icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

hariet
16. sep 2022

@pellka chapem, mna to tiez hrozne frustrovalo, ze ta priprava sa vliekla neskutocne a nemozes s tym nic robit. Ale aspon to nemate cez urad a ked povedali, ze do 3 mes., tak by to mali dodrzat.

pellka
16. sep 2022

@hariet tak dufam ze dodrzia preto si to platime ak By sme si platili za pripravu ktora trva rok tak dakujem pekne

pellka
16. sep 2022

@andrea_82 teraz slubuju oktober ale ak nebude ani oktober tak… sa nato vykaslem a pojdem cez upsvar ved si myslim ze kym sme nezacali pripravu sa to da zmenit ja si nebudem platit pripravu ktora bude trvat rok 🤷‍♀️

gelinka75
16. sep 2022

@pellka tam nemas moznost ist cez Navrat?

jennifer130
16. sep 2022

@pellka skuste ako mi.na urade.len mi a psychologicka.a pojde to sup-sup🙂🙂

pellka
16. sep 2022

@jennifer130 volala som psychologicke tak mi hovorila ze priprava s nou trva od 6 do 9 mesiacov
Ze s tym Musim pocitat obvolala som asi 3 ktore su tu v okoli tak do tych 9 mesiacov mam na isto pocitat myslis ze ak By som ale sla cez upsvar napriek tomu ze hovoria ze 6-9 mesiacov moze to byt menej??? 🤷‍♀️

pellka
16. sep 2022

@gelinka75 zial Nie v kosiciach je len usmev ako dar pokial ja viem

anina1211
16. sep 2022

@pellka Nam na úrade trvala príprava len tri mesiace,ale my sme boli sami so psychologickou a vyšla nám veľmi v ústrety.

janetinka27
16. sep 2022

@pellka ahoj, asi ti na dlzku pripravy na upsvar nikto neodpovie ☹️ nam povedali na upsvar, ze cca 3 mesiace a bolo to 6 mesiacov. pracujeme 10 min od upsvar, nemali sme problem chodit na pripravu kedykolvek (trebars aj kazdy den). cize dlzka pripravy bola v rukach upsvar. bola som taka nedockava, ze cakanie na kazdu dalsiu pripravu ma privadzalo do sialenstva. ale priprava sama osebe bola velmi kvalitna, vela nam dala, vela sme pochopili, pani psychologicka na nas isla velmi dobre, nic nevnucovala, davala priestor vlastnym uvaham a bola velmi chapava. manzelovi sa venovala ovela viac (comu plne rozumiem)

joannita
16. sep 2022

@pellka a v Usmeve teda nechcete robit? Alebo nemaju volne?

pellka
16. sep 2022

@anina1211 tak psychologicka s ktorou som bola v kontakte od septembra len zacinala nakolko v trebisove uz dlho nikoho nemali tak tam ona zacinala ked som jej volala najprv mi povedala ze mysli si ze priprava by mohla trvat cca 2-3 mesiace a potom po dohode neviem s kym mi volala ze zial to nebude
Mozne nakolko priprava trva od 6 do 9 mesiacov tak ja uz neviem fakt

pellka
16. sep 2022

@joannita Ano pripravu by sme mali robit v usmeve
Lenze mali sme uz zacat.. dnes som volala ze co sa deje preco nikto nevola kedy zaciname tak ze zaciname az o mesiac lebo pary to odvolali koli chorobe cize sa caka 🤷‍♀️ a ja sa bojim lebo teraz pride korona a kade co ze to nebude ani oktober .

jennifer130
16. sep 2022

@pellka ja som pocula vela pripadou ze omoc skor.ale je to o psychologicke a dohode snou.najlepsie ste tam iba vy a nemusite sa na nikoho viazat ak niekdo ochorie s inych parou atd. . .ale samozrejme to je len moj nazor

pellka
16. sep 2022

@jennifer130 myslis ze uz pocas pripravy ak 1 par nepride koli chorobe tak nam ostatnym sa Rusi sedenie??

sabina1996
16. sep 2022

@pellka myslím že 2 sedenia je dovolené vynechať

rebekarebekova
16. sep 2022

@pellka ostatnym sa nerusi nic. Ked uz zacnete, tak to bezi.
Kazdy par si musi ustriehnut, aby vela nevynechal, prip. si to riesia individualne.

jennifer130
17. sep 2022

@pellka neviem to je skor otazka natych co si tym uz presli.Ale moj nazor ze ano.ved kazdy si to musi poctivo prejst. . .

joannita
17. sep 2022

@pellka jasne ze nerusi sa nic ostatnym 😉

rebekarebekova
17. sep 2022

@jennifer130 neblaaaazni. To nema logiku predsa.
Moj otec by povedal "to si ich sracky".
A ma pravdu, kazdy si musi striehnut svoje a nie obmedzovat = predlzovat to ostatnym.

djura
18. sep 2022

Ahojte, rada by som sa opytala:
Toho času sme Ps s cieľom úplného osvojenie. Prišlo nám predvolanie na pojednávanie o "vyslivenie osvojitelnosti MD, pozbavenie matky MD výkonu rodičovskych prav a ustaniveni poručnika MD. "
Píše sa v dokumente aby sme spravili možné návrhy ak chceme do dátumu pojednávania...

Moja otázka znie či ste niekto podávali návrhy a aké?

Ďakujem vopred

berginkan
18. sep 2022

@pellka cekni si ten navrat. lebo v Presove su myslim tam maju pobocku

a za seba poviem, ze nam priprava vela dala, kiezby to mohli mat vsetci rodicia. viem ake su tu nato nazory ale podla mna je to dolezite a velmi napomocne. a uz ste cakali tak uz pockate.

pellka
18. sep 2022

@berginkan presov zial Mame daleko

tanuska28
18. sep 2022

@pellka tomuto inak nechapem. Nam sa zavolalo ze priprava zacina vtedy a vtedy a bolo. Kto nemoze zacat najde sa iny par na zacatie. Co niekto je chory tak ze este o dva tyzdne vie ze bude chory ?? To akoby viac parov odvolalo kvoli chorobe....nechapem

pellka
18. sep 2022

@tanuska28 tiez nechapem moje stastie nieco sa komplikovat musi 😒😒

berginkan
19. sep 2022

@pellka jaj, ja som myslela ze ste z kosic. tak niektore baby cestuju aj kilometre za pripravou

kikuska_wedge
20. sep 2022

Potrebovala by som napisat pani sudkyni ziadost o rozhodnutie vo veci neodkladneho, lebo presiel mesiac a nic. Nemate niekto skusenost? Ako by ste argumentovali? Je pre mna mimoriadne narocne sklbit 2 skolopovinne deti, babetko a homeoffice. Nehovoriac o tom, ze aj ten mi bude o chvilu koncit. Ako ste to riesili PNkou? Na aku diagnozu? Bojim sa, aby mi to potom neskomplikovalo potvrdenie o zdravotnom stave. Dotoho sme vsetci chvala Bohu okrem malickej schytali nejaku virozu. Ale teda nestazujem sa, len potrebujem poradit. Okrem tychto starosti som najstastnejsia maminka.

yukki
21. sep 2022

@kikuska_wedge mne dal šéf po docerpani celej dovolenky, a pár dňoch, kedy som chodila do roboty s deckom v nosiči, neplatené voľno. Kým neprebehol súd......

berginkan
21. sep 2022

@kikuska_wedge ake mas vztahy v praci?

kikuska_wedge
21. sep 2022

@berginkan vztahy mam vyborne