Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Hladala som pracu, ktora by mi umoznovala sklbit rodinny a pracovny zivot. Ale ako mi je vlastne, postavila som si hlavu a sla za tym 😉. Stala som sa teda zamestnancom CDR a nasa rodina sa cochvila opat rozrastie. Budem sa snazit byt tou najlepsou profimamou. A nez sa deticky vratia do rodiny alebo pojdu do novych rodin, ako su tie vase, budem ich najma z laskou opatrovat.
Ahojte, vie mi prosím niekto povedať ako dlho sa čaká na rómske dieťatko do 1 roka v PO kraji? Ďakuje. 🙏🙏🙏🙏
@kikuska_wedge nad týmto v kútiku duše rozmýšľam aj ja. Možno raz...
@kikuska_wedge ahá! Tak to ty si naša nová kolegyňa 😉
Teraz už mi sedia všetky indície...😎
@kikuska_wedge obdivujem. krasne. nevedela by som to robit ❤️ klobuk dole
@kikuska_wedge velky obdiv robila to znama niekolko mesiacov vsetko super no treba ratat ze vacsinou to niesu zdrave deticky takze mozu byt rozne stavy a za druhej strane tazke velmi robit to s tym ze si ich zamilujes a pojdu dalej ja osobne by som to nedokazala preto vyhrala adopcia
Baby potrebujem radu ako mám postupovať.Mala sa narodila 14.3. teraz bude mať 3roky.Ja mám stále trvalý pracovný pomer kde sa nevrátim do roboty.Dam výpoveď.Vybavujem si predĺžený rodičovský pre zdravotne problémy malej.Matersku som začala brať až 1.4 lebo sme si ju osvojili.Na úrade mi povedala že v apríli mi bude vyplatený rodičovský za marec ale iba za 14 dní mám informáciu ze mám mať vyplatený za celý mesiac máte s tým niektorá skúsenosť?Ja sa musím nahlásiť na UPSVaR a vyčkať na vyjadrenie ako dopadnem s predĺženým rodičovským
@lubka1709 tak ako ti pisala tecko28. Nezalezi kedy sa dieta narodilo, ale pocitaju sa 3 roky odo dna, kedy vam bolo sudom zverene. Ziadaj kontakt na veducu oddelenia tej pani, ktora ti dava mylne informacie a pokus sa to vysvetlit jej.
@lubka1709 par.3 ods. 2 pism c) https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
@lubka1709 na 100% mas narok na RP 3 roky od pravoplatnosti prveho rozhodnutia sudu (neodkladko, alebo predosv. Sud) kedy ste mali prve rozhodnutie sudu pravoplatne?
A aj keby si mala len 1 den v danom mesiaci narok na RP, tak dostanes RP za CELY mesiac. To co je za amaterku co hento ti povedala nechapem, ved toto su uplne zakladne veci co ma ina ovladat.
Ale tu vypoved tiez nechapem, preco chces dat vypoved, ked pojdes na predlzenu RD platenu?
Keďže s manželom sme ešte v čakačke tak by som sa Vás ktoré to už máte za sebou rada niečo spýtala. Odkedy vám prišiel telefonát z úradu ako to prebiehalo? Vedeli ste zdravotný stav poprípade či ste si dávali nejaké vyšetrenia pre svoju potrebu dorábať? Brali ste si potom hneď dieťa domov? Alebo skôr po akej dobe sa dostalo k vám? 🙂😀 A odkedy ste poberali materskú? Veľmi rada budem za info….
@sabina1996 zdravotny stav sme vedeli, vysetrenia sa nedaju "dorabat" pre vasu potrebu, musi ti stacit to, co ti poskytnu....
Prve dieta sme si brali domov cca mesiac a pol potom co sme ho boli kuk a druhe az 5 mesiacov potom (cakali sme na pozbavovanie prav rodicov)
Matersku mozes poberat odo dna, ked si preberies dieta na zaklade prveho sudneho rozhodnutia (neodkladne opatrenie, alebo az predosvojitelsky sud)
@sabina1996 Ja som sla na matersku v den odovzdania dietata. Ja som mala dieta rovno z porodnice. Chodili sme tam dva tyždne na interakcie . Potom sme ho sudnym rozhodnutím brali domov.V práci som nahlásila materskú len deň dopredu.
Na materskú máš nárok na celé tri roky,prvý deň sa počíta dňom prevzatia dieťaťa.
A ešte by má zaujímalo len zo zaíujimavosti kedy ste riešili krst? 🙂
@sabina1996 my ked uz mal rodny list s nasim priezviskom krstili sme presne ked bol u nas 1 rok
@sabina1996 my sme neveriaci
@sabina1996 odporucam az ked bude mat novy RL, v opacnom pripade pri dodrzani vsetkych pravidiel by mal knaz do matricnej knihy zapisat mena bio rodicov (hoci len ceruzkou) a az po osvojeni prepisat, My sme krstili az 3 rocnu, koli pandemii takmer 2 roky po osvojeni a malo to svoje caro.
@sabina1996 preto úkončujem lebo mala bude mať 14.3 3 roky a ešte stále čakáme za jedným posudkom tak ja mám ukončiť pracovný pomer nahlásiť sa na úrad počkať či schvália predĺžený rodicak
@magimary ano. Velmi sa tesim, ze som sla prave ku vam

Ahojte stalo sa vam ze vam volali ze maju pre vas dieta no manzel bol pracovne mimo slovenska? Mozem v takom pripade spis dietata pozriet sama a popripade dietatko uz spolu? Predbieham sice nam nikto nevolal 😆 ale manzel pracuje v zahranici na turnusi a napadlo ma ze
Ak bude v praci a zavolaju ze mozme prist pozriet spis tak co robit v takej situacii ci tu niekto mal podobnu situaciu ako ste to riesili