Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@miriam439 Je to možné, že je ešte malý a možno neskôr to bude riešiť. U nás je faktom aj to, že dcéra sa za biorodičov hanbí, nechce sa s nimi stretávať a nechce mať s nimi nič spoločné. Tak možno aj to je faktor, ktorý na to vplýva. Ale napríklad aj keď som niekde vypisovala papiere, kde som písala nás všetkých, tak sa doslova nahnevala, že prečo jej nemôžem napísať naše meno, veď to nikto nezistí, že to tak nie je, že to vyzerá, akoby bola len nejaká kamarátka a nie člen rodiny :(
@indiankaindi tak potom by som to vyskusala, aj ked sanca je podla mna minimalna. Do navrhu by som napisala vsetky tieto argumenty ktore pises, ze je to pre jej dobro, lebo tazko to nesie.
Aj ked sa to nepodari, mozes dcere ukazat ze pozri snazili sme sa, podla mna to ocení. ❤️
Dievčata som smutná a sklamaná veľmi.. máme doma už skoro 1,5 roka naše poklady - súrodencov 6 rokov a 4 roky. Dnes mi volala teta z úradu ( je to naša kamarátka ) že vraj im prišiel podnet - sťažnosť, nemohla mi veľa povedať, iba že bolo na manžela, že vraj sa k deťom zle správa. Môj manžel by ani muche neublížil, nie to deťom. Snažíme sa im dať všetko čo môžme, staráme sa maximálne ako vieme.. je mi z toho veľmi smutno, nechápem, cítim sa ako neschopak.. naozaj sa od začiatku snažíme, aby im nič nechýbalo, aj keď sú ťažie dni, kedy dajú zabrať, ale neľutujeme ani minútku a obidvaja by sme za nich dali aj život. Preto vôbec tomu nerozumiem, majú prísť na prešetrenie...kamarátka nás pozná aj navštevuje a tiež sa smiala a vraví, že tomu nechápala, že sa nemám báť , že nás pozná a tak.... Ale aj tak ma to šokovalo, žiaľ od koho prišiel ten podnet mi nemohla povedať. Jedine mi príde škôlka ? Ale máme tak dobre vzťahy, nikdy sme nemali problém.. chodia čistý, oblečený , poplatky vždy načas, zapájame sa do všetkých aktivít, vyberáme ich načas.... Ach poraďte ako ďalej ,,, som veľmi smutná z toho 🥺😪
@joannita Ďakujem, skúsime, uvidíme 🙂
@tulinka85 nejaky susedia? Nepoculi vas kricat alebo take nieco? Alebo dat po zadku?
Alebo nemoze to byt aj kludne blizka rodina?
Alebo ma niekto manzela v zuboch a msti sa?
Opytaj sa jej aspon, ze z akeho okruhu ludi to je, ci zo susedstva alebo skolky...
Neboj sa nic sa nestane, vdled to by mohol kazdy udavat hocikoho. Presetria vas a bude vsetko ok.
@tulinka85 hrozne, taketo krive obvinenie. Chapem ta, ze si z toho znicena. SKus od tej kamosky vytiahnut viac info, hlavne po tom, ked vas presetria ... Musis vediet, kto vam chcel tak ublizit. Moje hypotezy = sused, ktoremu vadi hluk? Alebo nejaka iniciativna ucitelka, ak nahodou dieta v skolke nieco nakreslilo alebo povedalo, z coho robi zavery?
V kazdom pripade, nech pridu a presetria, zvladnete to, neboj. Prekonali ste uz vela prekazok a date aj toto.
@hariet
@joannita
@kattyb ďakujem dievčatá .. žiaľ, nemôže povedať, vraj sa to dozvieme až pri šetrení .. čiže budeme vedieť. Ani na prešetrenie nedovolí prísť kamarátke, že by to bola zaujatosť. Tak som zvedavá, sme zničení z toho obidvaja..dnes majú obidvaja veľkú spoločnú narodeninovú oslavu, ale nevieme sa nejak tešiť. 🙏 Bože nech je všetko OK a možme spoločne sa tešiť ako rodina. Je to ťažké.
@tulinka85 tak aspon ze sa to dozviete, to je hlavne, je jedno kedy. Inak toto ma strasne zaujima, aj ked vas teda nepoznam, ale velmi ma zaujima kto je taky zakerak.
Das vediet potom?
