icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

butterfly333
22. apr 2023

@juliagas v akom kraji čakáte?

andrea_82
23. apr 2023

@butterfly333 psychotesty robis na kazdej priprave, je jedno v ktorom meste, ci v neziskovke alebo na urade.

butterfly333
Autor odpoveď zmazal
joannita
23. apr 2023

@butterfly333 pochybujem. Ale o to ide. Aby presli len ti uchadzaci, ktori si sposobili, nie taki, ktori sa dopredu pripravili.

butterfly333
23. apr 2023

@joannita to mas pravdu ja som len chcela vedieť aké tam asi budu že či len tie obrázkové alebo aj niečo iné snad nije zle že sa pýtam. 🤔

kikuska_wedge
23. apr 2023

@butterfly333 su to testy osobnosti. Urcite tam budu otazkove testy ale byva tam aj test ruky a im podobne. Treba len pravdivo odpovedat na otazky.

joannita
23. apr 2023

@butterfly333 nemas sa coho bat, vazne. Pokial nemate nejaku psychicku poruchu, testami prejdete.

butterfly333
24. apr 2023

@kikuska_wedge ďakujem vám veľmi pekne dnes prvé sedenie v poriadku
@joannita samozrejme sme obaja zdravý nemáme žiadnu poruchu sme spôsobilý tak viem ze sa nemáme čoho báť ja som len chcela info ako to prebieha. Ďakujem

joannita
24. apr 2023

@butterfly333 ja uz si to velmi nepamatam, bolo to pred skoro 9rokmi. Pamatam si ale ze sme kreslili strom.

butterfly333
24. apr 2023

@joannita ďakujem aj tak za info ja verim že to zvládneme. 🙂

pellka
25. apr 2023

Ahojte pohli ste sa nejako za posledne mesiace v poradi? Lebo My od februara ani o jedno miesto 🙁
( KE Kraj ) ako to?? A to som si Myslela ze na romske sa nebude cakat dlho zapisany sme od 17.01.2023
Ako ste natom vy vsade to stoji ? 🥺

joannita
25. apr 2023

@pellka my sme sa v Ba raz nepohli ani o jedno miesto pocas 3/4 roka, neboli vraj deti. Vzdy treba zial ratat s ovela dlhsou dobou ako tou, ktoru ti povedia pracovnicky. My sme cakali raz tolko, kolko nam bolo povedane.
Teraz je velky zaujem aj o romske deti, myslim ze Adela a Viktor vela ludi inspirovali.
Ale ked ste sa nepohli vobec, tak proste niesu deti zrejme.

juliagas
25. apr 2023

@butterfly333 v trnavskom

joannita
26. apr 2023

@juliagas v TT cakate 3 rok? To som prekvapena, lebo baby z TT tu pisu ze na biele dieta cakaju rok, rok a pol 😮

pellka
26. apr 2023

@joannita veru uz od januara sa mi to nepohlo.. vobec Takze som uz zlozila ruzove okuliare 😀

miriam439
28. apr 2023

@butterfly333
K tým psych. testom - ja som robila už viackrát rôzne ps. testy, tak som zhruba vedela, čo očakávať. Tak som môjho manžela radšej vopred pripravovala, lebo poviem úprimne, bála som sa, že ich proste nedá.
Vedela som, že ho nedokážem pripraviť 100 %, keďže som nemohla presne vedieť, aké otázky budú. Ale cez internet sme skúšali rôzne tie obrázkové na logické myslenie, aby som mu vysvetlila ich princíp. Muž chytal najprv paniku a všetko chcel vzdať, nakoľko celú prípravu považoval za zbytočnú byrokraciu. Ale potom pochytil aspoň ako tak princíp tých testov a tak bol spokojnejší.
A potom tam boli aj také ako testy osobnosti, tak to som mu odporučila vždy odpovedať len pravdivo, lebo viem, že tam sú aj také akoby kontrolné otázky, ktoré môžu odhaliť prípadné klamstvo. Tak som bola za to, že radšej nech odhalia nejakú našu "zlú" vlastnosť, ako to, že v testoch klameme.
Ale napokon sme to dali obaja.

A potom ona ešte robila s nami také aktivity, ktoré sa manželovi zdali ako pre detičky, ale viem, že psych. podľa nich získa o nás veľa info.
Myslím, že sme kreslili strom a na konáre písali osoby, ktoré sú nám blízke a čo pre nás znamenajú... potom sme asi vyberali farby, ktoré sa nám páčia... proste také hravé aktivity, kde treba robiť podľa toho, ako to proste cítiš... a mne sa to celkom aj páčilo.

butterfly333
28. apr 2023

@miriam439 Ďakujem veľmi pekne za objasnenie.

juliagas
28. apr 2023

@joannita ano 3 rok cakame 🥹🥹

butterfly333
29. apr 2023

@juliagas a na aké dieťa od 0r?biele?
To je veru dosť dlho na TT nám tiež povedali do dvoch rokov.

juliagas
1. máj 2023

@butterfly333 ano novorodenca biele … ale dávnejšie sme zmenili poziadavky aj na poloromske ale stale cakame … neni su deti v tt kraji vhodne na odopciu

butterfly333
1. máj 2023

@juliagas a na akom mieste ste v poradí

joannita
1. máj 2023

@juliagas ono sa to stale meni. Pred par rokmi moja znama cakala v TT na biele babatko 4 roky a stale nic, tak zmenili poziadavky na polo. Vtedy sa proste cakalo v TT na biele 4 az 5 rokov.
Poslednychpar rokov sa to zmenilo, ze sa čakalo extremne kratko, 1 az 2roky a teraz je to znova spat, ze sa caka dlhsie.
V Ba sa tiez cakalo kedysi 2 roky a teraz sa caka 7 na biele.
Ked ste ale zmenili poziadavky, uz nebudete dlho cakat uvidis.

sabina1996
3. máj 2023

Rada by som sa spýtala dievčatá z východu ako ste na tom? Ako dlho čakáte? Alebo ako dlho ste čakali?

ja1986
3. máj 2023

@sabina1996 PO kraj, čakáme od 17.2.2022, rómske dievčatko/novorodenec, v 2019 sme čakali na rómskeho novorodenca chlapčeka 5mesiacov

laura1994
3. máj 2023

@sabina1996 ahoj, odkiaľ si? Ja som z po kraja. Máme v požiadavkách dieťatko do 6 mesiacov, rómske na pohlaví nezáleží . Zapísaní sme od 5/22

sabina1996
3. máj 2023

@laura1994
@ja1986
My sme z KE kraja žiadame do 6 mesiacov biele alebo zmiešané etnikum a na pohlaví nezáleží . A cakame 4 roky cca ….

bejulik
7. máj 2023

@sabina1996 my sme PO kraj, čakáme od r.2015, biely novorodenec.

lubka1709
8. máj 2023

Baby mali ste problém keď dieťa nastúpilo do MŠ a vy ste ďalej boli na platenom rodičaku?Skumali to niekde?

joannita
8. máj 2023

@lubka1709 ja si myslim ze dieta moze byt v skolke a ty mozes poberaz RP nie?
Mas predlzeny plateny, ci normalny?

lubka1709
8. máj 2023

@joannita predĺžený platený