Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
boze tieto famy 🙄
Keď už ste sa rozpísali o tej fyzickej podobnosti - tiež som to viackrát počula, ešte predtým, ako sme si vzali dieťatko. Ale považovala som to za blbosť.
A prišlo naše dieťatko - prišli sme za ním na prvú interakciu a soc. pracovníčka a psychologická v DeD hneď, že to nie je možné, aká podobnosť malého s mužom. Ale mali pravdu, aj mne to hneď napadlo, len čo som drobca videla, lebo mal presne také oči, ale nielen čo sa farby oči týka, ale aj celkovo tvar...
My sme mali dieťa už vyše roka doma, to mal malý už vyše dvoch rokov a v autobuse som sa rozprávala s kamarátkou z našej dediny a ona až vtedy zistila, že to nie je naše biologické dieťa. My sme väčšia dedina, tak sa ku nej nedostala novinka o tom, že máme dieťatko z DeD a ona vraj vždy, keď nás s ním niekde videla, tak že jej sa veľmi na nás podobal a tak ju ani nenapadlo, že nie je náš.
Ale nám už viac ľudí z našej dediny povedalo, že im sa malý veľmi podobá na nás.
A ešte jedna vec - mám synovca staršieho o niekoľko rokov od nášho drobca. A keď som si pozerala jeho fotky, kde mal synovec asi 1 rok, tak som nechcela veriť a musela som si ísť zobrať fotky nášho drobca, kde mal tiež cca 1 rok. Som nechápala tú podobnosť. Potom som to ukázala mame a tá tiež vyťukaná, že ani si to neuvedomila.
Ale ja mám často pocit aj teraz, že ten synovec sa viac podobá s mojim synom ako so svojím vlastným bratom.
Nas socialna pracovnicka nikdy nevidela a ani nema sancu sa na nas podobat,my sme plavovlasi a on sa coraz viacej podoba na cisteho roma. Vsetci hned vedia ,ze je adoptovany,preto to aj on musel vediet,lebo sa to vzdy ,kde prideme riesi. Ale nam to nevadi.
Ahojte ako dlho ste cakali Kym vam prislo potvrdenie ze uz ste zapisany do zoznamu cakatelov?
Na Upsvar sme zaverecnu spravu odovzdali 20 decembra
@tecko28 no nam bolo povedane ze budeme zapisany od datumu skoncenia pripravy ale.. potrva to Kym pride potvrdenie postou ze uz sme zapisany
Lebo sme to niesli na Upsvar ku nam a oni to odosielali do Kosic.. to ze boli sviatky a netusim kedy by Nam to Mohli poslat
Ci uz su vobec… v praci sa Neviem dockat
Chcem vediet poradie 😀
Adela Vinczeova s Viktorom sa už dočkali dieťatka. Veľmi nám všetkým prajem, aby to bolo čoskoro aj u nás. ♥️
@laura1994 ani Nevies ako si Ma
Potesila ☺️☺️☺️
Jeedna veta a mam krajsi den / vecer
Len keby to rozhodnutie o zapisani do zoznamu netrvalo vecne 💁♀️💁♀️ 21 decembra sme odovzdavali
Oni to Mali zaslat do kosic…
Tento tyzden uz Nic az nabuduci mozno dufam ze by uz mohla posta dorazit

Syn sa podoba na muza. Ale starsia dcerka sa na mna podoba neuveritelne. Mame rovnaky tvar oci, usta, farbu vlasov. Kebyze si ju porodim, podoba sa menej. Najmladsia je este moc mala na nejake zhodnotenie. Ale teda su nasi "so vsim vsudy".