icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

livinkita
1. feb 2023

Ahojte, chcela som sa opýtať, či neviete ako je na tom BB kraj.... ďakujem 😉

patuska00
2. feb 2023

@andrea_82 áno zdá sa mi dlho ale dneska nám volala že máme sa stretnúť 9.2.ns podpis tak sa veľmi už tesim

patuska00
2. feb 2023

@joannita áno od začiatku je to náročné chceme čo najskôr aby sme boli už zapísaný ale máme sa stretnúť 9.2 na podpis tak sa teším dnes mi volali z sociálne ďakujem

johnko29
2. feb 2023

Ahojte ,hľadám niekoho kto je v TT poradovníku na osvojenie .

djura
3. feb 2023

@johnko29 poslusne hlasim 🙂 zde

johnko29
3. feb 2023

@djura môžem sa spýtať koľkí ste ??

martinka270888
3. feb 2023

@livinkita ahoj, a aké máte požiadavky ? My sme boli na 6. mieste okolo polky novembra a zatiaľ sme sa nepohli. Chceli by sme rómske bábätko, na pohlaví nezáleží.

janetinka27
3. feb 2023

@martinka270888 ahoj a odkedy cakate? na akom mieste na romske babo ste zacinali?

torpilla123
3. feb 2023

@bosorkabb rozhodnutie sudu sme obaja odovzdavali uz do prace tiez, ale preskrtli sme vsetky citlive udaje. Manzelovi v praci to spravi zamestnavatel (danove) cez Deloitte, a on napisal buduce meno maleho, ako sa bude volat, a ze smenv procese osvojenia, a datum jeho narodenia. Ale odo mna zamestnavatel ziada terajsie meno, a rodne cislo. A rovnako to vidim aj vonformulari na danove priznanie, ak to chcem vyplnit sama :( to sa mi nepaci.

bosorkabb
3. feb 2023

@torpilla123 áno pôvodne meno, keďže dokladas rodný list a musí to sedieť. Inak ti to vrátia. Skúšali sme to.
Momentálne je platný rodný list ktorý dieťa má a na neho si ideš uplatňovať daňový bonus. Čiže preto potrebuješ tieto údaje.
Keď bude nový rodný list tak dolozis ten. Úprimne systém daňového úradu je len počítač a jemu je osvojenie u prdele. Robí len to čo má naprogramované. Ak údaje nesedia rieši to.
Inak štát vie kto sú biologický rodičia aj to aké meno dieťa malo. Celý spis bude ešte veľmi dlho v archíve na súde.

joannita
3. feb 2023

@torpilla123 alebo mas este moznost neuplatnit si danovy bonus 🤷‍♀️

bosorkabb
3. feb 2023

@torpilla123 ešte podotknem že údaje musia byť pravdivé v čase podávania daňového priznania. Žiadne budúce meno ale meno ktoré to dieťa má v rodnom liste vydanom matrikou.
Pozor na pozmeňovanie údajov je to trestné.
Žiadne budúce meno neexistuje.
To si radšej žiadny daňový bonus neuplatnuj.
Neber to ako útok ale trochu treba aj zákony dodržiavať a nie si vymýšľať budúce mená a podobne. Dieťa ktoré máte doma má platný rodný list pokiaľ súd nerozhodne inak a matrika na pokyn súdu nevydá nový rodný list. A podľa toho treba konať. Inak si jedine uskodite.

miriam439
3. feb 2023

Žienky, tohoročná informácia ohľadom čakacích dôb v Žilinskom kraji:
- osvojenie: vybavujú sa žiadosti z roku 2013
- pestúnstvo: čakacia doba vyše 4 rokov (nerómske etnikum, bežné zdr. problémy môžu byť, dieťa do 1 či 2 rokov)
Takže - čakať, čakať, čakať...

joannita
3. feb 2023

@miriam439 brutal 🤦‍♀️

djura
3. feb 2023

@johnko29 môžete, ale mrzí ma to ale to nesledujeme vôbec. A síce nás zapísali pred mesiacom.
Pri prvom sme sa tiež vôbec neinformovali a do 4mesiacov sme mali krpca domka. Držím prsty.
Mrzí ma že som nepomohla.

