icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

ereska
18. okt 2022

@joannita ahoj skoda ze sa da platit len cez ten system kde zadavas udaje z karty to sa mi nezdyma ani trochu bezpecne

joannita
18. okt 2022

@ereska ja tak bezne vsetko platim.... 🤷‍♀️
Bezpecne to je, ved kazdu platbu musis este potvrdit, ziadna platba neodide z uctu bez potvdenia 😉

ereska
18. okt 2022

@joannita ale cislo karty a udaje na nej mozu zneuzit

berginkan
18. okt 2022

@ereska ale ved to mas ako eshop

hariet
18. okt 2022

@joannita vdaka za ten link. Posledne tyzdne tuho dumam nad touto temou. Tesim sa na knihu.

clovekoj
18. okt 2022

Platí sa tam cez platobnú bránu Strope, ktorá nepatrí medzi žiadne nebezpečné či nedôverihodné platobné brány. A dnes už má asi každá banka aj ďalšie bezpečnostné prvky, že žiadna platba cez platobnú bránu na internete neprebehne bez toho, že by ju následne aj po zadaní všetkých údajov z karty ešte neautorizoval v bankovej aplikácii či cez odtlačok prsta na telefóne a pod.

joannita
18. okt 2022

@ereska tak zas treba si davat pozor kde nakupujes. Toto je overeny obchod.
A nemyslim si ze sa to da leb tak jednoducho zneuzit, ja tak platim skoro vsetko cez internet.

A ako daju znezit tie udaje? Keby to chcel niekto zneuzit a zaplatit "za teba" tebe pride sms, alebo upozornenie, aby si potvrdila platbu. Bez toho ziadna platba neodide. Mozes si nastavit aj viac bezpecnostnych prvkov.

Ale kto sa boji, nech nejde do lesa......

santamonica
20. okt 2022

@joannita ahoj, prosimta, ako mám objednať tu knižku? nikde som nenašla možnosť dať do košíka, ani cenu, ani nič také......rasa by som ju kúpila....vďaka

andrea_82
Autor odpoveď zmazal
tecko28
20. okt 2022

@santamonica cena je s postovnym na slovenku 22€, v tom linku co poslala su naboku ceny

evkasus
20. okt 2022

Ja som včera objednala tú knižku, aj zaplatila. Dnes som dostala správu, že ju posielajú. Choďťe do ich internetového obchodu a do vyhľadávača dajte názov knihy. Majú ju skladom.

ereska
20. okt 2022

@tecko28
@andrea_82 je vcera som si ju objednala zaplatila normalne cez ucet len som opatrna tymto sposobom som sa bala zle sa nam uz stalo tak som pockala kym sa dalo aj cez ucet posielam link na objednanie
Nech sa páči: https://top1knihy.sk/produkt/kniha-dieta-z-neba...

evkasus
20. okt 2022

Ja som objednala tu a tiez som platila cez ucet.
https://www.codokazemama.sk/produkt/kniha-dieta...

joannita
20. okt 2022

@santamonica v tom linku co som posielala, to uz nejde, lebo v ten den sa ukoncila kampan, ale baby co sem dali linky tam to objednas....
Akurat som prekvapena ze cena aj po kampani je rovnaka, dokonca o par centov nizsia, lebo "slubovali" ze po skonceni predpredaja bude stat tusim 25eur plus posta.
Tak rychlo objednaj nech nezvysia cenu 🙂

santamonica
20. okt 2022

@ereska ďakujem všetkým, tu som ju kúpila, teším sa.....toto práve riešime, malý vie, že nebol v mojom brušku, ale v srdiečku, ale aj tak občas zahlási, že to keď som bol v tvojom brušku mami? alebo, to keď som pil mliečko z prsicok? no, ešte tomu nerozumie, má 4 a pol.....