A nebudte zniceni aj ked viem ze sa mi to povie, ale som presvedcena ze sa nic nestane, oni su urcite zvyknuti na to, ze ludia podavaju aj zakerne neprave udania
Ahojte, zajtra máme súd o pozbavenie rod. práv a ustanovenie poručnika. Papiere boli poslané aj bio rodičmi aj s našimi údajmi. Môžem sa opýtať že aká je možnosť že nám malého zoberú. :( Malý sa narodil 11.5
@joannita presne toto som vravela manželovi že oni mali mať samostatný súd ( podľa mňa bez nás ) . Ale máme sa aj my toho súdu zúčastniť. Prišiel prvý papier zo súdu o vyslovenie osvojitelnosti ( to bolo doručené len nám ) ten je o 9:15. A následne prišiel ten čo som písala vyššie a súd má byť o 9:30. Bio rodičia + my.
No myslela som to tak že či si to rodičia ešte môžu rozmyslieť a povedať že nesúhlasia s osvojenim a bude im bábätko "vrátené". Obaja rodičia podpisala súhlas s osvojenim ale neboli pozbaveny rodičovských práv
@laura1994 tak s tymto som sa este nestretla, nechapem preco sa mate stretnut s bio na sude 😮 ved to nikto nechce zazit a pri osvojeni ide aj o tu anonymitu. Mega divne pre mna.
U nas pri oboch adopciach prebiehalo osvojitelnost aj pozbavenie bez nas, neboli sme ucastnici konania a tak by to malo byt podla mna.
A mas pocit ze bio rodicia maju o dieta zaujem? Myslis ze vobec pridu? Maly je u vas? Ako dlho?
@joannita my už máme chlapčeka jedného osvojeneho a tiež som sa s týmto nestretla. Čiže aj mne to príde veľmi divné. Až zlé mi je z toho.
Či majú záujem to neviem. Ja dúfam že ani neprídu alebo neprebrali papiere zo súdu. Je veľa možností čo sa môže stať. Malý je u nás 3.tyzden.
Bezdomovci niesu .. matka sa rozhodla podpísať súhlas s osvojenim pretože má kúsok vyšší vek detí už dospelé 2 skoro dospelé.. má psychické problémi.. Bože tak strašné sa bojím ja si už neviem predstaviť život bez toho malého
@laura1994 my sme mali tak isto, prvý súd zbavenie práv a hneď potom naša pestúnska (keďže pri podávaní návrhu sme nemohli žiadať o predosvojiteľskú). Sudkyňa nás vzala všetkých dnu a hneď po vyslovení súhlasu matky, že súhlasí so zbavením práv nám navrhla, aby sme stiahli návrh na súd a podali ústne nový návrh na poručníctvo. My sme súhlasili samozrejme. Lebo by inak poručníkom bol DD na opačnom konci reubliky čo by bola blbosť (dcérka bola vo Vranove v DD a v tom čase žila už polroka u nás v BA).
@laura1994 hlavne sa neboj, ak by ho aj chceli zrazu naspäť, nás tetušky ukľudňovali, že tam by sa píslo na súd, že rodičia nejavia záujem a v záujme malého je, aby bol v našej starostlivosti lebo u nás už žije dlhší čas, vytvorili sme si väzby, fungujeme ako rodina a bla bla…držím palce, všetko dobre dopadne 🙂 my sme teraz v procese druhej adopcie 😁 a presne to isté, zbavenie práv atď atď 🙈 od feb čakám na právoplatnosť neodkladka, aby som mohla ísť na MD 🙈 ešteže som so staršou do okt doma 😅
@fowi no na uradoch nevedia dokopy NIČ. to je neskutočné. Mne poradili az tu na fóre.
Co vam odporucam je zavolat na SÚD a vypytat si pravoplatnost. To Vam neposlu automaticky. Ja som sa dovolal jednej super pani, a tá mi to poslala emailom ihned.
Ale na MD je v ziadosti napisane, ze na MD mate narok odo dna starostlivosti..v tomto Vasom pripade, ked mate dieta na pobyt, tak to by som sa poradil s niekym TU, kto je viacej zbehly.
@fowi ja som nabehla na sud a povedala, ze tam budem dovtedy, nez mi nevyznacia vykonatelnost. Deti tam pobehovali, mala plakala, roztrusili tam coko mafiny, mala sa posr..., prebalovala som na chodbe. Okoloiduce damy v kostymoch a pani v manzetach na nas zdesene pozerali. Ale ucinok to malo perfektny. Uz mam zas o 2 deti naviac, celkom 5 ks, tak uz sa neviem dockat dalsej navstevy. 😂😂😂

@indiankaindi
Aha, tak to je iná vec, keď to vaša slečna takto ťažko nesie. To ma ani nenapadlo, že sa to môže dieťaťa tak dotýkať.
My ešte máme doma menšie dieťa a on práveže tvrdí, že sa mu jeho priezvisko páči viac ako naše a vraj sa nechce volať ako my. Tento týždeň ho moja mama pomenovala našim priezviskom a on sa na to dokonca nahneval.
Ale tak ja to neriešim, myslím, že je ešte malý na to, aby to všetko ešte poriadne chápal.