martinka270888
3. feb 2023

@janetinka27 no prípravu sme skončili 27.10. a vlastne odvtedy čakáme...je to ešte krátko, ale pri podpise rozhodnutia sme boli - ako som písala na šiestom mieste a keď som nedávno volala tak mi pani na úrade povedala, že sa to vôbec nepohlo zatiaľ a sme stále na tom istom mieste 🤷🏾‍♀️

kattyb
3. feb 2023

@bosorkabb baby a čo doložím ok daňovému priznaniu ,keď malá sa do júna volala ešte starým menom v predosvojitelskej starostlivosti a od júla má naše meno,nové rodné číslo a je osvojená ?

pellka
3. feb 2023

Ahojte kocky tak Ma
Napadlo tie ktore uz mate deticky doma ak ste boli
V prvej 5tke v poradi ako dlho trvalo kym vam zavolali??
Viem ze je to individualne len rozmyslam aj 2 v poradi kludne mozme cakat dalsi pol rok ze?? Ci ako to vlastne funguje 💁‍♀️

janetinka27
3. feb 2023

@martinka270888 ide to strasne pomaly, aj romskych deti je malo :( my cakame od novembra 2021, boli sme na romske babo na 25. mieste pri zapise a potom v auguste 2022 na 17. mieste.
odvtedy nam uz poradie na romske babo neoznamuju, len celkove poradie.
verim,ze sa coskoro dockate, mne povedali, ze oslovuju prvych pat parov v kraji, takze je velka sanca, ze ked sa posuniete na 5. miesto, tak pokial pary pred vami babo odmietnu, budu volat vam 🙂

bosorkabb
3. feb 2023

@kattyb od nás chceli súdne rozhodnutie a nový rodný list. Naša menila meno v máji.

martinka270888
3. feb 2023

@janetinka27 aha, tak to Vy už čakáte o dosť dlhšie...a aké máte požiadavky ? Chcete bábätko alebo väčšie ?
My keď sme boli na úrade tak nám normálne hovorila poradie aj celkové, aj na rómske a ešte aj na väčšie a malinké aké by sme chceli my...tak prečo Vám to nepovedali ?? Už som to viackrát čítala, že len celkové poradie hovoria 🤷🏾‍♀️
No však uvidíme,.že kedy sa konečne dočkáme 🙏 Ja len dúfam a pevne verím, že to bude ešte tento rok 😊

janetinka27
4. feb 2023

@martinka270888 ahoj, cakame na babo do 1 roka, na pohlavi a etniku nezalezi, nejake tie choroby, alergie, poruchy zraku a sluchu. aj u nas vraveli poradie na biele a romske dieta osobitne (ale podrobnejsie poradie na mensie/vacsie dieta nehovoria), ale ta pani uz odisla a tato pani to uz nehovori. ale tiez viacere zeny na koniku pisali, ze v ich kraji tiez poradie na romske dieta nehovoria.
to celkove poradie je na dve veci.

klaudiahu
4. feb 2023

Prosim neviete ako je na tom NR??? Dakujem vám za pripadne informcie

martinka270888
4. feb 2023

@janetinka27 ahoj, no nám to pekne všetko vytriedila 😊 povedala celkové poradie, potom čisto len na rómske bábo, potom pohlavie a aj vek 😊 takto by to mali podľa mňa robiť všade lebo naozaj to celkové poradie je na nič 🤷🏾‍♀️
Verím, že sa aj Vy čoskoro dočkáte. Budem držať silno palce 😊🙏 a už aj máte nejaké dieťatko ?

pellka
4. feb 2023

Ahojte… najde sa tu dobra dusa ktora mi poradi?
Ked mi uz prislo oznamenie ze som zapisana do zoznamu cakatelov este nieco mam robit? Co sme este povinny oznamit nepochopila som tyka sa to nejakej zmeny ak nastane mam este teda kontaktovat kosice ? 💁‍♀️

kikuska_wedge
4. feb 2023

@pellka uz nic netreba. Iba cakat.

joannita
4. feb 2023

@pellka musite oznamit zasadne zmeny. Stahovanie, vacsie zdravotne problemy atd

pellka
4. feb 2023

@kikuska_wedge
@joannita

Dakujem kocky som sa zlakla ze jich Mam este kontaktovat …

kikuska_wedge
4. feb 2023

@pellka ale mozes si uz zavolat a povedia ti kolki ste v poradi

janetinka27
4. feb 2023

@martinka270888 ahoj, dakujem ti pekne🙂 este nemame, cakame prvy raz🙂 a vy mate?