icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

rebekarebekova
13. nov 2022

@evadek cez co si robila pripravu? Usmev robieva stretnutia. To na margo tych kamaratov.

rebekarebekova
13. nov 2022

@evadek nic zle sa nemusi stat - postupne si urcite hranice, system..
A ani rovnaki nemusite byt, staci byt Ludia. 🙂

anina1211
14. nov 2022

@tecko28 Mne sa podarilo,mala som odporucanie od psychologa, plus je alergik. Adoptovanym detom idu viac v ustrety,aspon mne tak bolo povedane.

evadek
14. nov 2022

@rebekarebekova cez upsvar. A bolo to super 🙂.

rebekarebekova
14. nov 2022

@evadek skoda len tych kontaktov.
Skusila by som sa opytat Usmevu a Navratu, ci nemozete chodit na nejake stretnutia s inymi adorodinami..

tecko28
14. nov 2022

@anina1211 dakujem

tanuska28
15. nov 2022

Prosim vas volal niekto na sud info centrum Bratislava 3? Zvoni to obcas a potom hned obsadene ...mam pocit ze vyvesuju telefon alebo tam neni info centrum ?? Uz mesiac sa snazim dovolat...ci nahodou niekto nevie ako to tam chodi

joannita
15. nov 2022

@tanuska28 volala si na vsetky cisla co su na webe? Aj na podatelnu aj na vseobecne aj infocentrum?

bosorkabb
15. nov 2022

@tanuska28 dovolať sa tam je niekedy umenie. Ak môžeš choď osobne radšej.

santamonica
15. nov 2022

@tanuska28 ahoj, no ja som tam volavala kedysi často, niektore dni sa nedovolas vobec...veľakrát som tam potom radšej zašla osobne, aj s malým....je tam podateľňa, 2 úradnícky, radšej chod osobne.

gelinka75
15. nov 2022

@tecko28 ano, tiež na doporucenie psychologa

miriam439
15. nov 2022

Žienky, 8.11. som tu písala otázku ohľadom 100 € príspevku. Skúsila som dnes volať na náš okresný Upsvar, samozrejme, že som musela moju otázku opakovať a vysvetľovať viacerým osobám, kým sa to dostalo k tej "kompetentnej".
No, svoj názor z tej komunikácie si nechám radšej pre seba...
Ale chcela by som poprosiť, ak by bola ochotná nejaká z vás zavolať na váš Upsvar a overiť to aj u vás? Môžte mi napísať súkr. správu, kde vám bližšie napíšem k tomu?
Ide o pestúnov, poručníkov... ktorí ešte nemáte dieťa osvojené, Vopred vám ďakujem.

mata2
15. nov 2022

@miriam439 ja som pestunka,pýtala som sa na to tu v právnickej skupinke,a vraj pestuni na tých 100e narok nemajú.

miriam439
15. nov 2022

@mata2 Ďakujem ti krásne za odpoveď. Vieš, dosť by ma mrzelo, keby som dodatočne zistila, že stačilo podať žiadosť a mohla som to získať pre malého. Takto budem spokojná, že som nič neprešvihla.

mata2
15. nov 2022

@miriam439 za pár dní pôjdem zaniesť nejaké papiere na úrad,tak to pre istotu overim aj tam.

rebekarebekova
15. nov 2022

@miriam439 to je ten prispevok na "kruzky, pomocky" atd?
Nepomozem ti, ja uz som vycerpala psych. energiu na riesenie veci s nasim upsvar.

kikuska_wedge
16. nov 2022

@tanuska28 prvy krat som sa dovolala na 30 pokus a 2 tyzdne dozadu na 40 pokus. Vytacala som to stale dokola, niekolko hodin. Vzdy ked som ulozila malu. Ja to mam 50 km, ale keby som z BA idem radsej osobne.

tanuska28
16. nov 2022

@kikuska_wedge dakujem vsetkym za odpovede hned ako som napisala prispevok som sa tam dovolala 😀

miriam439
16. nov 2022

@rebekarebekova Nie, je to 100 € jednorázová dotácia (z 2. inflačnej pomoci) pre dieťa, na ktoré je súdom určená vyživovacia povinnosť nižšia ako 150€.
Aj naši bio rodičia majú dieťaťu posielať výživné (samozrejme, že to neplnia)... tak preto to zisťujem.

miriam439
16. nov 2022

@mata2 Píšem vám ss. Vopred ďakujem za jej prečítanie.

vargatomas1
16. nov 2022

@miriam439 aj mne povedali ze nemame narok

hariet
16. nov 2022

@tanuska28 to preto, ze tie potvory to tu vsetky citaju a uz im bolo blbe nedvihat😁😁😁

ivana2703
17. nov 2022

@vargatomas1 ja som sa informovala v SB a informovali má, že mám priniesť žiadosť so všetkým čo treba, že samozrejme nárok na 100,-- eur máme. Tak teraz som sama zvedavá ako to bude

rebekarebekova
18. nov 2022

@ivana2703 je to pre deti adoptovane ci v pestunstve? Dakujem

mata2
18. nov 2022

@rebekarebekova pre deti,ktorým súd určil vyzivne nižšie ako 150e

rebekarebekova
18. nov 2022

@mata2
@miriam439 lenze pestunske deti maju ku vyzivnemu "na dorovnanie" opakovany prispevok.
Maju teda na to narok, prosim?

rebekarebekova
18. nov 2022

@mata2 ale vlastne pri adoptovanych detoch sa uz vyzivne neriesi, nie?

mata2
18. nov 2022

@rebekarebekova ak sa adoptivni rodicia rozvedu,tak ano

ivana2703
18. nov 2022

@rebekarebekova v pestúnskej

rebekarebekova
19. nov 2022

@ivana2703 a do kedy treba podat?
A nemate prosim niekto ten navrh?
Dakujem