icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

andrea_82
1. dec 2022

@1992dominika trnavský kraj je ten najrýchlejší na Slovensku. Ak máte bez etnika, tak to určite pôjde rýchlo. Kde robíte prípravu? Lebo moja skúsenosť je taká, že jedinú pravdivú odpoveď na dĺžku čakania ti dajú na krajskom UPSVaR. Neziskovky aj okresné úrady práce majú často mylnú predstavu o termínoch.

robino2903
1. dec 2022

@cigaretka máme krasneho syna ,cakali sme cca 5 rokov

pellka
1. dec 2022

@andrea_82 vobec netusim preco nam nebolo zatial povedane vobec nic citam ze na priprave sa o tom bavia ako dlho sa cca caka atd… my ked sme sa na priprave pytali ako dlho sa caka na romske babo do 6 mesiacov je jedno ci dievca alebo chlapec kosicky kraj… nikto nevie ani Len orientacne odpovedat preco ako to?

berginkan
1. dec 2022

@pellka na priprave ti nedaju relevantne info. len upsvar. toho sa treba drzat

berginkan
1. dec 2022

@1992dominika nuz… vidiet, ze si tu kratko. trnavsky kraj je nieco nevidane a nepochopitelne. ano caka sa tam kratko ale bez etnika. “biele” dlhsie ale stale kratsie ako inde 5-7rokov

juliagas
1. dec 2022

@1992dominika ahoj mi sme tiez s trnavskeho kraja cakame zatial 2.5 roka a ozvali sa nam na romske dieta takzw urcite nie do roka toto povedali aj nam takze sa nato urcite neupinaj… a stale cakame ….

joannita
1. dec 2022

@1992dominika TT kraj je najrychlejsi ano. Co viem, pisali tu baby asi pred rokom, ze na biele dieta cakali 1,5 roka az 2 roky. Ale situacia sa stale meni, cize teraz to uz moze trvat dlhsie, co asi aj trva kedze baba predomnou pise ze cakaju 2,5 roka na romske.....
Nam hovorili na priprave ze budeme na biele cakat max 2 roky, nakoniec sme cakali vyse 4 rokov (a to tiez len preto ze sme zmenili na poloetnicke). My sme z Ba ale. Na priprave ti nepovedia relevantnu info.
Kazdopadne bud rada ze si TT kraj 🙂

juliagas
1. dec 2022

@joannita noooooo zle som sa asi vyjadrila 😂 mi mame poziadavky na bieleho novorodenca a ozvali sa nam po tom case na romske

joannita
1. dec 2022

@juliagas ano ja som to presne tak myslela ako si napisala, len som to ja zle napisala 😃
Cakate na biele, ale ponukli vam romske.....

juliagas
1. dec 2022

@joannita ano tak 😂😂😂😂

lienocka1988
1. dec 2022

Ahojte, prosím je tu niekto kto riešil zmenu priezviska dieťaťa v pestúnskej starostlivosti....sme poručnikmi a neviem či je to tak vôbec možné

yukki
2. dec 2022

@lienocka1988 je to možné. Mne sa to nepodarilo, závisí to od sudkyne, ale viac pestunskyvh/porucnickych rodín to dotiahlo do konca a deti majú priezvisko po náhradných rodičoch.

lienocka1988
2. dec 2022

@yukki prosím ťa a je na to potrebný súhlas súdu? To som sa nikde nedočítala 🤔

bosorkabb
2. dec 2022

@lienocka1988 áno potrebuješ súhlas súdu.

lienocka1988
2. dec 2022

@bosorkabb ďakujem za info 🙂

miriam439
2. dec 2022

@yukki
@bosorkabb
Wau žienky, no toto som fakt netušila, že sa také niečo dá. Ste mi zasadili chrobáka do hlavy, fakt.

bosorkabb
2. dec 2022

@miriam439 len pozor je to ojedinelý prípad ak to prejde. Stáva sa to ale málo. Aby si nemala zbytočne veľké očakávania.

miriam439
2. dec 2022

@bosorkabb Jaj, tak. No ak je to také, že len ojedinele, tak zrejme u nás to škoda skúšať. Ale aj tak ďakujem za info, dobre vedieť.

klaudiahu
3. dec 2022

@erika219 Ahoj, netuším ako to je teraz v NR ale tiež sme v čakačke už 2,5 roka. V lete sme boli na aktualizácii a vraveli že ešte 2 si určite pockame.😏

erika219
4. dec 2022

@klaudiahu ahoj, my máme aktualizáciu vo februári (budeme v cakacke 4roky), takže nám sa to už blíži len im nechcem volať každý mesiac🙂 tak skúšam či náhodou niekto nevolal.

kikuska_wedge
4. dec 2022

@erika219 tak ja som volala kazdy mesiac, presna ako hodinky 😂

tanuska28
4. dec 2022

@erika219 len volaaaj 😀 raz za mesiac je uplne akurat

erika219
4. dec 2022

@tanuska28
@kikuska_wedge naposledy keď som volala netešila sa mi až tak😂 tak radšej zavolám 🙂

djura
4. dec 2022

@1992dominika ahoj, my sme dostali do 4 mesiacov maleho, ale vo veku 3rokov.... poziadavky sme mali od novorodenca po 4ročné, majoritné... v roku 2019. Je to veeeľmi individuálne

joannita
4. dec 2022

Baby ja odporucam volat a informovat sa! By ste sa cudovali kolko to urobi. Maju vas v merku a pamataju si vas a vela x sa stane, ze zavolate a akurat maju na stole spis dietata a ponuknu vam ho (dvom znamym sa tak stalo a pritom boli este dost daleko do finale)
Alebo sa stava, ze maju vas spis prave na stole a akurat pride do registra nove dieta.... Zbadaju vas spis a zavolaju vam. Aj take sa realne stava.
Ja odporucam slusne sa ozyvat 1x za mesiac

rebekarebekova
5. dec 2022

@lienocka1988 nemyslim, ze je to mozne..
Nechcete adoptovat?

evkasus
7. dec 2022

Dievčatá ako sa volá pani na úrade v Žiline, ktorá robí problémy? Myslím, že sa to tu viackrát spomínalo.

poppychor
8. dec 2022

@joannita ahoj vážne môžem volať každý mesiac? My sme od mája zapísaný a volala som len raz zatiaľ. Bojím sa aby som ich neotravovala alebo niečo...

tanuska28
8. dec 2022

@poppychor raz za mesiac je urcite v ramci miery slušnosti. Ja som volala kazdy mesiac a ku koncu sa to velmi vyplatilo.

poppychor
8. dec 2022

@tanuska28 koľko ste čakali a z akého kraja ste? 🙂