ereska
20. okt 2022

@joannita mne pisali bolo 22 s postou cez kampan a teraz 25,20 ci ako s postou tak ako mi pani pisala aj to tak je

tulinka85
20. okt 2022

Tešíme sa aj my, my sme tiež objednali túto knihu. Verím, že sa bude páčiť... ❤️😘

ereska
20. okt 2022

@tulinka85 urcite ano krasne detusky

joannita
20. okt 2022

@ereska aha ok, moze byt, ja som mala 22 s postou a teraz je asi 21,90 plus posta

gelinka75
21. okt 2022

@joannita dakujem za tip, objednala som knizku akurat zaciname byt vo veku, ked pomoze

ereska
21. okt 2022

@joannita dnes mi prisla

lienocka1988
24. okt 2022

Prosím Vás ak máme dieťa v pestúnskej starostlivosti a ak súd zruší rodičom rodičovské práva a ustanoví nás poručníkmi....rodičia budú môcť naďalej kontaktovať a stretávať sa s dieťaťom?

bosorkabb
24. okt 2022

@lienocka1988 nie. Predpoklad zrušenia rodičovských práv je že sa rodičia o dieťa nezaujímajú.

yukki
24. okt 2022

@lienocka1988 to je teória, že nebudú môcť. Nám a súbežne aj na úrad sa ozvala biomatka po 9 rokoch, dávno som mala dcéru v porucnictve....
A sú v kontakte..... A ďalej neviem, čo a ako bude.....

lienocka1988
24. okt 2022

@yukki o jejda....takže zrušenie rodičovských práv je len na papieri 😔 a keď si zmyslia po x rokoch ak tak dieťa budú môcť kontaktovať....to je nonsens 😔

yukki
24. okt 2022

@lienocka1988 zase to, že sa ozvú po rokoch, netreba brať ako pravidlo... U nás sa stalo. U vás sa nemusí.

miriam439
24. okt 2022

@lienocka1988 Len si poriadne zisti, či im naozaj zrušili rodičovské práva, keď vás ustanovili za poručníkov.
Lebo ja som si tiež myslela, že naši bio rodičia majú zrušené rod. práva (sme pestúni a už aj poručníci), ale nedávno som zistila, že naši bio majú stále svoje RP a súdna úradníčka, čo má náš spis na starosti, mi povedala, že nebol dôvod im zrušiť RP (pritom dieťa je osvojiteľné a my sme poručníci, rodičia vedú život, aký vedú a o žiadne svoje dieťa sa absolútne nezaujímajú).
Takže každý prípad je iný... ale možno vy to už máte na papieri, že bio majú zrušené RP... len teda upozorňujem.

lienocka1988
24. okt 2022

@miriam439 veľmi pekne ďakujem za odpoveď. No nás len ten súd čaká tak som zvedavá ako to celé dopadne 🤔

bosorkabb
25. okt 2022

@lienocka1988 tak ako píše
@miriam439
Stať sa to môže.
Preto je najlepšie hneď ako nadobudne právoplatnosť zrušenie rodičovským práv požiadať o osvojenie dieťaťa. Tam príde k tomu že dieťa získa papierovo nových rodičov a tí rozhodujú v plnej miere o všetkom.

pellka
25. okt 2022

Viete co nepochopim? Ze niektori ludia nevedia drzat hubu ale musia z nej vypustat bludy kamoske som sa zverila ze ideme do adopcii a uz zaciname pripravu okrem rodicov to nevie nikto ona ale precuje v komunitnom centre s ciganskymi detmi z osad a tak zahlasila azda romske ziadas? Ja ze ano ( moj manzel je rom ) cize nam to nevadi
a ona ze deti ktore maju oni v tom centre su velmi hlupe aj ked ich ucia venuju sa im su proste hlupe a rodicia nevedia ani poriadne rozpravat rozmyslat ze su proste uplne mimo z 10 deti maju 1 dievcatko ktore je sikovne ostatne su mimo a ze aj moje romske babo moze zdedit toto po rodicov
A teraz mi prosim vas povedzte je mozne zdedit hlupost po rodicov? Ja chapem ze oni nevedia ako ide zivot ale predsa ak sa dietatu clovek venuje od Mala uci sa s nim tak snad nezdedi tu primitivitu a hlupost po rodicov vsak? Ved to nieje dedicne azda nie? Tak velmi ma to nastvalo a zabolelo preco nemohla povedat prajem ti to to by uplne stacilo ale zahlasit ze zdedi dieta po bio rodicov hlupost??? Prosim vas vase nazory ci sa Nieco take da zdedit