Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@kikuska_wedge poradit neviem okrem neplateneho volna, ale je to nehorázne ako funguju sudy. Nám neschvalili neodkladko a sud nam dali az rok!potom co bol u nas maly na prvom pobyte. Naštastie sme to vyriesili kedze som nemusela pracovat, ale neviem ci akoze nikoho nenapada co zazivaju deti ktore rok vracias sem a tam , alebo ked si ho vyzdvihnes az o rok neskor ako si ho videl , lebo nemas volno z prace pripadne CDR bez sudu nedá dieťa... Strasne
@kikuska_wedge zavolaj na súd a nech ťa prepoja na zapisovatelku sudkyne. A ozvi sa že kde je problém.
@kikuska_wedge tak neda sa snimi nejako dohodnut v robote este? ja som to mala dohodnute, ze som robila menej a teda mala som poistenu aj PN ale po znamosti tiez. neporadim ani ja velmi. no a urcite by som sa dopytovala co je s tym ☹ drzim palce
Ahojte ženy chcela by som sa opýtať lebo o chvíľu nás zapíšu do zoznamu a neviem ani som sa neopýtala že po skončení prípravy koľko sa čaká kým nás zápisu do zoznamu
@patuska00 po skončení prípravy dostanete papier(posudok) ktorý treba odniesť na upsvar. Od doručenia papiera na upsvar cca do 10 dni sme mali vyrozumenie o zápise do registra čakateľov…
@patuska00 nam na poslednom sedeni pani psychologicka precitala zaverecnu spravu, nejake veci sme spolu doladili. ona potom spravu dala na podpis sefke a poslali to na ustredie. zapisali nas nejako o 2 tyzdne
@sabina1996 aha ďakujem
@janetinka27 ďakujem pekne🙂
Baby, maminky. Prave nas caka navsteva socialnej pracovnicy kvoli predosvojitelskemu sudu,co mam ocakavat? S malym este nemame ani rezim, a mame aj silne koliky, casto este place, a bud sa s nim prechadzam po dome, hojdam na fitlopte, atd. Proste mame svoje zvyky uz, co zaberaju. Ako dlho sa zdrzi? Iba sa rozhliadne, ako sme sa zariadili, alebo aj bude dotaznik, rozhovor, atd.?
@torpilla123 teraz sme to absolvovali. Boli asi 30min, pisali si nas denny rezim, pozreli byt zbezne a pytali sa ako sa mame a tak. Potom sme to podpisali a odisli.
@joannita no, denny rezim mame presne podla toho, co si vyzaduje maly 🙂 zatial mame kazdy den iny, ale tak nech sa pytaju ;) snad nebudeme mat placlivy den ;) a co je dalsie? Mate uz aj vytyceny den pojednavania? Z ktoreho ste kraja? (Ale nemusis, ked nechces na toto odpovedat ;) ) alebo ked tak v suk.sprave 🙂 dakujem
@torpilla123 ano, oni pridu vzdy na zaklade vytyceneho pojedka. Sudca im napise poziadavku, aby prisli skontrolovat pomery a musia mu napisat spravu....
My sme z Ba a v oktobri mame pojedko.
@joannita mame na poste akurat listy zo sudu, kocikovala som ked bola postarka, myslim si, ze to uz bude hadam aj pojednavanie. A nevies tam sa mame aj osobne zucastnit? Alebo to prebehne bez nas? Som zvedava, ako bude aj s tou soc.pracovnickou buduci tyzden. My sme KE kraj, a maleho mame doma od polky augusta. Este taka otazocka, tych 9 mesiacov pre osvojenie, co musi byt v spolocnej domacnosti babatko s nami sa pocita od rozhodnutia predosvojitelskej starostlivosti, alebo uz odkedy je c podstate doma s nami na neodkladne?
@torpilla123 jasne, musite byt na pojedku 🙂
9 mesiacov kazdy sudca pocita inak. Nejaki pocitaju az 9m od predosv. Sudu a niektori odkedy je dieta u nich.
Pri prvom synovi pocitali odkedy bol maly u nas...
Co sa tyka socialky co k vam pride, tak uz u vas raz boli nie? Este pred zapisanim do zoznamu....
Tak teraz to bude skoro to iste
@joannita boli 2krat, aj pred zapisanim, a potom aj pri jednej z aktualizacii, este pred koronou. A teraz pride ina pani, a je to aj ina situacia. Ale ja dufam, ze bude vsetko ok. Robime pre neho maximum, a strasne ho lubime, tak to snad aj je vidno navonok ;) listy co sme dostali su info o pridelenej sudkyni, zatial bez datumu pojdenavania :(
@torpilla123 ta navsteva nebude takmer o nic ina ako tie predchadzajuce, len sa bude okrem ineho pytat aj na dieta.
A jej ulohou nieje hodnotit vas vztah k dietatu, ale vase podmienky v ktorych zijete. Aj keby dieta plakalo celu dobu tak je to uplne jedno. Takze zbytocne sa trapis aby to dobre vyslo, tam nemas co pokazit 🙂
@joannita dakujem Ti, je to povzbudzujuce a ukludnujuce ;) a v tomto pripade som teda spokojna ;) krasny vecer
Ahojte prosim vas ma tu niekto info ako sa hybe poradovnik v trnavskom kraji? Je tu niekto s trnavskeho kraja ? Dakujem 🙏❤️
@poppychor my sme v minusovej statistike 🥰
Ahojte nahodov niekto kto by mal zacat pripravu tento mesiac snad tento 😒 v usmev ako dar v kosiciach?
Dievcata co mate v pestunstve deti na dovolenku lietadlom ste prekladali prekladali sudne rozhodnutie?
Ahojte 😊 je tu niekto BB kraj prosím ? 😊🙏 Či som tu fakt sama z tohto kraja ? Tomu neverííím 😊🙈
Ahojte, NR kraj sa pohol za 3mesiace o 17miest. V júni sme boli 36 a začiatkom septembra 19. Verím že v decembri, alebo začiatkom nového roka už budeme mať dieťatko ❤️
Dnes nam prislo postou neodkladne opatrenie. Sadli sme do auta a po heroickom vykone na uradoch som od dnesneho dna na materskej 🥳🥳🥳🥳🥳 Pre buduce mamicky doplnam info, aby sa nedali odbit:
1. Neodkladne opatrenie je vykonatelne dnom vystavenia, nie dorucenia a uz vobec nemusi byt aj pravoplatne (vid civilny mimosporovy poriadok)
2. Materska je narokovatelna dnom prevzatia dietata do starostlivosti, co je mozne na zaklade vykonatelneho opatrenia nie pravoplatneho (pre kocky z BA kraja odporucam ist to podat rovno na Zahradnicku 153, nie na pobocku).
@martinka270888 ahoj ja som z BB kraja😉máme už malinkú pár mesiacov doma

@kikuska_wedge bacha na neplatene volno, aby si mala narok na matersku. V den odchodu na matersku nemozes byt na neplatenom volne. Radsej si to zisti.
Mesiac je dost dlho, volala si na infocentrum? Vies ake su zvyklosti na tom sude? Ci schvaluju vobec neodkladka..... A za ako dlho. Nam toto hovorila kolizna alebo v cdr, tam maju skusenosti s danym sudom.
PN mne doktori odmietli dat "len tak" ale ak tebe daju tak asi mozno nieco gynekologicke, alebo bolest chrbata a pod?