.

joannita
7. sep 2022

@kikuska_wedge "Mne nepride spravne upevnovat v dietatu pocit inakonosti len preto, ze je adoptovane"
ANO PRESNE 👏

ninquewen
7. sep 2022

@berginkan nemusi, moze byt domskolak/domskolkar

berginkan
7. sep 2022

@ninquewen tak ano ale to je skor ojedinele.nie kazdy to vie robit a nie je to len tak

miriam439
8. sep 2022

@kikuska_wedge Môžem sa opýtať, či vám už súd schválil neodkladko? Ospravedlňujem sa, že som zvedavá, ale fandím vám a prajem, aby vám to vyšlo. 😘

pellka
8. sep 2022

Ahojte rano mi volala pani zo socialky ze dnes pride ku nam od rana upratujem nech je vsetko tip top a nakoniec sa ma opytala 4 otazky nieco si tam pisala ani sa nebola pozriet do izieb bola velmi mila ale cakala som ze to bude kontrola ze ako zijeme ako mame ja neviem par otazok 10 min a odisla..
No aspon mam cisto na par dni 😃😄😃😄😃
Este sme nazacali pripravu cakame kym nam zavolaju ..
Prebiehala navsteva aj u vas takto?? Cely cas som si Myslela ze sa bude chciet pozriet napriklad aspon do spalne kde by dietatko spalo alebo nas to este len caka?

kikuska_wedge
8. sep 2022

@miriam439 jasne ze nie 😂😂😂 Do 20. mi umoznili home officce. Tak po veceroch sedim za notebookom. Potom som si z vesteckej gule vyvestila long covid

andrea_82
8. sep 2022

@pellka u nás sa prešli po dome, ale do izieb nešli. Potom sa pýtali, ako fungujeme, kto varí a kde bude mať dieťa izbu. Inak sa tiež žiadne kontrolovanie čistoty nekonalo.

tanuska28
8. sep 2022

@pellka u nas jedny sa od stola nepohli ,dalsi raz som teda az tak neupratala do extremu a prave vtedy chceli vidiet vsetky skrine pootvarat atd....takzee tak

pellka
8. sep 2022

@tanuska28 az skrine?? To fakt?? A to dalsi prisli odkial?

pellka
8. sep 2022

@andrea_82 Tak dufam ze dalsia kontrola nebude kontrolovanie skrin😄

kattyb
8. sep 2022

@pellka u nás prvá návšteva pred prípravou prebiehala tak že prišla soc.pracovníčka a psychologička.Najskôr sme pokecali ,pýtali sa na rodinu ,príbuzných ,naše zvyky ,zvieratká .....Potom sa zbežne prešli po dome ,pýtali sa kde bude malá spať,či bude mať svoju izbičku,kto s ňou bude na materskej a podobne.Potom sa spísal záznam,prečítali mi ho a bolo po návšteve.Tiež som ale nevedela čo čakať a mala som vyupratované viac ako na VIANOCE 🤣

tanuska28
8. sep 2022

@pellka stale ten isty urad to bol. Ale ta vacsia kontrola uz bolo ked bol u nas doma maly. Vtedy sme s malym este nemali uplny rezim ani som na skrine nemyslela ..

pellka
8. sep 2022

@kattyb no ved mi hovor Tak aspon mam cisto tak ze mam cely den len Vylozene nohy 😁😁

pellka
8. sep 2022

@tanuska28 ved jasne tam si Myslim ze to Oni chapu ze zaciatky su cheoticke

poppychor
8. sep 2022

Ahojte neviete mi poradiť ako sa vlastne hýbe ten poradovník? Od mája sme sa nepohli ani o jedno miesto.

bejulik
8. sep 2022

@poppychor závisí od kraja a požiadaviek...

joannita
9. sep 2022

@poppychor od maja ani o jedno?? Bratislava?
No bratislava je na tom zle co sa poradovnika tyka....
My sme sa raz, este s prvym synom pohli za pol roka o 1 miesto, vtedy proste neboli deti...

poppychor
9. sep 2022

@joannita sme bratislavský kraj. Nemyslím si že máme úzke požiadavky. Máme bez rozdielu pohlavia Poloromske bez závažných ochorení. 0-2r. 🤷

joannita
9. sep 2022

@poppychor a odkedy ste zapisani?

tanuska28
9. sep 2022

@poppychor to podla mna pocitaj 4roky....moj nazor. Ale ubehne to neboj

pellka
9. sep 2022

otazka zieny z usmev ako dar ( ke ) mi bolo povedane ze sa ozvu 1 alebo 2 septembrovi tyzden Nikto nic.. pockam este tyzden a potom by som Ich chcela kontaktovat ale vraj nemozem … a musim cakat kym sa ozvu Oni mne preco tam nemozem zavolat ze… kedy sa priprava cca zacina?? 🤷‍♀️

andrea_82
9. sep 2022

@pellka neviem ako úsmev ako dar, ale do návratu som ja bežne volávala, aby som sa s nimi dohodla na termíne prípravy aj aktualizácií.

pellka
9. sep 2022

@andrea_82 tak Neviem ja som volala do kosic aby som sa uistila ze ziadost dostali a je vsetko ok do formulara som ale nenapisala kde budeme chodit na pripravu a tak Mi zase volali s tym ze potom uz nesmiem psychologicku Kontaktovat ona sa ozve sama ale preco ja Neviem najprv som Mala chodit na upsvar ale tam priprava trva strasne dlho tak sme sa rozhodli pre usmev ako dar
No a ja Neviem ci ich Vobec mozem kontaktovat ak sa neozvu do tyzdna alebo Nie 🤷‍♀️

bosorkabb
9. sep 2022

@pellka môžeš ich kontaktovať.

sabina1996
9. sep 2022

@pellka volaj im aj ja som im volala 🙂

berginkan
9. sep 2022

@pellka vsak zavolaj a ked ti povedia, ze nemas volat spytaj sa preco 😎

sabina1996
9. sep 2022

@pellka p.Gulasova aj p.Zavodska sú veľmi milé nikdy má neodbili🙂

kikuska_wedge
10. sep 2022

@poppychor nam sa stalo, ze sme aj klesali. Je to preto, ze ziadatelia zmenia poziadavky, napr. z majority na poloromske, alebo sa vratia do poradovnika ti, co mali pozastavene. BA sa za posledne roky velmi spomalila. A mate aj pestunsku s perspektivou adopcie? Nam az tato zmena pomohla.